Het knapste varken van de hele wereld – een boek dat zelfvertrouwen van je kind laat groeien

Varken is nieuw op de kinderboerderij. Vol bewondering kijkt ze naar de dieren om haar heen. Kip legt een prachtig ei, eend duikt diep onder water, pauw pronkt met zijn veren en geit springt zo op een stapel kisten. Varken is verdrietig, zij kan helemaal niets. Ze verstopt zich voor de andere dieren. Maar wanneer die haar vinden, wacht ze een enorme verrassing. Zoiets bijzonders hebben ze nog nooit gezien! Het knapste varken van de hele wereld is een boek dat bijdraagt aan het zelfvertrouwen van je kind. Weer eens wat anders van de schrijvers van onder andere Het poppenmoedertje en de voorleesboot.

Een voorstelrondje

het knapste varken van de hele wereld

Varken zoekt een plek om te wonen en is van harte welkom op de kinderboerderij. Ze loopt langs alle dieren om zich voor te stellen. (Jezelf voorstellen is een handige bijdrage aan zelfvertrouwen van je kind.) De dieren laten stuk voor stuk zien wat ze kunnen. Het konijn laat trots zien hoe het kleine, ronde keuteltjes kan poepen, de haan laat trots horen hoe hij iedere ochtend de andere dieren wekt en de geit laat vrolijk zien hoe hij van een stapeltje kisten af springt. Ook de kip, de eend, de pauw, en de ezel delen maar al te graag hun talenten. “Kun jij dat ook?” vragen ze allemaal aan het varken.

Relatie tot zelfvertrouwen van je kind

het knapste varken van de hele wereld

Wanneer je let op de dingen die het níét kan, komt dit niet bepaald ten goede aan het zelfvertrouwen van je kind. Dat maakt het varken ook mee. Hoe vaker het varken “Nee, dat kan ik niet…” moet antwoorden op de vraag of ze dat ook kan, hoe verdrietiger ze wordt. Ze trekt zich verdrietig terug en denkt dat iedereen om haar heen bijzonder is, behalve zij zelf. Ze ziet alleen haar beperkingen.

Het talent van varken

het knapste varken van de hele wereld

De andere dieren vinden het varken eigenlijk ook maar gewoon. Maar zonder dat ze het allemaal in de gaten hebben, draagt zij een groot talent met zich mee. En uiteindelijk komen de andere dieren erachter wat dit is. Ze vinden het zó bijzonder dat ze allemaal een stukje van hun talent als cadeautje geven en ze zullen zich nooit meer afvragen of het varken iets bijzonders kan, want dat weten ze nu zeker. En het varken straalt. Het zelfvertrouwen van je kind zal ook zeker groter worden wanneer hij of zij weet dat het iets bijzonders kan.

Waar is jouw kind goed in? En benoem je dat wel eens?

Wil je meer over dit thema lezen? Probeer dan Kikker is Kikker eens

Specificaties het knapste varken van de hele wereld

Auteur: Marianne Busser Ron Schroder | Uitgever: van Holkema & Warendorf | 9789000367993 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie over het knapste varken van de hele wereld vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.