KBW16: Prentenboeken over opa en oma

 

 

Voor dochterlief haar eerste vriendenboekje vroeg ik wat haar grootste droom is. Het antwoord: Vaker naar oupa en omi! Ja dat kinderen dol zijn op hun opa en oma dat is een feit. Veel opa’s en oma’s nemen ook nog steeds een belangrijke rol in de opvoeding van de kleinkinderen. Van een vaste dag in de week oppassen tot een regelmatig weekendje logeren en alles wat daar tussen in zit. Voor het thema voor altijd jong zocht ik dus bewust wat prentenboeken over opa en oma uit.

Prentenboeken over opa en oma

Nu zijn er dus echt heel veel boeken die over opa en oma gaan. Sommige boeken gaan alleen over opa sommige alleen over oma en sommige prentenboeken over opa en oma!

Nu hebben wij in de kast twee boeken uit dezelfde serie over opa en oma en vond ik in de bibliotheek ook een favoriete schrijver met prentenboeken over opa en oma.

Vandaag dus als beloofd een review over 4 boeken voor de kinderboekenweek.

Karel en Kaatje

prentenboeken over opa en oma

Van Kaatje en Karel lenen wij regelmatig een boek in de bibliotheek. Liesbeth Slegers maakt zulke leuke kinderboeken met vrolijke kleuren dat de kinderen ze altijd graag voorgelezen willen hebben.

prentenboeken over opa en oma

Kaatje en haar oma is heel erg herkenbaar voor dochterlief. Heel vaak als zij bij mijn moeder , haar oma, logeert gaan ze samen boodschappen doen. Natuurlijk mag ze dan meehelpen en ja er worden ook wel eens pannenkoeken gebakken!

prentenboeken over opa en oma

Opa komt uiteraard ook in dit boek voor en eet graag een hapje mee nadat hij de krant in zijn luie stoel heeft gelezen!

prentenboeken over opa en oma

Terwijl oma gaat koken zijn Karel en opa samen lekker aan het stoeien, spelen ze indiaantje  en plukken ze appels.

prentenboeken over opa en oma

Deze boeken van uitgeverij Clavis zijn een echte aanrader, behalve als opa en oma gescheiden zijn misschien waar onze peuterdochter nog steeds niet veel van begrijpt.

Karel en zijn opa kost €12,95 bij Bol.com via mijn affiliatelink

Ik vind je lief!

 

prentenboeken over opa en oma

De boeken van Ik vind je lief zijn hier een groot succes. Al eerder schreef ik een review over de ik vind je lief boeken van vader en moeder en nu ook de prentenboeken over opa en oma.

prentenboeken over opa en oma

In ik vind je lief oma gaat kleine beer met oma op zoek naar eten. Hij leert hoe hij zijn neus, zijn klauwen, zijn mond en zijn lange tong moet gebruiken om eten te vinden.

prentenboeken over opa en oma

Een heel schattig voorleesboek waar ook nog eens paddenstoelen in staan! Ja die peuter ogen missen niks!

prentenboeken over opa en oma

Kleiner beer gaat dit keer met opa op pad. Hij leert van opa hoe hij op een slimme manier vis kan vangen, een roofvogel moet afschrikken en een goed winterhol kan vinden.

prentenboeken over opa en oma

Beide boeken zijn echt super schattig getekend en van de kinderen moet ik ze steeds maar weer voorlezen. bijkomend voordeel is dat er over de andere oma – opa niet wordt gepraat dus ook ideaal voor kinderen met gescheiden of overleden grootouders.

Ik vind je lief oma en ik vind je lief opa zijn voor €6,99 en €12,95 te bestellen bij bol .

Wat zijn jouw favoriete prentenboeken over opa en oma?

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!