kickoff van shit naar fit challenge

Volgers op instagram hebben wellicht al gezien dat ik weer mee doen met een challenge. Dit keer de Van shit naar fit challenge .  In 60 dagen tijd van shit naar fit gaan. Wie wil dat niet?! De oefeningen zijn niet ingewikkeld en richt zich op de billen en de buik. Uiteraard kun je er extra dingen om heen doen, maar die maken niet een vast onderdeel van de challenge uit.

Opdracht 1

In 60 dagen van shit naar fit: Before foto’s maken en meten!

Ok foto’s maken.. heel confronterend. Daar moet ik nog even moed voor verzamelen of ik ze neer ga zetten.

meetlint

Mijn maten:

Dit is al confronterend genoeg om neer te zetten.

  • Bovenarm: 39 cm
  • Taille: 114 cm
  • Heup: 136  cm
  • Bovenbeen: 69 cm

Opdracht 2:

vanshitnaarfit

In 60 dagen van shit naar fit : Squat & Ab challenge

Voor deze challenge heeft Cassandra een trainingsprogramma ontworpen van 60 dagen waarbij je drie dagen, iedere dag een work-out uitvoert en de vierde dag een rustdag houdt.

Terwijl ik deze blog schrijf is het dag 4 een rustdag dus.

Nog geen spierpijn in de billen en benen gehad maar heb ook nog geen moeite met de squats. Met mijn werk loop ik natuurlijk veel achter een vierlingwagen vol met kids en til ik de hele dag door kinderen van de grond en trap op trap af. Buikspieren is een heel ander verhaal. Nu zijn de crunches en sit ups bij mij allemaal crunches want sit ups kan ik echt niet! Teveel vet in de weg haha 

Toen ik de tweede dag ‘s avonds op de vloer lag om de oefeningen te doen wist ik even niet meer zo goed hoe veel ik er moest doen. Dus deed ik maar 40 crunches 12 leg raises en 30 sec plank. Iets teveel haha

De plank doe ik trouwens vanaf de bovenkant van mijn knie/onderkant bovenbeen zeg maar. Want ook dat lukt mij echt niet op mijn voeten. Alhoewel 10 seconde wel lukt, maar langer echt niet.

Opdracht 3

In 60 dagen van shit naar fit: 2 liter water per dag drinken

dopper paars

Ja deze is het makkelijkste van allemaal!! Op mijn December lijstjes had ik een Dopper gezet en met kerst heb ik deze gekregen! Die vul ik minimaal 3 keer per dag met water en daarnaast drink ik 1 a 2 halve liter koppen groene of kamille thee.

Ik hou jullie af en toe op de hoogte hoor!! En als ik moed heb verzameld zal ik ook foto’s plaatsen.

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

7 Responses

  1. Wat goed dat je dat doet! Lijkt me nog best een uitdaging die oefeningen. De plank ben ik ook mee begonnen, maar dat gaat inderdaad per dag een seconde vooruit, schiet nog niet echt op 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.