Kikker viert feest 30 jaar! Winactie

Hoera Kikker geeft een feestje. Max Velthuijs zijn groene vriend bestaat namelijk al 30 jaar! Dat wordt natuurlijk gevierd met 2 prachtige nieuwe boeken van Kikker. En een boek voor de campagne geef een prentenboek cadeau! Het leuke kartonboek Kikker geeft een feestje mag ik ook nog eens weggeven aan een van mijn volgers. Hier in huis is het namelijk ook feest want dochterlief is bijna jarig dan wordt ze onze kleuter al weer 6 jaar! Een blog vol leuke dingen dus!

Kikker tiendaagse

Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld. Hij vergeet zijn verjaardag wel eens, en hij kan nog niet lezen. Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen, en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier.

Van 21 tot en met 30 maart is het tijd voor de Kikker tiendaagse. Veel kinderopvang en basisscholen geven aandacht aan Kikker en lezen deze dagen extra voor uit boeken van Kikker. Doe jij daar met je leerlingen/kinderen ook aan mee? Dan vind je deze tips misschien wel handig om te krijgen!

Kikker viert feest

Kikker viert feest

Dans en zing mee met het nieuwe lied ‘Kikker viert feest!’. Bekijk de website van Kikker voor alle boeken, knutsel- en kleurplaten, lesbrieven en veel meer leuks over Kikker en zijn vriendjes Haas, Rat, Beertje, Eend en Varkentje: www.kinderboeken.nl/kikker

https://www.youtube.com/watch?v=b6O2H-gmJHs

Kikker is Kikker

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.
Vanaf 5 april is het prentenboek Kikker is Kikker voor €2,- te koop in de plaatselijke boekhandel. Lees hier alles over de actie.

Op de website van Kleuteruniversiteit kun je voor €8,95 een pakket downloaden om in de klas aan de slag te gaan met Kikker is kikker. Ik heb dit gedaan om met de gastkinderen aan de slag te gaan. 43 pagina’s tellend document inclusief een planning voor 3 weken, materialenkaart, woordkaarten, kringactiviteiten en meer.

Als je lid bent, of wordt, van de Voorleeshoek kun je naar het boek kikker is kikker luisteren.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Gastblogger Delicia schreef een review over Mijn mooiste voorleesboek van Kikker 

Max Velthuijs | ISBN 9789025877002 | € 15,99 bij Bol

Kikker geeft een feestje

De hele winter heeft Kikker binnen gezeten, maar op een dag ziet hij dat het lente is geworden. Dat vindt hij een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Iedereen vindt dat een geweldig idee en allemaal helpen ze mee. De prenten zijn in de bekende vrolijke heldere kleuren en lopen over de pagina’s breed heen. Het is een stevig kartonboek met afgeronde hoeken die voor kinderen vanaf 2 jaar geschikt is.

Kikker geeft een feestje | Max Velthuijs | ISBN 9789025876999 | € 8,99 bij Bol| februari 2019

Winactie

Ik mag van uitgeverij Leopold een boek van Kikker geeft een feestje weggeven aan een van mijn volgers. Want tenslotte is het bijna feest omdat dochterlief bijna jarig is.

Hoe doe je mee?

  • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of op Facebook
  • Doe je met de winactie mee geef het actiebericht op Instagram dan een hartje en op Facebook een duimpje
  • Reageer waarom jij dit boek zou willen winnen.
  • Taggen van vrienden levert je een extra winkans op.

Voorwaarden van deze winactie:

  • Meedoen kan tot 24 maart! Dan is dochterlief jarig en volgt er een prijswinnaars overzicht op Facebook en Instagram.
  • Tijdens de winweek kun je maar 1 prijs winnen.
  • Ik tag niet op Facebook en Instagram dus hou de social media goed in de gaten om je eventuele prijs te claimen. Je mag mij dan een bericht sturen.
  • Op Facebook hoef je niks te missen door MamaScrapelle als eerste te laten weergeven.
  • Gewonnen prijzen die na 2 dagen niet zijn geclaimd worden opnieuw verloot!
disclaimer
Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!