De Kleine Zeemeermin de musical

Afgelopen woensdag ging ik met een groepje van 5 kleutermeiden en 3 mama’s naar de voorstelling van de Kleine Zeemeermin de musical in het AFAS Circustheater te Scheveningen. De productie van Van Hoorne Entertainment was volledig in eigen stijl gedaan en dat op het podium van The Lion King! Waar je bijna niks van terug zag. Goed gedaan!

Van Hoorne Entertainment

De Kleine Zeemeermin de Musical is al weer de elfde sprookjesvoorstelling die Van Hoorne Entertainment presenteert. Sita speelt de rol van de Kleine Zeemeermin. Wat heeft ze toch een prachtige stem. Ook het bekende tovernaarsduo Titus en Fien was weer present. Titus en Fien worden gespeeld door Esther van Santen en Michael van Hoorne, die tevens de directeur is van Van Hoorne Entertainment. Wij hadden ze al een keer eerder gezien bij de voorstelling van Hans en Grietje en ook deze keer zorgden zij weer voor een flinke dosis aanstekelijke humor voor jong en oud! Zo mooi dat Titus zijn Fien altijd uit haar rol weet te krijgen door gevatte grappen te maken.

Het verhaal van de Kleine Zeemeermin de Musical

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Haar naam is niet Ariël maar Lise of Elise daar twijfel ik nu even over. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Haar vriendje heet niet Botje maar Gup. Voor echte Ariël de kleine zeemeermin fans was dit even omschakelen en bij 1 van de meiden die mee was, zelfs een kleine teleurstelling. Maar de Kleine Zeemeermin de Musical had nog meer verrassende elementen die niet helemaal matchen met de bekende film. En dat geeft helemaal niks. Beter eigenlijk vond ik want die gemene zeeheks en haar 2 gevaarlijke enge hulpjes waren ingeruild voor de komische Titus en Fien.

Op een dag, bij een hevige storm, redt de Kleine Zeemeermin een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. Ze zingen samen een prachtig lied! Overigens komt geen enkel lied uit de Kleine Zeemeermin de musical ons bekend voor. Dus van te voren liedjes oefenen heeft geen zin 😉 Al is dat wel gezellig natuurlijk… diep in de zee…

In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Fien heeft een toverschelp en daarmee wil ze de stem hebben van de Kleine Zeemeermin. In ruil daarvoor krijgt de zeeprinses benen. Maar de prins is verliefd geworden op de stem, en hoe lief en mooi hij het meisje zonder stem ook vindt, hij moet en zou trouwen met het meisje wat hem gered heeft met die prachtige stem. Hij schrikt dan ook behoorlijk als blijkt dat Fien die stem heeft of heeft Titus nou de stem? Hè? Gelukkig komt de koning te hulp en ze leefden nog ……

Het tovenaarsduo Titus en Fien zorgt weer voor hilarische momenten op het toneel. Voor wie de voorstelling al heeft gezien, zullen vast weer in de lach schieten bij het woord Mossel bijvoorbeeld. Geen idee of Titus deze grap altijd maakt.. en daarna letterlijk en figuurlijk te ver gaat op het toneel.. Wij hadden in elk geval de slappe lach! En de meiden ook al hadden die denk ik niet helemaal door waar het over ging.

Voor het zwemmen heeft de productie een geniaal plan bedacht. De cast loopt en danst op Heelys. Oftewel schoenen met wieltjes eronder. Samen met prachtige armbewegingen levert dit zeker voor kinderen het gevoel op dat ze op het toneel zwemmen.

Kom verkleed!

Zoals altijd mogen kinderen (en volwassenen vast ook) verkleed komen naar het theater. Je kan je dan aanmelden voor de sprookjesverkleedwedstrijd en maakt hiermee kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs van de Kleine Zeemeermin de Musical op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet.

Dit wordt overigens heel handig gedaan door op verschillende plekken in de ontvangsthal te gaan staan zodat er 3 verschillende rijen worden gevormd. Met een half uur waren onze meiden op de foto geweest met Titus en Fien, de Kleine Zeemeermin en haar prins, en met de koning en Gup.

Ben jij enthousiast geworden? Kijk dan snel of De Kleine Zeemeermin de Musical binnenkort bij jouw langs komt!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.