Kasteel Duivenvoorde Dag van het kasteel en midzomeravond

De komende maand is het twee keer feest op Kasteel Duivenvoorde. Tweede pinksterdag is het namelijk de dag van het kasteel en is er op Duivenvoorde prinses en prinsessendag en 24 juni is het midzomeravond met een erg leuk programma! 

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde ligt op een prachtige locatie in Voorschoten. Het kasteel en landgoed worden nog steeds bewoond, maar de locatie wordt ook beschikbaar gesteld als foto-, trouw- en feestlocatie. Zo ben ik als Weddingplanner ( ja dat ben ik 1 jaar geweest) op het landgoed en in het kasteel geweest toen het bruidspaar waar ik Weddingplanner voor was Kasteel Duivenvoorde als fotolocatie had uitgekozen. Prachtig!

Dag van het kasteel

Op de Dag van het Kasteel openen door heel Nederland kastelen en buitenhuizen hun deuren.
Zo ook Kasteel Duivenvoorde. Zij hebben als thema: Prins en Prinsessendag. Zo zijn er Buitenspelen/verkleedkist/schmink, maar ook: een Workshop middeleeuws-vechten! Daarnaast is er een Ontdekboerderij waar de kinderen zelf hun parfum of verf kunnen maken, zoals ze dat deden in de Middeleeuwen.
Voor de innerlijke mens is ook gedacht. Er kunnen picknickmanden gekocht worden bij HouseofLords. (Super lekkere broodjes/wraps + wijn)

De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Voor informatie over ticketverkoop, kijk op de  website.

Midzomeravond

kasteel duivenvoorde

Op zaterdag 24 juni wordt traditioneel Midzomer gevierd en ook Kasteel Duivenvoorde doet hier aan mee. Ouders, grootouders, kinderen zijn allen welkom om in een relaxte en gezellige sfeer te geniegten van straattheater, bellen blazen, slow art, slow food, yogalessen, wijnen, bieren, en natuurlijk muziek. Ook zonder kinderen ben je uiterwaard welkom om met je blote voeten in het gras, op een kleedje liggend op kussens te genieten van de sfeer van Midzomeravond op Kasteen Duivenvoorde.

Ouders hoeven niet te koken

Een goede wijn, lekker bier en eetbelevingen voor groot en klein met ijskar worden tegen schappelijke prijzen verzorgd door Hof van Duivenvoorde. Maak kennis met de exploitant die het nieuwe bezoekerspaviljoen zal uitbaten dat in het najaar opent Met een rustig gitaarmuziekje van Snarenmans is het lekker bijtanken voor de zomervakantie start.

Lekker ontspannen

Voor kinderen is er veel te doen. Ze kunnen hun eigen eco-schmink maken. De oprichtster van Kunstfanaatjes is er voor een slow art workshop of ze doen mee met Dayaa yoga. Je herkent de kinderen vast niet meer terug na afloop!

Mini performances

De hele dag door zijn er straattheater optredens van MIYO die een glimlach toveren op ieders gezicht. Zo kun je de Weather Girls ontmoeten die met je meewandelen en herinneringen uitdelen. Of ontdek wat de bloemenmeisjes Roos en Fleurtje in petto hebben. Af en toe barst er gezang los bij de flitsoptredens.

De dag begint om 15:00 uur en eindigt om 20:00 uur. Voor informatie over ticketverkoop, kijk op de  website.

Gratis app 
Wist u dat Duivenvoorde een eigen app heeft? Met de gratis app ‘Buiten op Duivenvoorde’ gaat u op avontuur in het eeuwenoude landgoed van Duivenvoorde en komt u van alles te weten over het bijzondere kasteelpark. Voor families heeft de app zelfs een speciaal familiespel, waarbij uw (klein)kinderen op speelse wijze alles leren over de dieren, bewoners en gebouwen op het landgoed.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.