KBW18: Het gouden vriendenboek

De afgelopen dagen lees ik voor uit het gouden vriendenboek en ik moet zeggen ik ben verliefd. Op de verhalen en op de prachtige en schattige illustraties en dieren. En in dit gouden vriendenboek staat thema vriendschap helemaal centraal dus ideaal voor de kinderboekenweek! 

Het gouden vriendenboek

het gouden vriendenboek

De meeste ouders kennen de gouden boekjes wel. Is het niet van je eigen jeugd dan is het wel van de gouden boekjes van nu. Je kunt ze in het klein vinden en in het groot en stuk voor stuk zijn het prachtige en lieve verhalen.

Het gouden vriendenboek is een verhalenbundel van 5 verhalen. Gouden voorleesboek verhalen: Zeven kleine vrienden, eend en zijn vrienden, het feestvarken, Rolle Bolle Beest en het verlegen poesje.

Zeven kleine vrienden

het gouden vriendenboek

Het eerste hoofdstuk, Zeven kleine vrienden, gaat over kleine dieren die samen in een huisje wonen. maar wat erg lastig is voor de dieren dat ze allemaal wat anders eten en steeds honger hebben als een van de dieren kookt. Ze besluiten te gaan verhuizen en vinden allemaal een plekje om te wonen waar ze lekker kunnen eten!

Eend en zijn vrienden

het gouden vriendenboek

Echte vrienden helpen elkaar zo ook konijn en muis! Zij helpen eend die totaal niet van water houdt om over zijn angst heen te komen. Ze bedenken samen een plan, zal eend ze komen redden? En zal hij van het water houden?

Het feestvarken

het gouden vriendenboek

Dit feestvarken is jarig en wordt 1. Mama gaat nog even meel halen om een mooie taart te kopen en dan komen er opeens allemaal hongerige dieren voorbij. Het feestvarken twijfelt geen moment en geeft ze stuk voor stuk allemaal eten mee en heeft niet door dat alle kasten leeg raken. Hij nodigt zijn nieuwe vrienden allemaal uit voor zijn verjaardag. Hij knutselt prijsjes voor de spelletjes. Kan hij zijn gasten uiteindelijk nog wel wat te eten serveren?

Rolle Bolle Beest

het gouden vriendenboek

Het derde verhaal in het gouden vriendenboek gaat over het Rolle Bolle Beest. Dit Rolle Bolle Beest wordt geboren uit een ei. Maar het is geen kip, het is geen eend, het is geen bever en het is geen eekhoorn. Maar wat is het dan wel? Samen met zijn vrienden gaan ze op onderzoek uit. De platypus oftewel vogelbekdier beland uiteindelijk zelfs in het circus!

Het verlegen poesje

het gouden vriendenboek

Het verlegen poesje is gestreept waar zijn broertjes en zusjes gevlekt zijn. Mama poes krijgt lieve kraamcadeautjes van de dieren op de boerderij en neemt de kinders mee naar de boerderij om alle dieren te bedanken. Maar het verlegen poesje blijft achter. Zou het verlegen poesje de weg naar de boerderij nog wel vinden? Gelukkig krijgt ze hulp van het hondje!

Het gouden vriendenboek bevat 5 superschattige verhalen om uit voor te lezen en te praten over verschillende facetten van vriendschap. Over afscheid nemen, samen delen en elkaar helpen!

Specificaties

Uitgeverij:    Rubinstein

Auteur:          Jane Werner

ISBN:              9789047625506

Prijs:              Het gouden vriendenboek is voor €15 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      144 pagina’s

Datum:          Verschenen in oktober 2018

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!