Kinderliedjes Tag

De laatste tijd ben ik heel erg bezig met kinderliedjes (van de week volgt hier een ander blogbericht over) dus toen ik deze tag voorbij zag komen gemaakt door iooon dacht ik ja die vind ik ook leuk om in te vullen.

Erg leuk om de verschillen met toen en nu te onder vinden. Lees je mee?

Welke liedjes herinner je je nog dat je ouders met je zongen?

Ik zag een muis, Poesje Miauw en rond mijn zesde heel veel ABBA. Eternal Flame van The Bangles was het eerste engelstalige nummer wat ik kon zingen toen ik 7 was.

Wat is je favoriete kinderliedje van vroeger?

Ik zag een muis, zegt mijn moeder. Zelf zou ik niet weten wat ik vroeger het leukste vond. Nu vind ik drie kleine kleutertjes erg leuk.

Welk kinderliedje zing jij het liefst voor je kind

Ik zing er heel veel en tegenwoordig zingt dochterlief uit volle borst mee. Olifantje in het bos, Zo gaat de molen, De wielen van de bus, Op een klein stationnetje, drie kleine kleutertjes zijn de favorieten.

Hoe reageert je kind daarop?

Ze kan al heel veel liedjes uit haar hoofd. Soms als we aan het zingen zijn moet ik stil zijn. “Niet zingen mama!” hoor ik dan boos. Ze kijkt er heel trots bij als ze zelf zingt.

kinderliedjes

Welk liedje hoort jouw kind het liefst?

Wielen van de bus met al de coupletten. Of een nieuw nummer die ik dan achter elkaar moet zingen en bij de 5de keer zingt ze al woordjes mee. Laatst Het regent gezongen. “Nog een keer!” hoor ik dan.

Waar haal je je inspiratie voor liedjes vandaan?

Vaak ben ik aan het voorlezen en dan komen er dieren of onderwerpen in voor en dan ga ik spontaan het liedje wat in me opkomt erbij zingen. Soms verzin ik liedjes ter plekke. Op de tekst klapjes in je handjes heb ik bijvoorbeeld verzonnen:

Klap eens in je voetjes blij blij blij

op je blote billetjes allebei.

Voetjes in de hoogte voetjes op de gron

ooohh wat is <naamkindje> een bofkont.

Heb je speciale liedjes voor bepaalde momenten op de dag, in de week of in het jaar?

Smakelijk eten voor elke maaltijd/tussendoortje ( vergeet ik wel soms) Verjaardagsliedjes, en sinterklaas kerstliedjes. Verder soms liedjes die bij een thema horen.

Heb je ook ‘moderne’ kinderliedjes in je repertoire, zo ja welke?

Er was eens een klein spinnetje dat zocht een vriendinnetje. Verder zou ik niet weten of ze specifiek modern zijn eerlijk gezegd.

Zing je ook weleens andere liedjes dan kinderliedjes, zo ja welke?

Niet met de kindjes. De oudste is 3 en die komt maar 1 dag en dochterlief net 2.

Zingen je partner en de opa’s en oma’s ook weleens liedjes voor je kind? Wat zingen zij zoal?

Jazeker. Bij Oupa en Omi moet Omi zelfs direct het liedjesboek pakken om te gaan zingen haha. Bij Oma zingt ze berend botje, witte zwanen, schaapje schaapje.

Benieuwd naar jullie top kinderliedjes!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.