KBW16: Vos en Haas O ma! O pa!

Vandaag alweer het laatste boek waar ik een review over wilde schrijven in het teken van de kinderboekenweek. De eer hiervoor heb ik gegeven aan een van mijn vraagouders Nanda. Volgend jaar gaat zij weer voor de klas staan, de kleuters dit keer. Als groep 3 ervaringsdeskundige en mama vroeg ik haar om Vos en Haas o ma! o pa! te reviewen.

Vos en Haas, O ma! O pa!

Vos en Haas, O ma! O pa!

Ik heb dit boek gelezen met mijn zoon van 6. Hij zit net 6 weken in groep 3 en is volop aan letters aan het ontdekken en zijn eerste woorden aan het lezen. Dit boek is eigenlijk voor AVI M3 tot E3, maar ook leuk om samen te lezen als je kind net begint met lezen.

De woorden die groter gedrukt zijn, zijn soms al te lezen voor beginnende lezers.

Wie zijn je opa en oma?

In het begin van het boek moesten we even inkomen. Verhaal begint met een uil die zijn huis aan het schoonmaken is en een fotolijstje laat vallen. In het lijstje blijkt een foto te zitten van een ei: de kleine uil. Samen met vos en haas komt het gesprek op ‘bloedverwanten’ en hoe de stamboom  van uil er uit ziet. Naast dat het leuk is om dit boek samen te lezen, zit er ook zeker een educatieve les in het boek verstopt. Kinderen leren over het zit in hun familie. Wie zijn je opa en oma? Je oma en oma hebben ook weer een vader en moeder etc.

Vos en Haas, O ma! O pa!

Uil blijkt in het verhaal ook opa te zijn! Hij heeft ooit een ei gevonden en uitgebroed. Uit dit ei kwam ‘Piep’. Piep kreeg ook weer een ei; dit was Iek. Leuk dat dit in het verhaal ook terugkomt. Dan ben je niet elkaars ‘bloedverwanten’, maar je kan wel iemand zijn opa of oma zijn.

Stamboom knutselen

Aan het eind van het verhaal maken de dieren met restjes oud behang een stamboom op de muur.  Ik kreeg gelijk knutselkriebels om samen met mijn zoon onze stamboom op de muur te gaan plakken. Leuk idee voor de herfstvakantie!

Schrijver: Sylvia Vanden Heede

Uitgeverij: Lannoo

Prijs: Vos en Haas O ma! O pa! kost € 5,00 via mijn affliatelink bij Bol.

Vergeet vooral niet om de andere reviews te lezen over de kinderboekenweek! 

Disclaimer

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!