Woezel en Pip – Land van je ogen dicht

Tanden schoon? Pyjama aan? En lig je zacht? Het wordt al nacht. Kom we gaan. Voorbij de maan en sterrenlicht, naar het Land van je ogen dicht. Woezel en Pips Land van je ogen dicht; een betoverend verhaal voor het slapengaan.

Verhaal voor het slapengaan

Door de Glow in the dark toevoeging op de omslag van dit boek, word je kind vanzelf uitgenodigd om het Land van je ogen dicht te gebruiken als verhaal voor het slapengaan. In het donker kun je zelfs de melkweg zien! Het steelpannetje herkende ik meteen. Vroeger op de camping, toen ik net een tiener was, mocht ik opblijven totdat het donker was en lachte ik met mijn vakantiegenootjes om onze zelfbedachte sterrenbeelden en daar moest ik meteen weer aan denken toen ik deze glow in de dark figuren zag. Ik weet zeker dat ik ooit met mijn zoontje in het echt op zoek zal gaan naar de sterrenbeelden die op deze omslag staan gedrukt: de vlinder, de zwanenboot, het speelpaard en de dinosaurusglijbaan 😉

Land van je ogen dicht woezel en pip

Vliegend naar het Land van je ogen dicht

Verhalen met sterren en de maan doen het altijd goed als verhaal voor het slapengaan. Dat weet ik uit De leukste voorleesavonturen van Woezel en Pip, daaruit lees ik de verhalen “Lichtje in de nacht” en “Sterrenspringen” regelmatig aan mijn zoontje voor vlak voordat hij zelf naar dromenland vliegt. Soms doet hij dat trouwens letterlijk: als ik hem wel eens zijn bed in ‘jonas’, op zijn buik, steekt hij zijn armpjes uit om zijn bed in te vliegen.

Land van je ogen dicht woezel en pip

Woezel en Pip als vlinders

Als Pip met haar tandenborstel naar haar mand loopt, gaat ze naast Woezel liggen en al gauw vliegen ze samen weg. Ongeveer aan het einde van de melkweg verandert de donkere sterrenhemel in het vrolijke Land van je ogen dicht met alle kleuren van de regenboog. Een fantasiewereld die me ergens een beetje aan de Troetelbeertjes van vroeger deed denken. “Hé kijk mama, Boesol (= Woezel) is een sindej (=vlinder)… hé en Pip ook! Dat is jeuk (=leuk)!” Heel leuk, want we zijn toevallig nog niet zo lang geleden bij Vlinders aan de Vliet geweest en ook bij de opvang én bij Muziek op schoot waren rupsen en vlinders het thema deze maand. “Ze zijn aan het dromen dat ze vlinders zijn,” leg ik aan mijn zoontje uit.

Waar droom jij het liefste over?

Specificaties Land van je ogen dicht

Land van je ogen dicht woezel en pip

Auteur: Dromenjager | Uitgever: Leopold | 9789025876845 | april 2019 | 8 pagina’s | meer informatie op Bol

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.