Leuke merken als je zwanger bent

Als je zwanger bent komt er altijd van alles op je af. Van het daadwerkelijk beseffen dat je zwanger bent, nadenken over wat je gaat doen met je werk en opvangmogelijkheden en soms een kleine verbouwing in huis om genoeg ruimte te maken voor je kleine spruit. Daarnaast kun je er soms een dagtaak aan hebben om op zoek te gaan naar unieke babyspullen en zwangerschapsspullen voor jezelf. Je wilt nou eenmaal niet alles bij de Prenatal of Babypark vandaan halen. Dus ik heb wat leuke producten voor je op een rijtje gezet met producten die nieuw, anders dan anders zijn of waar ik zelf echt niet zonder kon in bijvoorbeeld de kraamtijd.

 Voor de baby

Een nieuw product is de babyshusher een klein apparaat dat een ritmisch sussend geluid maakt dat lijkt op het geluid uit de baarmoeder. Ideaal voor onrustige baby’s en vermoeide ouders. Ontwikkeld door ouders van een huilbaby en uitgebreid getest.

babyshusher

Vind je het leuk om bijvoorbeeld veel van Nijntje of van Woezel en Pip of bijvoorbeeld Winnie the Pooh te krijgen met kraamkadootjes, schroom dan niet om dit gewoon te laten weten aan je familie/vrienden. Zo had ik al super veel kleertjes en wilde dus liever geen kleren. De meeste mensen wisten dit en kwamen met andere spulletjes aanzetten waar we heel blij mee waren.

Dragen. Doe een draagworkshop met een paar mensen om je heen die bijvoorbeeld ook zwanger zijn, of met mensen van je zwangerschapsgym/yoga. ( ook gelijk weer een tip om dat te volgen) Zeker als je een huilbaby hebt is het heel fijn als deze lekker bij mama/papa kan zijn en je lichaamswarmte en harstlag voelt. Een blije baby is een blije ouder!

Een campingbed is handig voor onderweg, maar wees alsjeblieft voorzichtig met het gebruik onder de 1 jaar. Als gastouder mag ik van de GGD kindjes onder de 1 alleen in een campingbedje leggen met de harde ondergrond. Dus niet een extra matrasje erin leggen. Dit i.v.m. sterfgevallen.

Denk bij de aanschaf van een kinderwagen niet alleen aan hoe hip hij er uit ziet, maar ook of hij wel praktisch is. Lekker veel ruimte eronder voor boodschappen en de luiertas is namelijk erg handig!

Voor baby, dreumes en peuter

Nog eentje uit de webwinkel van prettymum. De babycup een klein bekertje waar een baby al snel uit leert drinken en wat op deze manier kaak en spraakontwikkeling stimuleert. Geen gedoe met allerlei soorten tuitbekers en flessen die veel plek in de vaatwasser innemen. Er kan maar maximaal 50cc vocht in dus knoeien blijft beperkt!

bobobuddie

Ok mijn dochter is echt helemaal verslingerd aan haar Bobobuddie Aap die wij mochten testen voor mamaliefde. Deze lijn heeft 5 dieren die in verschillende uitvoeringen terug te vinden zijn. Als baby de blankie als dreumes de rugzak met looplijn en als peuter de rugzak met deken.

Investeer in een goede beeldbabyfoon. Wij hadden eerst alleen een gewone geluidtelefoon en soms ging ik twijfelen of deze het wel goed deed, of dochterlief niet op haar buikje was gedraaid of verkeerd in bed lag en dan liep ik steeds naar boven om te kijken of alles nog goed was. Toen ze met 1,7 jaar haar grote peuterbed kreeg kon ik perfect door de beeldbabyfoon zien of ze nog braaf in haar bedje lag of aan het spelen was in haar kamer.

Voor mama

Koop minstens Kendall verkoelend kraamverband als je van plan bent ( zeker weet je het nooit)  om gewoon te bevallen. Je vouwt het simpelweg dubbel en het verband koelt af naar 6,5 graden. Direct pijnverlichting, voorkomt zwellingen en het absorbeert.

kendall

Wil je borstvoeding gaan geven dan raad ik je aan om zoogcompressen te gaan gebruiken. In het begin neem je de goed absorberende zoogcompressen. Als je borstvoeding normaal loopt en je geen enorme last meer hebt van stuwing kun je aan de Lilypadz. Onzichtbaar onder kleding, herbruikbaar en zonder beha te dragen.

Na de bevalling wil je echt gewoon een paar dagen alleen maar huisbroeken/pakken aan. Zorg dat je er een paar van in huis hebt waar je lekker in kan lopen en die baggy zitten.

Schrijf je in voor al die leuke gratis babydozen die je overal kan krijgen. Even googlen loont. Ook kun je vaak bij supermarkten wat ophalen. Ik had gewoon een paar ‘nep’ geboortekaartjes laten maken van onze dochter waar niet al haar babygeheimen op kwamen te staan. Nadat ik de dozen had ontvangen heb ik nooit meer wat van de bedrijven gehoord dus ze doen echt niks met je gegevens.

Ben je zwanger of ken je iemand die zwanger is? Doe dan mee met deze leuke like en winactie.

goodiebag

Een leuke tas vol goodies voor mama en baby met onder andere een mooie babybel van Proud Mama, een mooie sjaal van Tumble ‘n Dry en een stoere haarband van Ninni Vi. Uiteraard vul ik de tas aan met leuke informatie folders en boekjes van de verschillende merken die ik hierboven heb benoemd om alles nog eens rustig terug te lezen.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Hi, op het moment ben ik kraamverzorgende in opleiding. Tijdens deze opleiding ben ik onverwachts zwanger geworden. Het lijkt mij erg leuk om nu ook onverwachts dat prachtig pakket te winnen!

    Groetjes,

  2. Wat een leuke blog…met handige weetjes en fijne/leuke nieuwe spulletjes. Geweldig dat je je ervaringen als jonge moeder deelt. Veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.