Op reis tijdens het Knapsack festival in Delft

Op reis maak je nieuwe vrienden, vlieg je lachend van cultuur naar cultuur en doe je verrassende ontdekkingen. Je voelt een grenzeloze vrijheid. Precies dat reizigersgevoel willen Delftenaren Daan, Hans, Ferry, Fennie en Tim met hun nieuwe festivalreis Knapsack naar Delft brengen. Drie dagen vol verrassende muziekgenres, gerechten, activiteiten en ontmoetingen. Het Knapsack festival belooft een prachtige culturele reis te worden. En ook voor kinderen!

Op reis tijdens het Knapsack festival in Delft

Knapsack festival Delft

`We reizen allemaal graag, houden enorm van Delft en zijn cultuurgekken. Dat verbindt ons` – Tim van den Eijk

Op 8, 9 en 10 november is het zover, de eerste editie van het Knapsack festival. Drie dagen lang op festivalreis langs 23 prachtige locaties door Delft in een doorgaans stille maand. Dat delftenaren niet tevreden zijn over de rust in Delft lazen we al in de Delft op Zondag. Gelukkig komt daar verandering in door in november weer een festival te hebben. Festivalreis, is een door de organisatoren bedacht begrip. Waarom? De bezoeker wordt uitgedaagd om middels verschillende routes op ontdekkingsreis te gaan in Delft. Van nieuwe smaken, nieuwe vrienden naar nieuwe danspasjes en aha-momenten.

Die reis door Delft zagen we ook al terug tijdens het Delft Fringe festival. Iets wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren omdat ik op een plek kwam in Delft waar ik nog nooit eerder was geweest. Dat kan zomaar weer gebeuren tijdens het Knapsack festival!

`We willen de bezoekers uitdagen om in ieder geval voor één weekend avonturier te worden` – Daan van de Putte

Verschillende locaties en een kinderprogramma!

Knapsack festival Delft

Op dit moment zijn er al meer dan 20 locaties betrokken als Knapsackbestemming. Van café tot restaurant en theater tot atelier. Naast veel bands zijn er ook workshops, speciale gerechten, exposities en theateracts. `Als programmeur vind ik het gaaf om de typische Blueser ook van Reggae te laten genieten en de kunstliefhebber aan tafel te krijgen bij de doorgewinterde festivalganger`, zegt Daan van de Putte. De jonge programmeur richt zich overigens op bezoekers van jong tot oud en programmeert ook een speciaal kinderprogramma.

Kinderprogramma

Er zijn 2 kinderroutes, 1x op zaterdag en 1x op zondag.

Kinderen hebben hun eigen tour tijdens het Knapsack festival in Delft en daar hebben ze dan wel hun knapsackie voor nodig! Voordat je aan de Kidstour langs diverse activiteiten en workshops begint, maakt jouw kleine festivalreiziger een mooie knapzak bij OPEN/DOK. Dit is meteen het startpunt van de Kidstour die duurt van 12.00 tot 17.00.

De Kidstour gaat o.a. langs:

  • – Voorlezen in kinderboekenweek thema ‘Reis je mee’
  • – Reis mee naar anders 
  • – Knutselworkshop waarbij kids hun eigen souvenir maken
  • – Liedjes tovenaar – op speelse wijze kennismaken met muziek
  • – Silent Kids Disco – met o.a. de stopdans
  • – Dansworkshop Dansend de wereld rond
  • – Kinderworkshop verhalen vertellen
  • – Kidsfilms

Een kinderkaartje kost slechts €10,00 voor de hele dag.

Knapzak vol herinneringen

`Loop eens een andere route, dans met een tegenligger en tafel met nieuwe vrienden` – Ferry van Winden

Reizen, ontdekken en avonturieren zit, volgens Hans Dunlop, ook echt in het DNA van Delft. `Al in de Gouden Eeuw reisten Delvenaren over de hele wereld`. In die Gouden Eeuw had Delft veel invloed op de wereld en de wereld veel invloed op Delft. Zeker niet altijd een positieve invloed. Ook die aspecten krijgen een plek op het Knapsack festival. Maar bovenal moet de festivalreiziger met een lach op het gezicht en een knapzak vol nieuwe herinneringen door Delft trekken. Dat hoeft overigens niet met een lege maag! Elke dag kun je bij de Smaakboutique terecht voor een kaasproeverij en op zaterdag is er een heus Knapsack Comedy Diner in ‘t postkantoor!

Ga je mee op festivalreis als bezoeker of als sponsor? Voor meer informatie kijk je op de socials van Knapsack festival Facebook en Instagram en natuurlijk op de website voor de totale programmering!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.