Het Luchtkussen festival Den Haag

Vandaag waren wij aanwezig op het luchtkussenfestival in Den Haag op het Huygenspark. Om 11 uur stonden wij met onze peuterdochter (on)geduldig te wachten tot wij naar binnen mochten. Er begon al een flinke rij te ontstaan wat niet zo gek was, want de weersvoorspellingen waren super en in het Huygenspark zijn genoeg bomen om verkoeling onder te zoeken.

Luchtkussen Festival Den Haag

Het luchtkussen festival is op 5, 6 en 7 mei van 11 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds toegankelijk voor publiek. Overdag mogen ouders ook een sprongetje wagen en in de avonduren zijn de luchtkussens voor de jongeren.

luchtkussenfestival  luchtkussen festival

Nieuw dit jaar is de Big Airbag een sprong van 10 meter hoogte! Terwijl wij in de rij stonden waren er al wat springers van het LKF stuntteam bezig die er met salto’s op allerlei manieren afsprongen. Een vrouw sprong zelfs op de schouders van een andere man om van nog hoger te kunnen springen.. pff mij niet gezien maar voor echte sensatiezoekers is dit natuurlijk wel geweldig. Voor dit  grote luchtkussen wordt 3 euro per sprong gevraagd.

Peuterweide

luchtkussen festival peuterweide luchtkussen festival peuterweide

Vorig jaar waren wij ook al een paar uurtjes geweest en toen viel ons al de peuterweide op. Ook dit jaar was dit weer goed geregeld. Bij de schommels, klimtoestellen en auto hoek is het terrein goed afgesloten en staan er verschillende springkussens waar kinderen tot en met 4 jaar op mogen. Heel schattig om kindjes die voorzichtig op een springkussen kruipen en dan vol enthousiasme langzaam te gaan bewegen tot heel wild omdat ze het geweldig vinden!

luchtkussen festival peuterweide luchtkussen festival peuterweide luchtkussen festival peuterweide

Er staat ook een draaimolen en samen met een andere moeder heb ik mij doen verbazen dat de kinderen er bijna allemaal niet duizelig vanaf komen! Een andere moeder vertelde ons dat dat komt omdat kinderen tot 2 jaar helemaal nog niet duizelig kunnen worden en vanaf 3 /4 jaar ongeveer dit langzaam begint. Heeft te maken met ontwikkeling van het evenwichtsorgaan. AHA (heb dit overigens niet wetenschappelijk nagetrokken hoor…)

luchtkussen festival peuterweide luchtkussen festival peuterweide

Op de peuterweide is ook een gedeelte ingericht waar je rustig je kind kan verschonen. Goed over nagedacht.

luchtkussenfestival

Luchtkussens

Buiten de peuterweide staan uiteraard ook overal luchtkussens compleet met een hele hoge en lange luchtkussen stormbaan vol hindernissen die basisschool kinderen vol overgave beklommen. Wie weet wil dochterlief daar volgend jaar ook op! Vindt papa vast erg leuk! 

 luchtkussen festivalluchtkussen festivalluchtkussen festivalluchtkussen festival luchtkussen festivalluchtkussen festivalluchtkussen festival 

Er zijn heel veel verschillende luchtkussens met allemaal weer andere uitdagingen en hindernissen en kinderen hebben hier echt de tijd van hun leven! Op een super leuke manier sportief bezig zijn in de buitenlucht is precies wat kinderen nodig hebben en voor maar 5 euro entree per persoon kun je hier een hele dag uitleven!

luchtkussen festival luchtkussen festival luchtkussen festival

luchtkussen festival  luchtkussen festival luchtkussen festival 

Horeca

Met mooi weer weten ouders zich overigens ook uitstekend te vermaken. Overal staan banken en tafels om op te zitten in de schaduw en in de zon. Er worden gratis SOS kinderarmbandjes uitgedeeld waar je met een pen je telefoonnummer op kan zetten en ik heb in de tijd dat wij er waren maar 1 keer een oproep gehoord. Alle ouders houden ook een oogje in het zicht en de sfeer is super. 

horeca luchtkussen festival horeca luchtkussen festivalhoreca luchtkussen festival

In het midden van het plein is er een horeca gedeelte. Hier kun je heerlijke biologische ijsjes halen bijvoorbeeld.

horeca luchtkussen festival horeca luchtkussen festival

Of warme maaltijden ( hier sta je wel lang voor in de rij meestal dus houdt hier rekening mee! )

horeca luchtkussen festival

Ook kon je poffertjes en popcorn kopen en heerlijke muffins en worteltaart. Die hebben wij zelf dan niet gekocht, maar terwijl wij zaten te smullen van een heerlijk ijsje zaten er mensen naast ons te smullen van de muffins en de worteltaart en wij zaten elkaar te overtuigen dat ze dit ook echt moesten proberen haha Mond – tot – mondreclame gaat snel!

Gezonde snacks

Buiten het horecaplein zijn er ook 2 plekken waar je gezonde snacks kunt kopen. allerlei soorten fruit als bananen, mandarijnen, druiven en appels. Puntzakken met mini paprika’s en  zakjes met noten zag ik liggen. Kinderen kunnen een gratis bekertje water ophalen dus met het warme weer en het zweten door al dat springen hoeven ze niet uit te drogen. Ben je zonnebrand vergeten dan kun je dat zelfs kopen!

Werkelijk aan alles is gedacht om het voor de kinderen tot een gezonde sportieve festival te maken! ( daar kan parkpop nog wat van leren!!

Toiletten en EHBO

luchtkussenfestival

Op het park zijn voldoende toiletten aanwezig en ook EHBO is duidelijk aanwezig. Bij het ene toilet vroegen ze 0,50 cent en bij de andere trouwens niet, maar ik denk dat ze dat nog aan het opbouwen waren.

Wat neem je mee?

Nou in elk geval wat geld om wat gezonde snacks te kopen en een verkoelend biologisch ijsje. Een picknickkleed om eventueel heerlijk op te liggen met je kleine baby terwijl papa met peuter/kleuter gaat springen.

picknick luchtkussenfestival

Verschoningsmateriaal en zonnebrandcrème want de komende dagen wordt het ook nog mooi weer en het allerbelangrijkste een uitgerust kind die de hele dag kan genieten van dit geweldige luchtkussen festival! Met gegarandeerd zwarte voeten!

luchtkussenfestival

 

Disclaimer

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.