Vrolijk en leerzame speelmatten met puzzelelementen

Het is zomer. Je hebt binnen een warm speelkleed op de vloer liggen waar de kinderen lekker zacht op kunnen spelen. Maar je hebt ook een zandbak in de tuin en je wordt gek van al het zand wat op dat kleed komt. Tijd voor vrolijk en leerzame speelmatten met puzzelelementen!

Leerzame speelmatten

leerzame speelmat

Nou zo’n moeder was ik dus ook die al met de eerste zonnestralen in de lente doorhad dat ik gillend gek zou worden van al dat zand op het speelmat wat ik had liggen. Bij Boxenland kun je niet alleen hele goede grondboxen vinden in allemaal maten maar ook heel veel soorten leerzame speelmatten.

Een schone vloer met speelmatten

Er bestaan vele soorten speelmatten. Ze zijn er in heel veel kleuren, met cijfers en tekst, met dieren, als whiteboard, als laminaatvloer en nog veel meer!

Ik besloot om voor de leerzame speelmatten te gaan. Stiekem probeer ik de kinderen natuurlijk ook nog wat te leren als ze hier komen spelen! Het hele alfabet, cijfers, vormen en nummers met vormen. Het is een groot gedeelte van de woonkamervloer en ik ben blij maar nog veel belangrijker de kinderen zijn ook blij!

leerzame speelmatten

In principe kun je de vloer gewoon laten liggen. Je kunt hem stofzuigen en dweilen. Na tientallen keren dweilen is de kleur nog helemaal in orde en zien de tegels er nog uit als nieuw.

Af en toe haal ik hem even uit elkaar voorzie de vloer eronder ook van een stofzuig en dweilsessie en maak de tegels van de onderkant even schoon. Want ja door de kleine kiertjes komt er toch ook wat vuil doorheen maar het is minimaal en je vloer en de leerzame speelmatten worden weer zichtbaar schoon!

Leerzame speelmatten om te spelen

Natuurlijk wordt er niet alleen op de speelmatten gespeeld maar ook mee gespeeld. Met de kindjes die letters en cijfers kunnen lezen doe ik vaak een wedstrijdje wie staat het eerst op de: … Met de kindjes die kleuren kennen doe ik het wedstrijdje ga maar staan op de kleur… en de kindjes die de vormen kunnen benoemen het wedstrijdje wie staat het eerst op de …

Heel af en toe gelden de regels niet en mogen alle puzzelvormen eruit en wordt het een grote teamopdracht om de speelmatten weer als 1 geheel te laten vormen. Zelfs de allerkleinsten helpen hier aan mee en het is vooral handig te doen als je net weer een grondige schoonmaak actie heb gedaan.

En voor de allerkleinste buikliggertjes die langzaam beginnen met kruipen zijn de verschillende structuren van de speelmatten helemaal geweldig!

Jong en oud zijn blij met deze vrolijke en leerzame speelmatten van Boxenland.

Ze zijn nu in de aanbieding trouwens!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.