Kreeft eet kreeft

Ja dit klinkt raarder dan het is. “Kreeft eet kreeft”. Mijn sterrenbeeld is namelijk kreeft en 33 jaar lang ( ok de eerste jaren van mijn leven niet bewust natuurlijk), heb ik geroepen dat ik geen kreeft eet. Ik voelde me dan een soort van kannibaal. Belachelijk natuurlijk! Op een gegeven moment werd het ook meer een grap en kijken hoe lang ik het kon volhouden. Sinds vorig jaar had ik zoiets van.. nou ok als ik er een keer tegen aanloop dan vind ik het prima om te gaan eten. En een tijdje terug was het dan zover. Deze kreeft at eindelijk kreeft.

Uit eten

Al mijn vriendinnen zijn in de zomermaanden jarig (mei, juli en augustus), wij worden geloof ik te oud om ons verjaardag echt te vieren dus gaan we maar uit eten gezellig. Heerlijk zonder kids even er tussen uit. Me time meet Friends time zoiets.

Met die heerlijke AH – IENS actie boekten wij een tafeltje voor 3 personen bij het Kabinet in Den Haag. De recensies zagen er goed uit en we waren ons niet eens echt bewust dat er kreeft op de kaart stond.

We werden hartelijk ontvangen en kozen een gezellig tafeltje achterin. Tegenover een aquarium waar, ja je raadt het al, kreeften in zaten. Lieve onschuldige kreeften die de laatste minuten/ uren van hun leven tegemoet gingen. Ok niet zo raar denken.. en deze blog is al helemaal niet bedoeld om het over humanitaire middelen om kreeft te bereiden en nog meer discussie.. maar goed ze zaten daar dus in die bak.

Gekscherend zei ik: “mhm kreeft dat heb ik nog nooit gegeten!” Het was het duurste op de kaart, maar het lokte wel heel erg. Een van mijn vriendinnen zei: “Ik wil ook wel kreeft!” De spanning liep behoorlijk op en ik had letterlijk klamme handjes.. Ga ik dan nu echt kreeft eten? “Ok als jij kreeft neemt, neem ik ook kreeft” zei ik daarna resoluut. Het moet er toch eens van komen!

Dag kreeft, hallo kreeft

Eerst genoten wij nog van een heerlijk voorgerecht. Een heerlijke Asian style shrimp burger en voor de andere vriendin kroketterie poms. Het was echt verrukkelijk. Een sensatie voor al mijn smaakpupillen. Erg leuk ook het pipetje met marinade voor de sushirol.

voorgerechtvoorgerecht

Nadat dit was afgeruimd werden er 2 kreeften uit het aquarium gevist.. Dag lieve kreeftjes.. tot zo.. En even later waren ze daar weer.

kreeft

Het zag er gek uit zo in de weer met een tang om de scharen open te krijgen! Hij was gelukkig wel half doorgesneden dus de eerste stukken kreeftvlees konden wij er relatief snel uitkrijgen. En eerlijk gezegd het was lekker hoor, maar niet bijster superieur. Het waren maar kleine kreeften en nadat we de grote scharen ook helemaal leeg hadden vroegen wij ons verwonderd af of wij de tentakels ook nog open moesten breken. Toen de ober dan ook onze borden kwam afhalen vroeg ik hem of we echt alles hadden gegeten wat kon. In de tentakels zit zo weinig zei hij dat de meeste mensen de moeite niet nemen om dit eruit te krijgen.

kreeft

Voor het dessert hebben ze een wisselende kaart. Op de een of andere manier ( ja die maandelijkse had er vast mee te maken) hadden we alledrie zin in chocolade, maar dat stond niet op de kaart. Dus wij kozen voor de cheesecake met vriendelijk verzoek of er dan niet iets van chocolade saus ofzo bij gemaakt kon worden. “Give us chocolate!!, please!! ”

Het dessert duurde even, maar wij kregen chocolade!! De chef had snel wat weten te regelen. DANKBAAR! Wij hebben heerlijk gesmuld en in sfeervol restaurant.

dessert

Op herhaling?

En nu de hamvraag.. of kreeftvraag. Zal ik nog een keer kreeft bestellen of niet? Ik denk het wel, zo af en toe vind ik dat toch wel feestelijk, apart om eens te eten. Maar dan wel een grotere kreeft als het kan waar meer vlees aan zit en waar ik langer zoet mee ben.

Heb jij wel eens kreeft  gegeten en wat vond je ervan?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.