Lief, verliefd, vriendschap prentenboeken voor Valentijn

Valentijnsdag is al bijna en daarom lees ik al sinds een week voor uit onderstaande boeken. Thema liefde is erg leuk met kleine kinderen moet ik zeggen en dochterlief zegt nu elke dag wel 10 keer dat ze mij lief vindt en van mij houdt. Mocht je nog inspiratie willen hebben voor leuke voorleesboeken waarin je je kind kunt leren uiten wat liefde, vriendschap, verliefdheid betekent dan zijn onderstaande prentenboeken echte tips!

Woezel en Pip Ik vind jou zo lief

woezel en pip ik vind jou zo lief

Ik vind dit zo’n onwijs schattig voorleesboekje om te lezen. Woezel besluit om iedereen in de tovertuin te vertellen hoe lief hij ze vindt. Als Pip hem voor is en hem verteld hoe lief zij hem vindt en hem een zoen geeft wordt hij knalrood en rent ervan door en verstopt zich overal. Uiteindelijk vertelt hij Pip dat hij haar het allerliefste vindt en geeft ook haar een zoen waardoor ook Pip knalrood wordt.

Compleet met stemmetjes en uitdrukkingen lees ik het boekje voor en de kinderen vinden het geweldig! Er wordt nu ook volop nagespeeld met knuffels en poppen en kusjes geven.

woezel en pip ik vind jou zo lief

Uitgeverij: Leopold B.V.

Verkoopprijs: Ik vind jou zo lief kost €5,00 bij Bol

Ik vind je lief mama

ik vind je lief mama

Kleine beer leert van zijn moeder in bomen te klimmen, vis te vangen en te spelen met andere beren. Elke keer denkt hij dat hij zijn mama lief vindt en als hij op het einde van de dag dit aan haar wil vertellen valt hij in slaap. Na twee keer voorlezen kunnen de kinderen het begin van de zin: “Ik vind je …” al aanvullen met “Lief mama! ”

ik vind je lief mama

Uitgeverij: Icob/Parragon

Verkoopprijs: ik vind je lief mama kost €8,95 bij Bol

Ik vind je lief papa

ik vind je lief papa

Net zoals ik vind je lief mama leert kleine beer hier ook allerlei dingen zoals in een boom klimmen, honing zoeken en een grot voor de winter vinden. Ook hier valt hij net in slaap voor hij tegen zijn papa kan zeggen dat hij hem lief vindt.

ik vind je lief papa

Uitgeverij: Icob/Parragon

Verkoopprijs: ik vind je lief papa kost €7,75 bij Bol

Van deze serie hebben wij trouwens ook de boeken ik vind je lief opa en ik vind je lief oma.

Kikker is verliefd

kikker is verliefd

Wij hebben nog een oude versie liggen en het is zo’n onwijs leuk boek! Kikker voelt zich raar, zijn hart doet van boem boem. Haas weet wat het is, Kikker is verliefd! Kikker is dolblij en blijkt verliefd op eend te zijn. Maar hoe moet hij dat nou vertellen aan Eend? Een tekening en bloemen zijn niet genoeg en uiteindelijk besluit Kikker dat hij een record hoogspringen moet doen om de aandacht van Eend te krijgen. Een erg leuk verhaal die voor oudere peuters en kleuters zeer geschikt is.

kikker is verliefd

Uitgeverij: Leopold B.V.

Verkoopprijs: De nieuwste druk kikker is verliefd  kost €13,95 bij Bol

Omdat je mijn vriendje bent

omdat je mijn vriendje bent

Een aaibaar boek over een ijsbeer die op een dag door zijn moeder wordt uitgedaagd om vriendjes te gaan zoeken. Hij probeert vrienden te worden met een meeuw, zeehond, pinguïns en een walrus. Maar dit lijkt allemaal niet te lukken. Terwijl hij zijn dag ligt te overdenken komt er achter hem een ander ijsbeertje die ook op zoek is naar een vriendje. Samen worden ze beste vriendjes!

De kleine ijsbeer is aaibaar en dat vinden de kinderen geweldig. Dochterlief noemt iedereen haar vriendje zelfs als ze een kindje pas 2 minuten kent. Voor peuters is dit echt een leuk boek wat goed aanslaat bij hun belevingswereld.

omdat je mijn vriendje bent

Uitgeverij: Clavis

Verkoopprijs: Omdat je mijn vriendje bent kost €15,95 bij Bol

Raad eens hoeveel ik van je hou

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Elke keer als Hazeltje iets verzint doet Grote Haas er een schepje boven op.

Een fantasierijk boek die heerlijk is om te lezen met je kind en elkaar te vertellen hoeveel je van elkaar houdt.

Uitgeverij: Lemniscaat

Verkoopprijs:raad eens hoeveel ik van je hou kost €10,95 bij Bol

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!