Just Play tag

Door Mandy van Gestestspeelgoed werd ik getagd in de nieuwe Just Play Tag over spellen en speelgoed. Een leuke tag die goed bij mij past daar onze woonkamer een klein speelgoedparadijs is voor de gastkinderen. Ik vraag mij serieus wel eens af hoe onze woonkamer er uit zou zien als we alleen speelgoed voor dochterlief zouden hebben. Sowieso zou er dan van veel dingen maar 1 zijn en het babyspeelgoed al weg natuurlijk en er zou een echte knutselhoek voor haar zijn waar ze zelf de hele dag bij kan om creatief bezig te zijn wanneer ze maar wil. Nu kan dat niet omdat de baby’s alles nog in hun mond stoppen. Op naar de vragen!

#Welk speelgoed merk is bij jullie het meest vertegenwoordigd? 
Duplo en Little People heb ik het meeste speelgoed van. Maar als je boeken ook meerekent dan winnen de prenten en voorleesboeken hoor. De kinderen hebben ook hun eigen boekenkast met stevige kartonnenboekjes die ze zelf kunnen lezen.

boekenkast

#Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?

Ik had superveel van Little People tweedehands gekocht. Maar de kermis en het circus en nog wat grote voertuigen heb ik inmiddels weer doorverkocht. Het was gewoon teveel en niet makkelijk op te bergen omdat het zo groot is. De boerderij en het poppenhuis heb ik nog wel en daar wordt veel mee gespeeld. Daarnaast had ik eerst een grote tweeling/ duobox staan die eigenlijk te groot was en die hebben wij nu vervangen voor een enkele hoge box. Dat scheelt heel veel ruimte in de woonkamer en is echt een verbetering!

speelgoed opruimen

#Welk speelgoed was vroeger je favoriet?

Ik weet dat ik heel veel met poppen, Barbies en My Little Pony heb gespeeld. Maar ik was ook een echt buiten speel kind.

#Welk speelgoed is bij je kind(eren) favoriet? Waarom denk je?

Keukenspullen, Duplo, Little People en ToetToet staan met stip op nummer 1. Alleen zet ik de ToetToet en ZoefZoef niet altijd neer omdat ik zelf na twee weken wel weer klaar ben met alle geluidjes haha. Ook zijn de kinderen nog niet groot genoeg om echte autobanen te maken en die te laten liggen. Ze vinden het leuker om het uit elkaar te halen.

Duplospeelgoed

Duplo en Little People poppen en dieren wordt dagelijks mee gespeeld. Ze vinden het vooral erg leuk als ik een hoge flat maak van de Duplo of alle dieren en poppen bij elkaar verzamel en er een heel fantasiespel van maak.

#Wat is je favoriete bordspel? Waarom?

Zelf vind ik Kolonisten van Catan erg leuk en vroeger als kind kon ik met mijn broertje wel uren lang Monopoly spelen.

#Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?

Ik ben een echt spelletjesmens en kan mij niet herinneren dat ik een spel niet leuk vond om heel eerlijk te zijn. Ook dochterlief vind spelletjes erg leuk om te doen. Mijn dochter is nog te jong om bordspellen te spelen, wel vind ze het eendjesdans erg leuk.

eendjesdans

#Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?

Wij hadden een bal voor stoepranden of buskruit, en een groot elastiek om mee te elastieken. Daarnaast een picknickkleed om in de voortuin van mijn overbuurmeisje ( wat nog steeds mijn vriendin is) mee te spelen. Wij hadden vlakbij een plein met 3 klimbomen en daar konden wij ons uren vermaken. Buskruit hebben we wel eens met bijna de hele straat gedaan jong en oud erg leuk om te doen. En stoepranden kon toen nog omdat de hele straat niet vol stond met auto’s. Tegenwoordig rijden de auto’s te hard en zijn er teveel auto’s overal geparkeerd en zie ik het kinderen eigenlijk nooit meer doen.

#Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kind(eren)? Waarom denk je?

modderkeukenbuiten spelen

Absoluut de moddertafel! In de winter werd er met kastanjes en dennenappels gekookt in de buitenkeuken. Ook het huisje wat in de tuin staat en stoepkrijt wordt veel gebruikt. Fantasiespel is duidelijk het leukste op deze leeftijd. Uiteraard heb ik ook kleine auto’s en steps in de tuin en een buggy met een pop en skippyballen en een glijbaan en een zandbak.

 

Overigens nu in de wintermaanden vinden de kinderen het leuker om naar het park te gaan en in de plassen te stampen, de eendjes brood te geven en als het gevroren heeft de kleine ijsplassen kapot te stampen.

#Welk speelgoed is/was favoriet bij je kind onder de 12 maanden?

Kleine pluchen rammelaars, kleine auto’s, de loopauto en boekjes.

#En tot slot: Wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen wat zou je dan aanschaffen? 

Zeker weten meer Grimms speelgoed!

Grimms Poppedijn blokkentoren Grimms

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.