Koude voeten op het schoolplein

Als gastouder was ik uren buiten. Weer of geen weer, we gingen op pad! Boodschappen doen, wandelen door het park en naar de speeltuin. Lekker in beweging in de buitenlucht. Koude voeten had ik nooit last van, maar als kleuterjuf werd dat toch wel een beetje anders merktte ik eind november. Ik kreeg echt last van koude voeten op het schoolplein!

Meespelen tijdens het buitenspelen?

Je wil natuurlijk als kleuterjuf leuk meespelen met de kinderen. Maar in de praktijk komt het daar niet echt van. Ik kreeg namelijk koude voeten op het schoolplein en ik vertel je graag hoe dat komt. Tijdens het uur buitenspelen, samen met een andere klas, wil je namelijk even warme thee halen, bezoek je snel het toilet en heb je overleg met je collega’s op het schoolplein. Je deelt wc kettingen uit, en stuurt sommige kinderen verplicht naar de wc omdat ze toch nog niet helemaal zindelijk zijn. Als je dan denkt, ach dan heb je toch nog genoeg tijd om lekker mee te spelen. Anne Maria Koekoek, hinkelen, voetballen, tikkertje, noem het maar op.. Nee helaas..

Conflicten oplossen

Je bent vooral als kleuterjuf vooral bezig met conflicten oplossen. Kinderen die aan elkaars jassen trekken en hun beklag komen doen. Kinderen die in de hitte van het spel elkaar duwen en omver lopen, schaafwondjes, (spontane) bloedneuzen, handschoenen, mutsen en sjalen weer omdoen bij sommige kinderen ( na dat verplichte wc bezoekje) kinderen die op allerlei mogelijke manieren niet lief doen tegen elkaar en dan heb je nog de kinderen die gewoon even lekker bij je willen komen hangen/ staan/ kletsen/ op schoot voor een knuffel.. nee deze juf staat of zit voornamelijk stil.. om naar al die verhalen te luisteren, al die kleine ruzies te begeleiden, kinderen te stimuleren om zelf met elkaar te praten, zelf tegen een kindje te laten zeggen dat ze het niet leuk vinden. Op de juiste manier sorry zeggen en stimuleren om zelf een jas dicht te doen.

Koude voeten op het schoolplein

Koude voeten op het schoolplein

Afgezien van het feit dat mijn voeten al moeten wennen van heel de dag in schoenen te zitten. Had ik dus last van koude voeten op het schoolplein. Die leuke combatboots die ik vorig jaar uitzocht waren helaas te koud. Dus ik ging op zoek naar andere schoenen. Met een bontje! En wat was ik blij toen ik bij Sasha Shoes deze combat boots vond met een bontje erin!!

Ze zijn heerlijk warm en tot nu toe heb ik nog geen koude voeten op het schoolplein meer gehad! Al weet ik wel dat ik ook echt op zoek moet gaan naar goede sneeuwschoenen want een uur spelen in de sneeuw dat vergt andere maatregelen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.