Kinderboekenweek

Woensdag is de Kinderboekenweek begonnen. Je kunt beter zeggen, anderhalve week want hij duurt tot zondag 18 oktober 2015. Natuurlijk geef ik als gastouder hier ook extra aandacht aan met de kinderen. Ik lees nog meer voor, en wij gaan zeker ook wat leuke ‘proefjes’ doen met de kinderen. Daarover een andere keer meer. Natuurlijk lezen wij al volop in het boek Speeltuin geschreven door Mies van Hout.

Speeltuin

kinderboekenweekkinderboekenweekkinderboekenweek

Voor slechts 5 euro kun je dit geweldige prentenboek kopen. Ga mee op avontuur naar de speeltuin. Klauter door de bomen, door een krokodillenrivier, verdwaal in de bramentuin, spring van wolk tot wolk en roetsj van de berg. Op je tenen langs een monster. Al dwalend beland je in een saaie speeltuin en wil je weer terug door het boek op avontuur. Een echt vingerboek want het is de bedoeling dat je met je vinger de juiste weg vind. De kinderen vinden het geweldig om met hun vingertje het boek aan te raken en stiekem heb ik ook al stiekem het boek rustig zelf gelezen en met mijn vinger(tje) het juist pad gevonden. Geweldig even kind zijn.

kinderboekenweek

Per ongelukt!

Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk: Per Ongelukt! Dit boek gaat over een jongetje Ro, die samen met zijn vrienden Archie en Lela een bevrijdingsplan bedenkt om zijn moeder te bevrijden van een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. Dit boek ontvang je bij aankoop van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Er is zelfs een speciale app ontwikkelt die te vinden is in de App store. Per Ongelukt!

Kinderen voor Kinderen

Wist je dat Kinderen voor Kinderen het officiële kinderboekenweeklied zingt:

Raar, maar waar!

Tijdens de Kinderboekenweek 2015 staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar! Neem vooral even een kijkje op deze site, want je kunt er alle informatie vinden, leuke weetjes en activiteiten bij jou in de buurt.

Zondag 18 oktober:

De laatste dag van de Kinderboekenweek is er een hoop te doen.

Zo mogen kinderen gratis naar binnen bij ruim 20 wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk. Deze musea zijn aangesloten bij de VSC, het netwerk voor wetenschapsmusea en science centra.

In Den Haag is er een kinderboekenmarkt van 11.00 tot 17.00 op het Spui.

De NS organiseert het Nationale kinderboekenruil: Dus kom je boek ruilen, de boeken die achterblijven gaan naar een goed doel. De Nationale Kinderboekenruil vindt plaats in de stationshal van Utrecht Centraal, ter hoogte van spoor 20/21. De stand is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Geef jij extra aandacht aan de Kinderboekenweek?

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!