Luuk en Lotje Het is Sinterklaas

De vrolijke tweeling van Ruth Wielockx beleven weer een nieuw avontuur. Luuk en Lotje Het is Sinterklaas gaat over de spannende tijd die de goedheiligman met zich meeneemt. In het boek komen overigens alleen roetveegpieten voor, dus voor tegenstanders van zwarte piet, met dit boek zit je veilig!

Luuk en Lotje Het is Sinterklaas

Luuk en Lotje het is Sinterklaas

Vandaag komt de stoomboot van Sinterklaas aan in de haven. Luuk en Lotje gaan kijken. De pieten dansen vrolijk in het rond. Sinterklaas zit boven op Amerigo en zwaait naar iedereen. De pieten zijn de helpers van Sinterklaas en strooien met snoepgoed. De burgemeester heet Sinterklaas welkom, iedereen is vrolijk.

Thuis maken Luuk en Lotje een mooie tekening voor Sinterklaas. En mama heeft een aftelkalender zodat ze weten wanneer ze een schoen mogen zetten. Samen spelen ze Sinterklaasje na en schrijven in het grote boek en spelen dat papa en mama lief zijn geweest. Uiteraard wordt er ook gekleurd en zetten ze wortels en een appel neer voor het paard van Sinterklaas.

Cadeaus van Sinterklaas

Luuk en Lotje zijn erg blij met de cadeaus die ze van de Sint hebben gekregen. Heb jij al cadeautjes in huis gehaald voor jouw kind? Luuk en Lotje krijgen speelgoedijsjes, mandjes voor hun winkeltje, chocolade, bouwblokken, een puzzel en mandarijnen.

Aftelkalender

In Luuk en Lotje het is Sinterklaas zien we ook een goed voorbeeld van hoe simpel je een aftelkalender kan maken met kleuren van de dagen van de week ( die ze op scholen en kinderdagverblijven veel gebruiken) en een schoentje erin getekend. Voor tips over schoentjes zetten lees ook deze blog.

Zwarte Piet

Luuk en Lotje het is Sinterklaas

Ruth weet slim om te gaan met woorden door de tekst van zwarte piet om te buigen naar helpers van Sinterklaas. In deze tijd dat zwarte piet verbannen wordt uit kinderboeken is dat wel verstandig. Het woord pieten komt 1 keer voor in dit boek en we zien roetveegpieten!

Een leuk prentenboek over de periode van Sinterklaas voor kinderen vanaf 3 jaar!

In de reeks van Luuk en Lotje zijn er meer boeken verkrijgbaar

Specificaties Luuk en Lotje Het is Sinterklaas!

Luuk en Lotje het is Sinterklaas

Auteur: Ruth Wielockx | Uitgeverij: Clavis | 9789044835434 |  september 2019 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!