Kracht van Familie

De afgelopen weken is bijna mijn hele familie druk bezig geweest met 1 doel. Mijn Oma zo goed mogelijk laten verhuizen. Met 4 dochters en 2 zonen en alle aanhang die daarbij hoort, die niet allemaal dichtbij wonen, is dat nogal een hoop geregel!

Oma woont nog geheel zelfstandig,  uiteraard met wat ondersteuning van een hulp met douchen en een hulp voor de schoonmaak. Ze woonde dicht bij een klein winkelcentrum, recht tegenover eigenlijk, maar de straat ertussen had een trambaan ertussen waar je niet over heen kon lopen, dus altijd omlopen naar de ingang. En juist die afstanden lopen gingen niet meer. Gelukkig bestaan er tegenwoordig de meest prachtige scootmobiels. Maar die moet je dan wel kwijt kunnen.

Afijn dat ging niet dus moest er verhuisd worden. Dat ging opeens zo snel dat er binnen een paar weken heel wat geklust is in haar nieuwe woning. Helaas was onze agenda al propvol en waren mijn schoonouders ook nog half bezig met verhuizen, waardoor ik niet kon helpen. Uiteraard was ik wel van alles op de hoogte want zoals de meeste families hebben wij een familie-WhatsApp groepje en werd er zelfs een speciaal voor de verhuizing gemaakt. Alles in 1 overzicht bij elkaar.

Kracht van familie

En wat is er een hoop geregeld moeten worden. Bij een persoon op leeftijd komt er echt veel meer bij kijken dan een gewone verhuizing van “jongeren”. Sowieso kan ze zelf niks natuurlijk en dus afhankelijk van kinderen en kleinkinderen. Van het klussen, tot nieuwe spullen regelen, verhuizing regelen, en allerlei abonnementen en zorginstanties. En dan verhuis je gewoon van de ene buurgemeente naar de andere. Regelmatig las ik weer een verhaal vol ergernis wat voorbij kwam op de App wat er nu niet weer in 1 keer gelukt was en dat bedrijf weer dit of dat nodig had. Dan heb je zoveel aan elkaar als je even je verhaal kwijt kan, of dat even een ander het van je overneemt omdat je het gewoon even niet meer ziet zitten.

Samen sterk

In dit geval zijn echt alle cliché spreuken en gezegdes bij elkaar helemaal waar. Vele handen, maken licht werk. Samen  zijn wij sterk. Iedereen kon zijn eigen expertise volledig gebruiken en iedereen deed dan ook naar eigen draagkracht ( en stiekem een heel stuk meer) wat hij/zij kon.

Ik baalde heel erg dat ik steeds maar niet kon helpen. Ja op de ochtend van de verhuizing heb ik mijn oma lekker bij mijn moeder gebracht en tussendoor nog even bij haar wezen kijken en lekker soep warm gemaakt die mijn moeder klaar had staan.

De maandagavond na haar verhuizing mocht het grofvuil aan straat gezet worden. Samen met manlief, broertje en vriendin, nichtje en haar vriend waren wij gelukkig snel met deze klus klaar. En het was nog gezellig ook! haha

kracht van familie

Wennen

De komende weken zullen enorm wennen zijn voor mijn Oma. Niet alleen heeft ze nu een andere indeling in huis, ook is ze natuurlijk de helft van haar spullen kwijt want er stonden minstens 8 mensen uit te pakken en alles in te richten voor haar, waar ze niet bij aanwezig was. Een nieuw huis met allemaal nieuwe geluiden en alles wat er bij komt kijken. Voor een mens op leeftijd is dat niet snel even aanpassen. Ook krijgt ze natuurlijk binnenkort dan een scootmobiel wat ik super stoer vind van haar want dat is ook weer een hoop leren.

Gelukkig slaapt er iemand de eerste nachten bij haar. Zo is ze niet alleen en extra steun is erg fijn om te hebben in de avonduren en ‘s morgens bij het opstaan.

Enorm trots

Samen hebben mijn ooms en tante’s enorm veel bereikt in hele korte tijd. Sommige kleinkinderen hebben ook een dagje of twee geholpen. 1 nichtje heeft zelfs meerdere keren flink geholpen en ging als een soort wervelstorm aan bevelen het nieuwe huis rond tijdens het klussen. “Hup jongens die en die muur verven wij vandaag ook nog even. Kom! ” Ja zo werkt dat, als de een er even door heen zit, heb je een frisse enthousiaste wind nodig om weer even vol energie verder te gaan.

Zelfs vrienden van de familie zijn tijdens de verhuizing de hele dag aanwezig geweest om te helpen. Ik zag al die vermoeide ogen, maar ook al die doorzettingskracht op die verhuisdag. Het creëert met elkaar weer een sterke band.

Normaal ben ik wel iemand die ook flink meehelpt en mij graag overal tegenaan bemoeit met alles. Maar met een klein kind en een man die veel van huis is voor zijn werk werkt dat toch even anders.

Lieve familie ik ben trots op jullie! Love you!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.