Krulmuziek geeft ook dit jaar weer een Kerstconcert voor kinderen!

Wil je opa en oma, de (vaste) oppas, tantes/ooms verrassen? Stel een “Kerstpakket” voor ze samen met daarin kaartjes voor “Twinkel kleine ster”, een kerstconcert voor kinderen (van 0 t/m 6 jaar) van Krulmuziek! Lees hieronder hoe ik het concert van vorig jaar heb ervaren. Met mijn zoontje, die toen nét twee jaar was geworden, was ik – weer – van de partij.

kerstconcert voor kinderen van krulmuziek

Ontspanning tijdens de decemberdrukte

Sinterklaas is (eindelijk) weer naar huis. En terwijl ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de derde verjaardag van mijn zoontje, hebben we vandaag samen, onder het genot van de CD Ba-boem! , de kerstboom opgetuigd. Ik kijk al helemaal uit naar 21 december: een half uurtje ontspannen en genieten van “Twinkel kleine ster”. Ja ja, ik ga weer naar het kerstconcert voor kinderen van Krulmuziek! En mijn zoontje mag natuurlijk ook weer mee 😉

krulmuziek

Even voorstellen

Voor wie Krulmuziek nog niet kent: in Krulmuziek spelen Hester Verhoeff, Zdenka Procházkova en Sebastiaan van den Bergh op de viool, altviool en cello. Het vierde lid is Félice van der Sande. Zij bespeelt verschillende muziekinstrumenten, waaronder ook hele bijzondere waarvan ik het bestaan niet wist.

Krulmuziek heeft niet alleen veel ervaring in hun muziek aan publiek laten zien, maar ook in lesgeven aan jonge kinderen. En aan de glimlach die ze uitdelen aan de kindjes, die met open mond naar ze kijken en luisteren, is te zien dat ze daarvan genieten.

Terugblik kerstconcert voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

Twee jaar geleden was het voor mijn zoontje en mij de allereerste keer dat we een kerstconcert voor kinderen van Krulmuziek bijwoonden. Een ruime week daarvóór had mijn zoontje zijn eerste verjaardag gevierd. Dat en de combinatie van de vrolijke vioolgeluiden en de verwonderde blik van mijn zoontje riep bij mij de nodige emoties op en zo zat ik daar uiteindelijk met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel op de tribune, haha.

Vorig jaar was het op een nieuwe locatie, iets minder knus qua verlichting en niet op elke zitplaats was het voor de kinderen goed te zien. Maar gelukkig mochten de allerkleinsten plaatsnemen op het kleed vooraan bij het podium.

Stilzitten hoeft niet

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je kindje al die tijd stil moet blijven zitten. Op kinderen die actief meedoen, wordt leuk gereageerd door de muzikanten. Tijdens dit kerstconcert voor kinderen werden er (terwijl de mooie muziek gewoon door bleef spelen) belletjes uitgedeeld aan alle kindjes, waarmee ze zelfs gestimuleerd werden om mee te doen.

Meezingen mag natuurlijk ook, maar hoeft niet per sé.

kerstconcert voor kinderen

Interessante kerstlampjes

Leuk om te zien was ook de kinderen reageerden op de kerstboom tijdens het kerstconcert voor kinderen. De lampjes werden tijdens “Oh denneboom” aan- en uitgedaan en dat was reuze interessant. De kindjes vanuit de hele zaal kwamen het van dichtbij bekijken. En onder het genot van de prachtige vioolklanken, ging Félice met het boompje naar de allerkleinsten, die er nog niet zelf heen konden lopen, om die ook hun oogjes uit te laten kijken naar dit magische gebeuren. 😉

kerstconcert voor kinderen

Nog meer interactie

Tijdens het kerstconcert voor kinderen kwamen er ook nog allemaal doekjes tevoorschijn. Genoeg voor iedereen. Op de maat van de muziek werd er naar hartelust gezwaaid met de meewapperende doekjes. En wat was het toch leuk om er ‘kiekeboe’ mee te spelen! Ondertussen werd er ook steeds volop gedanst door de kinderen op de opzwepende melodieën. Heerlijk om te zien.

kerstconcert voor kinderen

En tot slot: zelf viool spelen!

Na afloop van het kerstconcert voor kinderen mochten alle kindjes op een echt viooltje spelen. In een mum van tijd stond er een hele rij, maar de muzikanten bleven totdat iedereen geweest was. Prachtig om die glimlach te zien wanneer er daadwerkelijk muziek uitkomt 🙂

Kaartjes reserveren

Dit kerstconcert voor kinderen van Krulmuziek mag je dus eigenlijk écht niet missen! Ze zijn te zien op verschillende plaatsen in het land. De speeldata en -tijden vind je op: http://krulmuziek.nl/speeldata-2/ en daar zie je achter een aantal data een link staan waar je de kaartjes kunt bestellen. De overige concerten zijn te boeken via de genoemde locatie. Let wel op dat je voor beiden, dus voor je kind én voor jezelf (en/of opa, de buurvrouw, je neef, etc.), een kaartje moet reserveren.

Is jouw kindje dit jaar ook van de partij bij dit unieke kerstconcert voor kinderen?

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.