Lasse en Lina wat kopen we?

Lasse en Lina gaan een dagje winkelen. Ze gaan naar de bakker, de speelgoedwinkel, de groenteboer, de schoenwinkel, de boekwinkel én de dierenwinkel. Welke spulletjes kopen ze daar (en welke niet)? Een levendig boekje met uitklappagina’s dat uitnodigt om samen te zoeken en te praten. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema. Lasse en Lina wat kopen we? Een review van gastblogger Delicia.

De manier waarop de bladzijden vast zitten van “Lasse en Lina wat kopen we?”, oogt niet heel erg stevig. We zullen zien hoe lang het boek heel blijft in handen van mijn 2-jarige zoontje. Gelukkig hoor ik als trotse moeder regelmatig van kenners dat hij zijn fijne motoriek erg goed is. En anders is het ook niet erg wanneer er eens wat sneuvelt. Dan komen we ook nog eens in een winkel.

Winkelen leuk, maar wat kopen we?

Een boek over winkelen. Welke moeder wil zoiets niet graag voorlezen? De meesten houden wel van shoppen. Ik moet eerlijk bekennen dat het mijn ding niet echt was… totdat ik wist dat ik moeder ging worden. Urenlang hing ik met mijn zwangere buik rond in winkels, uitkijkend naar kleine kleertjes, schattige dekentjes en leuk baby-speelgoed. Ik hoefde niet eens per sé iets te kopen dan, alleen het kijken vond ik al leuk.

Lasse en Lina wat kopen we, is ook leuk om te kijken. Als de bladzijde uitgevouwen is, komt mijn zoontje ogen te kort in de speelgoedwinkel. Hij wijst alles aan en hij weet ook de meeste dingen wel te benoemen, Bij álles vraagt hij: “Ih tat?” (= Wat is dat?). Ik moet er een beetje om lachen, maar ik beantwoord geduldig al zijn vragen.

Lasse en Lina, Goed kijken!

Hij heeft niet door dat er in elke winkel in dit boek afbeeldingen te vinden zijn die niet in het rijtje thuishoren. Zo zie je in de speelgoedwinkel een wortel, bij de schoenenwinkel een raket en een gebakje, en bij de groenteman een poppenwagen.

Dus wanneer we alles ‘ge-ih-dat’ hebben, is het mijn beurt om vragen te stellen. Ik hoef de vragen niet zelf te bedenken, dat heeft de schrijver al gedaan, ik lees gewoon voor wat er in “Lasse en Lina, Wat kopen we?” Is geschreven. Het valt me op dat de vragen niet altijd op de bladzijde staan waar het antwoord te vinden is, dus ook voor de wat gevorderde lezer is het zoekspelletje een uitdaging.

Dat sluit wat mij betreft mooi aan bij het echte winkelen, want ook daar is niet altijd alles op een logische plek te vinden.

Lasse en LIna hebben nog twee avonturen beleeft naast wat kopen we? Ben je op zoek naar een leuke serie prentenboeken die aansluit bij de belevingswereld van twee en drie jarige peuters kijk dan ook eens bij de andere twee boeken.

Specificaties

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:         Elly van der Linden

ISBN:             9789044828948 

Prijs:              Lasse en Lina wat kopen we? is voor €13,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      14 pagina’s

Datum:          Verschenen in december 2016

disclaimer


Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.
Delicia