Lotje en de heksenprinses

Vaste volgers van mijn Facebookpagina hadden het al gezien. Ik ging op vakantie en nam mee: een grote stapel met boeken om te reviewen. Het eerste boek wat ik voorlas was het boek van Lotje en de heksenprinses. En dat had zelfs een reden waarom ik die uitkoos. 

Lotje en de heksenprinses

Lotje en de heksenprinses

Mensen die onze dochter kennen zullen haar soms een prinses noemen en soms een klein heksje. Ja ze is behoorlijk temperamentvol en is, als ze je eenmaal kent, totaal niet op haar mondje gevallen zeg maar. Heel handig voor als ze later volwassen is maar als kleuterpuber soms best wel pittig. Gelukkig zijn haar ‘heksen’ momenten maar van korte duur. Toevallig noemde ik haar vandaag weer even een klein heksje dus we kozen samen dit boek uit om voor te lezen voor het slapen gaan!

Lotje en de heksenprinses

Wat bijzonder!

Als kleintje komt logeren leest Lotje voor uit het sprookjesboek. In het sprookjesboek is kleintje de heksenprinses. Lotje tovert een een vliegend tapijt en samen gaan ze op avontuur! Alleen heeft de heksenprinses een beetje honger. Er schijnt een lichtje op de weg en aan de heksenmevrouw vragen ze wat te eten. Die vindt het zo bijzonder dat er een heksenprinses bij haar op bezoek komt dat ze daar wel wat voor heeft.

Nadat ze weer verder vliegen moet de heksenprinses een plasje doen. Er schijnt een lichtje op het water en van de heksenmevrouw op de boot krijgt ze een potje. Ook die vindt het zo bijzonder dat er een heksenprinses bij haar op bezoek komt.

Lotje en de heksenprinses

Ze vliegen weer verder en nu is de heksenprinses moe. Maar er schijnen geen lichtjes meer op de weg of het water en ook de maan is weg. Maar dan is daar een ballonheks in een grote luchtballon die het zo bijzonder vindt dat er een heksenprinses is dat ze graag een ommetje maakt.

Bedtijd voor heksjes!

Koffer op een bezemsteel

Lotje en de heksenprinses

Wat wij dan weer heel bijzonder vinden is dat Lieve Baeten het boek heeft gesigneerd met een bezemsteel met een koffer erop! Net alsof ze wist dat dit boek gelezen zou worden terwijl wij op vakantie zijn met de koffers! “Alleen hebben we geen bezem mee, hè mama! ”

Wat vinden wij er van?

De tekeningen zijn prachtig en er is een hoop te ontdekken in de huifkar, boot en luchtballon. Tussendoor zijn de hemel tekeningen met halve pagina’s wat een leuk effect geeft aan het boek. Bijkomende verrassing was wel dat de luchtballon helemaal uitgeklapt kan worden als een groter poster.

Een van mijn vraagouders reageerde al dat haar dochter, van 3, groot fan was van de boeken van Lotje en de heksenprinses. Zelf kende ik de serie nog niet maar ik kan mij dat heel goed voorstellen. Een leuk verhaal met grappige wendingen en geweldige illustraties waar je uren naar kunt kijken.

Nieuwe uitgave op groot formaat. Over de kracht van verhalen en voorlezen voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit is het  vijfde en laatste heruitgave in de reeks van de Lotje-klassiekers van Lieve Baeten.

Specificaties

Auteur:         Lieve Baeten

Uitgeverij:    De Eenhoorn

ISBN:             9789462913028

Prijs:               Lotje en de heksenprinses is voor €16,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in maart 2018

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Latest posts by ellen (see all)