Je weet dat je een moeder bent als…

Ok na de zoveelste keer mijn tanden te hebben gepoetst met peutertandpasta kwam deze blog in mij op. Er zijn zoveel momenten al in mijn leven geweest sinds ik moeder bent dat ik even flink met mijn neus op de feiten wordt gedrukt dat ik een moeder ben dat ik er voor mijn gevoel wel een boek over kan schrijven. Laat ik het maar bij een blog houden echter..

Je weet dat je een moeder bent als:

Je peutertandpasta op je tandenborstel doet ( gebeurt mij minstens 1 keer per maand)

Je kussen ‘s nachts wordt ingepikt ( dochterlief sliep de eerste 2 jaar regelmatig tussen ons in halverwege de nacht) Zelfs een kinderkussen tussen onze kussens in helpt niet, want mama d’r kussen ligt lekkerder…

Je wekker standaard om 7 uur gaat al is het eigenlijk niet je wekker maar je kind die wakker is en aandacht wilt

Uitslapen er dus niet meer in zit tenzij manlief zo lief is om er uit te gaan, maar zelfs dan lukt uitslapen niet goed omdat je beneden allemaal geluiden hoort die je niet aanstaan en je polshoogte wil nemen of manlief het allemaal wel goed doet.

Je vaker pasta eet en een bepaald soort groente omdat je kind dan tenminste goed zijn/haar bordje leeg eet. Culinaire hoogstandjes worden niet gewaardeerd dus die beperk je tot een minimum.

Autorijden hele andere dimensie krijgt als je kind liedjes wilt zingen of je de “fout” hebt gemaakt om een cd met kinderliedjes op te zetten. Nog een keer zo gaat de molen mama! Nog een keer! Na elk liedje zeurde ze om nog een keer, tot wij haar uitlegden dat er een ander liedje kwam. Met een beetje geluk viel ze na 5 liedjes in slaap, tot ze mee kon zingen en de cd wel 2 keer mee kon gaan voor ze sliep.

Je soms struikelt over het speelgoed wat ergens rondslingert. Vooral duplo blokjes zijn erg pijnlijk om vol je voet op te zetten!

Je niet meer ontspannen hele marathons van je eigen series op de bank aan het kijken bent of naar die ouderwetse speelfilms in het weekend, maar naar kinder tv en kinderfilms kijkt. Hallo Frozen nummer 7 ( of misschien wel voor de 30ste keer?)

Je avond flink stappen gelijk wordt afgestraft door een super vrolijk en actief kind ‘s morgens vroeg.

Je wallen steeds groter en dieper worden, maar je vertikt het om voor 9 uur op bed te liggen.

Je make up is beperkt tot het alleen opbrengen van Mascara. Wat je vervolgens regelmatig vergeet af te halen in de avonduren. Je bent blij als je echt een feestje hebt om je best weer eens te doen met make up, maar daarna niet blij dat je al die troep weer van je gezicht af moet werken voordat je ook nog eens onder de pukkels zit.

Je een paar dagen je haar niet wast. Hallo vet haar, ok geen tijd, ik was je vanavond wel. Ohw ik ben zo moe.. ik was je morgenochtend wel. Shit weer geen tijd nou vanavond dan echt.. Uhh wanneer neem je even een paar minuten de tijd voor jezelf? ( TE WEINIG)

Je niet meer rustig op de wc kan zitten.  Nee je kind wil meekijken en gezellig met je kletsen. Of kan geen 2 minuten rustig alleen in de woonkamer spelen dus je moet opschieten en snel weer terug zijn.

Irritante stopcontact beveiligers, altijd ruzie als je gaat stofzuigen en de stekker er niet goed in krijgt en een paar minuten aan het prutsen bent ( ok minuten is overdreven, maar zo voelt het wel)

Keukenkastbeveiliging systeem met een magneet en dan de magneet kwijt zijn! Kan je geen kastje meer open krijgen, tot je ontdekt dat de magneet vast zit op een pan die op het aanrecht staat. Nadat je al een half uur het halve huis op zijn kop heb getrokken op zoek naar dat stomme ding.

Je wasmachine overuren draait. In het begin valt het mee want die kleine kleren vallen niet op tussen je eigen kleding, maar dan komen de spuitluiers met alle weeksopjes en zodra ze 2 jaar zijn heb je zo een extra was erbij in de week en dat tikt alleen maar meer aan.

Tijd om al die was weg te werken heb je trouwens niet dus 1 keer in de week heb je een enorme berg was weg te werken voordat je zelf niks meer hebt om aan te trekken.

Je niet meer spontaan gezellig naar de film/ uit eten/ winkelen en noem het maar op gaat. Altijd ruggenspraak met je partner hebben of oppas regelen.

Je sieradenkast in een vergeethoek is beland. Lange oorbellen, kettingen en armbanden worden kapot getrokken dus durf je ze niet meer aan te doen. Heb je eens een gelegenheid dat je ze aan zou kunnen doen dan vergeet je het uit nieuwe gewoonte en voel je je erg kaal bij het zien van al die andere vrouwen met prachtige sieraden en zit je verlangend te denken aan je eigen sieraden die liggen te verstoffen.

Je niet meer weet wat Qualityime is. Voor jezelf maar ook Qualitytime met je partner. Uhh wat is dat? Je bent al lang blij als je huishouden op rolletjes gaat en je je nachturen slaap bij elkaar krijgt. ( Wij zijn dan ook erg blij dat oma af en toe oppast en dochterlief lekker gaat logeren)

Je In de borstvoeding/ melkflesjes tijd geregeld naar zure melk stinkend de deur uit gaat want je ruikt het zelf niet meer. Al die boertjes met een beetje teruggevende melk. Ach droogt wel weer op.

Je bij de babyluiers nog huiverig was voor al die poep die je in de luier aantrof, maar tegen de tijd dat ze een peuter zijn verlang je terug naar de babyluiers!

Je al het speelgoed met muziek de deur uit werkt. Speelgoed met muziek is erg leuk, maar als ze de hele dag niet met wat anders spelen wordt je gillend gek en ligt in de avond op bed nog mee te neuriën met dat ene melodietje. ( Doet mij altijd terugdenken aan de tijd van de GameBoy dat ik uren achter elkaar Super Mario en Tetris aan het spelen was en ‘s nachts droomde over Mario die tussen de Tetris blokjes aan het spelen was) alleen droom je er nu niet over, maar blijft het ook in waaktoestand door je hoofd heen gaan.

Je niet meer binnen 1 minuut de deur uit kan lopen. Snel weggaan. Ja in je dromen! Check heb je alles nog in de luiertas zitten, heeft je kind niet gepoept of een volle plasluier. Heb je een flesje bij je en favoriete knuffel. Kinderwagen, gezonde snacks. En net dat je de deur uit wilt gaan hoor je een knetterkanon af gaan in de luier van je kind. Spuitluier.. zucht trek je jas maar uit en hup aan de slag. Tussendoor een WhatsApp versturend.. ik ben een kwartier later!

En nee dat wordt niet beter als ze ouder zijn, want dan zijn ze nog even aan het spelen, nog even dit, nog even dit. Nee mama ik wil mijn schoenen niet aan, ik wil mijn laarzen aan. Nee mama ik wil mijn andere jas.

Over jassen gesproken.. die ritsen! Om gek van te worden zeker als het zo’n handige dubbelrits is dat je dat ene stuk door 2 van die andere stukken in moet steken( geen idee hoe het heet) en dat je kind dan niet netjes stil blijft staan, nee lekker omdraaien om nog net even door te kunnen spelen en dat de rits dan weer los schiet.

 

Herkenbaar?

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.