KBW16: Zing mee met opa & oma!

Van 5 oktober tot 16 oktober is het kinderenboekenweek 2016 met het thema Voor altijd jong! Opa’s en oma’s staan natuurlijk centraal met dit leuke thema.  Vandaag de review van: zing mee met opa & oma!

Zing mee met opa & oma!

Als wij  bij mijn schoonouders zijn gaat onze dochter altijd liedjes zingen met Omi. Omi heeft daar een leuk boek met vrolijke illustraties en bekende liedjes. Het is echt de start van de dag en als we binnen komen pakt dochterlief de boek gelijk uit de kast met de mededeling die gaan wij morgen zingen hè omi 🙂

Nu heb ik thuis ook een leuk boek voor als oupa en omi hier zijn te zingen.

Zing mee met opa & oma!

zing mee met opa & oma!

En mocht omi de liedjes niet meer goed kennen zit er ook nog een cd bij met 86 liedjes die gezongen zijn door Karin Bloemen! In het boek zijn 40 liedjes uitgewerkt met fijne tekeningen door Harmen van Straaten.

Zo staan er oude liedjes in waar ik zelfs nog niet van had gehoord.

‘t is in de vrouw, maar niet in de man; a,b,c de kat gaat mee; daar komt Pauwel Jonas aan; en echt nog veel meer die ik niet ken. Een groot deel daarvan staat niet op de cd dus je hebt echt de hulp nodig van een opa en/of oma om de liedjes te zingen. Zing mee met opa & oma! is dus echt letterlijk.

Nieuwe liedjes in een oud jasje

Wat ook opvalt is dat liedjes in de loop der jaren flink van tekst zijn veranderd. Zoals wel wat zeg je van mijn kippen.

zing mee met opa & oma!

En toevallig had ik van dit liedje nog een knutsel liggen om uit te werken voor het kinderliedjesboek. Die komt morgen online!

Illustratie en zang:

Illustratie door Harmen van Straaten en Zand door Karin Bloemen

Uitgeverij:

Rubinstein

Prijs

Zing mee met opa & oma!  kost € 9,95 via mijn affliatelink bij Bol.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.