Klara en de gekke koeien

Kun je ook niet wachten tot de lente start op 20 maart? Voor de liefhebbers begint de lente al een weekje eerder wanneer Just Film Distribution op 14 maart Klara en de gekke koeien naar de Nederlandse bioscopen haalt. De avontuurlijke en grappige animatiefilm gaat over het jonge kalfje Klara die een grote ster wil worden. Ze belandt op een boerderij die al snel in gevaar komt, het vrolijke kalfje schiet gelijk te hulp. Kunnen Klara en haar boerderijvrienden de boerderij redden en haar droom om en ster te worden waarmaken? Ga deze lente met Klara mee op avontuur want vandaag gaat Klara en de gekke koeien in première.

Het verhaal van Klara en de gekke koeien:

Midden in de grote stad woont het jonge kalf Klara die maar één grote droom heeft. Als ze later groter is wil ze een grote ster worden net als haar vader! Na de zoveelste talentenjacht, die met de 3 grote kruizen, heeft ze ruzie met haar moeder. Ze ontdekt een brief van haar vader en nog veel meer brieven. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Maar er is iets mis met haar vader. De kip Chicolina heeft in het geheim onder zijn naam de brieven gestuurd. Want het gaat niet goed op de boerderij. Haar vader denkt namelijk dat er een pestkop is die alles kwijt en kapot maakt. De buurman Bernd het schaap, waarschuwt zijn neef Geike de geit dat hij niet in de buurt moet komen van de boerderij. Want daar zal wel de gekke koeienziekte heersen. Vandaar de naam Klare en de gekke koeien dus.

Appels en frambozen taarten

Klara is in het begin vooral teleurgesteld dat haar vader helemaal geen popster is. Maar als ze merkt dat de boerderij in gevaar is besluit ze om 100 appeltaarten te bakken. Dat is het enige redmiddel om de boerderij uit de gemene zakenvrouw Pauline het varken te redden. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen…En ook de frambozentaarten die Klara samen met Geike heeft gemaakt zijn weg.

Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden? Klara en de gekke koeien eindigt in elk geval met een heerlijk swingend nummer.

Alle leeftijden

De film Klara en de gekke koeien is geschikt voor alle leeftijden en dit klopt zeker. Ik heb de screener van te voren mogen kijken en deed dit met een dreumes van 1,5 jaar, een peuter van 3,5 jaar, een bijna kleuter van net geen 4 en een kleuter van 6 jaar. Zelf ben ik natuurlijk 30 + :p dus dat was een mooie test.

De dreumes was vooral bezig met alle dieren die hij zag te benoemen en heeft de hele film uitgezeten. De peuter vond 1 scène een beetje eng, maar met een handje van de kleuter kon hij de film prima uitzitten. De bijna kleuter vond het toch wel spannend en kroop gezellig bij mij op schoot. De kleuter vond de film niet eng maar wel heel leuk. En ik vond het een super goed verhaal over vriendschap, vooroordelen en samenwerken.

Première datum: 14 maart 2019
Speelduur: 66 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

P.S. op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni zijn er weer de Campina boerderijdagen. Blokkeer deze data alvast in je agenda als je een kijkje wil nemen op de boerderij! Uiteraard zonder gekke koeien en met heel veel plezier voor alle leeftijden en met een speelduur van minstens 60 minuten in de gezonde buitenlucht.

Winactie:

Speciaal omdat dochterlief bijna jarig is, begin ik vanaf vandaag met trakteren op winacties. Dit is de eerste winactie van nog velen die komen!

Wat kun je winnen? 2 vrijkaarten voor de film Klara en de gekke koeien in een bioscoop naar keuze.

Hoe doe je mee?

 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of op Facebook
 • Doe je met de winactie mee geef het actiebericht op Instagram dan een hartje en op Facebook een duimpje
 • Reageer waarom jij deze vrijkaarten zou willen winnen
 • Taggen van vrienden levert je een extra winkans op.

Voorwaarden van deze winactie:

 • Meedoen kan tot 24 maart! Dan is dochterlief jarig en volgt er een prijswinnaars overzicht op Facebook en Instagram.
 • Tijdens de winweek kun je maar 1 prijs winnen.
 • Ik tag niet op Facebook en Instagram dus hou de social media goed in de gaten om je eventuele prijs te claimen. Je mag mij dan een bericht sturen.
 • Op Facebook hoef je niks te missen door MamaScrapelle als eerste te laten weergeven.
 • Gewonnen prijzen die na 2 dagen niet zijn geclaimd worden opnieuw verloot!
disclaimer
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

4 Responses

 1. Zo veel zin in de lente, vooral nu het zo’n vies weer is. De bioscoop is altijd een uitje dus ik doe graag mee voor mijn zoontje.

 2. Goedemorgen ooh wat is dit leuk zeg? alvast gefeliciteerd met jullie dochter????

  Doe dolgraag mee gezellig bioscoop nemen met ons dochtertje
  Gezellig zeg dit zal Jill enig vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.