Jeugdsentiment

Als werkende thuisblijfmama was het voor dochterlief teveel om 5 dagen per week kindjes om haar heen te hebben. Dus is de donderdag mijn vrije dag geworden. Of beter onze vrije dag! Want de laatste dagen wil ze steeds ‘Mama helpen’ met flesje geven en hapjes geven aan de baby’s.

Die vrije donderdag begint in bed. Heerlijk uitslapen, tot zo lang het duurt dan. Tussen half 7 en half 8 is ze wakker en dan zetten we haar lekker tussen ons in met een flesje warme melk waar ze ’s morgens als eerste om vraagt. Die zijn we wel aan het afbouwen, naar gewoon een beker melk bij de boterham.. maar ach zo lekker knus nog naast me vind ik wel erg gezellig nog.. kleine meisjes worden snel groot!

Papa slaapt meestal nog even verder. Tenzij hij gaat snurken want dan krijgt hij de kieteldood natuurlijk.

Zelf blijf ik ook nog wel even liggen, maar slapen lukt er natuurlijk niet meer van. Soms wil dochterlief nog wel even tegen me aankruipen en soms wil ze gelijk tv kijken.

Vandaag was het: ‘Tv aan mama, line wil tv kijken!’ (jaja 26 maanden jong.. )

Na een beetje dommelen hoorde ik opeens de begintune van Heidi! Een van mijn favoriete films/series als klein meisje. Dommelen wilde niet meer, ik was te afgeleid, te nieuwsgierig hoe de serie er nu uitzag. Dus hup ogen open en half overeind komen om vrolijk mee te kijken.

Het leek me altijd geweldig om in de bergen te wonen, tussen de geiten. Verse kaas en melk en brood. Slapen op een zelfgemaakt bed van hooi. Zo simpel. Heel de dag buiten spelen tussen de bloemen en dieren.  Over dat het ook best saai kan zijn en dat je wel heel veel conditie en beenspieren moet hebben voor die bergen ach daar denk je als kind toch niet aan?!

Mijn geluk kon niet groter worden toen daarna Pippi Langkous kwam! Ook al zo’n favoriet uit mijn jeugd. Heerlijk leek het me altijd om Pippi Langkous te zijn. Geen schaamte, gewoon doen, gekke dingen doen, soms even serieus, ongelooflijk sterk, altijd oprecht en zooo grappig! Maar vooral de gekke dingen doen, een paard en een aap als huisdier en lekker elke dag dezelfde kleren aan verkeerd in je bed slapen..

Dat je papa nooit ziet en je geen mama meer hebt. Ach ook daar denk je als kind toch niet aan! Het grote avontuur.. dat is spannend! Dat wil je ook.

Onze dochter zat dus ook met grote ogen te kijken en genoot zichtbaar. Gelukkig is ze nog te jong om huisdieren te vragen of verse melk uit een geit te willen krijgen. Ze is wel al erg bezig met centjes.. Pippi speelde ook altijd met haar gouden munten..

Hebben jullie ook zo’n jeugdfavoriet die nu weer terug is op de buis?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.