Kerststallen voor kinderen – een overzicht met speelbare kerstfiguren

Voor het tweede jaar op rij heb ik weer mijn stenen glitter kerststal met toebehoren onder de boom staan, maar toen ik gastouder was moest ik daar niet aan denken. Sommige kerststallen kun je beter een paar jaar op zolder bewaren tot je uit de kleine kinderen bent voor ieders veiligheid zeg maar. Daarom een leuk overzichtje met verschillende kerststallen voor kinderen! 

Kerststallen voor kinderen

Sinds ik zelf op kamers woon heb ik elk jaar een boompje gehad en mijn eigen kerststal gekocht en eronder gezet. Al direct met kindje Jezus erin waar dit eigenlijk natuurlijk pas op kerstavond erin gezet moet worden. Ook de kinderen geef ik altijd al gelijk kindje Jezus erbij zodat het kerstverhaal al na kunnen spelen als ze dit willen met de kerststal voor kinderen.

Het eerste jaar kocht ik een stoffen kerststal bij Lobbes, tegenwoordig kun je die nergens meer vinden en ik merk dat er eigenlijk niet mee gespeeld wordt door de kinderen.  Vandaar dat ik vorig jaar via Marktplaats de Fisher Price kerststal kocht. Maar er zijn nog zoveel meer gave kerststallen voor kinderen dat ik het liefst 6 verschillende onder de boom neerzet.. ( erg he)

Fisher Price kerststallen voor kinderen

kerststallen voor kinderen

Kindjes kunnen met de Little People kerstfiguurtjes en met de kerststal voor kinderen het klassieke kerstverhaal zelf naspelen!

Geschikt voor kinderen van 1-5 jaar

Playmobil 1-2-3

playmobil 1-2-3

De Kerststal bestaat uit 3 Playmobil figuren (Jozef, Maria en kindeke Jezus), 2 dieren (de Os en de Ezel) en de Engel die de wacht houdt.

Geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden.

Dick Bruna kerststal voor kinderen

Dick Bruna kerststal

Met losse, houten figuren uit het kerstmis verhaal en een stal die opgezet kan worden. Omdat de figuren los kunnen staan kan het kerstmis verhaal worden nagespeeld en staat hij ook leuk als decoratie. De 22 stevige houten figuren en de kerststal voor kinderen zijn verpakt in zijdepapier. 

Geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Pinipon Christmas Scene

pinipon kerst

Een Pinypon kerstgroep die de geboorte van Jezus vertegenwoordigt, met Maria, Jozef, een engel en de drie koningen.

Geschikt voor kinderen van 4 – 10 jaar.

Simpy for kids

kerststallen voor kinderen

De kerststal voor kinderen bestaat uit 18 onderdelen en is compleet van hout gemaakt.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Houten kerststal voor kinderen met grondplaat

kerststallen voor kinderen

Kerststal met grondplaat, Mentari,
Schitterende complete houten kerststal voor kinderen.
Afmeting: L 41,7 CM x B 27,5 CM x H 22,3 CM

Haba kerststal voor kinderen

kerststallen voor kinderen

Deze bijzondere kerststal voor kinderen brengt een feestelijke stemming in huis en brengt het kerstverhaal tot leven. De luxeus uitgevoerde houten figuurtjes vormen een prachtig geschenk voor het hele gezin. Materiaal: beukenhout. Afmeting: jozef 11 cm, stal 19 x 5 x 14,5 cm (lxbxh). Vanaf ca. 3 jaar.

Playmobil kerststallen voor kinderen

Het flakkerend vuur houdt het kleine gezin en de dieren gezellig en warm. De ster schijnt boven de stal en kondigt de vreugde van Christus’ geboorte aan.
Glinsterende kerstverlichting: De kribbe kan in het raam geplaatst worden als een verlichte kaarsboog. Een mooie kerststal voor kinderen!
Playmobil heeft een prachtig uitgebreide kerstlijn ook met complete adventskalenders voor kinderen!

Welke kerststal voor kinderen heb jij staan bij de boom? Wij hebben oudere sets van de Playmobil serie.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.