Linneaushof voor peuters en kleuters een dagje weg

De lente is weer aangebroken en daarmee ook de drogere warmere dagen. (Al zijn de weerberichten op het moment van schrijven niet heel gunstig.) De periode van het jaar om weer leuke uitstapjes te plannen met je gezin en nieuwe dierentuinen, pretparken en andere uitstapjes om met jonge kinderen te doen uit te zoeken. Wij gingen naar het Linnaeushof op een helaas regenachtige ochtend, maar een droge zonnige middag!

Linnaeushof

Nadat wij de auto hadden geparkeerd en een lange wandeling ( te lang volgens dochterlief) door het bos hadden gedaan stonden wij aan de toegangspoort  van “Europa’s grootste speeltuin”, want zo wordt het Linnaeushof ook wel genoemd. Terecht want met maar liefst ruim 350 speeltoestellen en attracties is er heel veel te doen! Bijna teveel.

Vanaf zo’n beetje 2 jaar is het al leuk vertoeven in het Linnaeushof want er is een hele grote peuter en kleuter speeltuin.

Peuter & Kleuter speeltuin

Op een mooi groen terrein voorzien van heel veel bankjes voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om lekker op te zitten terwijl je kleine kroost vrolijk speelt.

Rondom de peuter & kleuterspeeltuin rijdt een leuk treintje meerdere keren per dag. Dwars door de wortelberg heen! Een leuk klein ritje om rond te kijken wat er voor de kleine kinderen allemaal te doen is.

Bennie Broek

De speeltuin heeft ook een mascotte, genaamd Bennie Broek. Bennie is geen konijn en geen haas, maar een konaas! Bennie heeft zijn eigen huisje staan in de peuter-kleuter speelweide.

Als hij niet thuis is, is hij misschien wel in de wortelberg. Een binnenspeeltuin waar de kleine kinderen leuk kunnen spelen en waar Bennie Broek dagelijks een muzikale show geeft aan de allerkleinste bezoekers.

Bij de ingang/uitgang van het park heeft Bennie ook zijn eigen winkeltje waar je leuke gadgets van het park kunt komen en wat algemeen speelgoed als knuffels en pennen.

Binnenspeeltuin bij Linnaeushof

Naast de wortelberg waar de jonge kinderen leuk kunnen spelen is er ook nog een andere binnenspeeltuin bij de Linnaeushof. Er zijn luchtskelters, botsauto’s en grote legoblokken. Er is ook een groot parcours binnendoor waar ze onder ander door zware stootkussens lopen. Al met al is hier voor peuters en kleuters niet veel toegankelijk omdat ze of te klein of te jong zijn hiervoor.

Gelukkig is er wel een hal met lachspiegels die wel even leuk is om doorheen te lopen. En voor 50 cent kun je de poppen in het theater even laten dansen of met de boten varen.

Nog veel meer toestellen:

Er zijn echt onwijs veel toestellen in het Linnaeushof. Zo zijn er zweefmolens die door grote kinderen of door ouders vooruit geduwd kunnen worden.  

Er is een heel Pioniersdorp waar de kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Ook voor kleuters en de oudste peuters is dit al leuk om doorheen te klimmen. Het toestel is vrij nieuw!

Er is een gave hindernisbaan van wel 20 meter lang!

Een gigantische kruipspin waar je door heen kunt kruipen. Voor mij een beetje te eng ( ik heb het niet zo op smalle ruimtes), maar voor kinderen vast geweldig!

Er is ook een flinke waterplas waar je door heen kunt varen met de waterfietsen, Met een grote kabelbaan kun je erover heen vliegen en in het midden is een grote zandplaats met speeltoren om te spelen.

Er zijn hele gave overslagschommels waar je zo hoog en zo laag kunt gaan als je zelf wilt. Voor de echte waaghalzen!

Er zijn heel speeltoestellen die ronddraaien. Volgens mij heb ik zelf als klein kind ook nog op de fietsjes en de grote ronddraai ding waar je in kan lopen gespeeld.  

Voor de hele familie kun je natuurlijk op de familieschommel!

Wil jij even je beenspieren aan het werk zetten dan maak je natuurlijk een rondje in de Monorail waar je een goed overzicht hebt op het park.

Er is zelfs een fitnesskoepel! Dus echt voor iedereen uit het gezin is wat te doen ook voor die grote broers die zich te stoer vinden voor de andere toestellen ­čÖé

Super gaaf is natuurlijk de grote glijbaan waar je op een matje naar beneden sjeest!

Voorzieningen bij Linnaeushof

Je kunt kluisjes huren wat ideaal is op warme dagen als je lekker in de waterspeeltuin wilt spelen en droge kleren en waardevolle spullen opzij wil zetten. Er zijn er niet heel veel dus wees er op tijd bij.

Door het hele park Linnaeushof staan er genoeg vuilnisbakken. Wat ik heel goed vind is dat ze zijn ingegraven zodat de kleinste kinderen zelf ook hun afval weg kunnen gooien!

Er zijn duidelijke palen aanwezig waar je alles wat je zoekt  op het Linnaeushof kunt vinden.

Er zijn heel veel picknicktafels aanwezig en bankjes om op te picknicken.

Bij het restaurant zijn ook grote tafels maar hier mag je niet zelf meegebrachte etenswaren nuttigen. Het restaurant zelf ziet er uit als een grote eetschuur. Niet veel bijzonders en niet veel sfeer gewoon duidelijk met 1 doel gemaakt zoveel mogelijk ruimte om te kunnen zitten eten/drinken of in de rij te staan voor de kassa.

Bij de binnenspeeltuin zijn de toiletten te vinden. Ik heb alleen op die plek in het park de toiletten gevonden dus als je bij de fitness/ hindernisbaan bent moet je wel rekening houden met een lange wandeling naar de toiletten en de eventuele rijen op een warme dag!

Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Wij waren er helaas op een mindere dag, maar op een mooie dag zal het er zeker druk zijn!

 

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.