Instappen maar!

Schrijfster Vivian den Hollander en illustrator Dagmar Stam hebben weer een leuk nieuw avontuur geschreven over Lisa en Jimmy. In dit verhaal Instappen maar! gaan Jimmy en Lisa namelijk op reis! Lees gauw verder en vergeet niet mee te doen met de winactie! Ik mag maar liefst 4 boeken weggeven.

Instappen maar!

instappen maar

Op reis gaan is altijd spannend, zeker voor kleuters als ze op schoolreis gaan. Jimmy vertelt tegen de hele klas dat hij naar Schiphol was geweest om zijn opa en oma weg te brengen. De juf vond dat wel een heel leuk idee. Ze gaan met de hele klas op reis! Dat is spannend zeg! Ze moeten alleen nog wel een weekje wachten.

Paspoorten

Maar eerst moet er nog geknutseld worden. De kleuters maken paspoorten, gaan knutselen, kamperen en bouwen zelf een trein na met stoelen. Dat is tevens gelijk een leuke activiteit om echt te doen met de klas natuurlijk tijdens het thema op reis gaan van de kinderboekenweek!

In de huishoek zijn allemaal spullen die je nodig hebt op vakantie, en nog meer verkleedkleren om conducteur te spelen. De kinderen gaan helemaal op in hun spel! De trein staat klaar, instappen maar!. Ze spreken zelfs een andere taal!

Schoolbus

En dan is daar een grote gele schoolbus. Een echte ouderwetse schoolbus. Instappen maar! Waar zullen ze naar toe gaan? Zouden ze het wel leuk vinden? Is er ook een boot?

Een prachtig hartverwarmend prentenboek voor kinderen van 4 – 7 jaar.

Specificaties Instappen maar!

instappen maar!

Auteur: Vivian den Hollander | Illustrator: Dagmar Stam | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000368167 | augustus 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Winactie Instappen maar!

De winactie is helaas afgelopen. Houdt MamaScrapelle in de gaten via social media Facebook Instagram en Pinterest om niks te missen van toekomstige winacties ( er komen er nog een hoop aan)

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

15 Responses

 1. Oh wat een geweldig leuk boek! Ik ben al jaren fan van Vivian en Dagmar. Al toen onze kinderen klein waren, lazen we boeken van dit duo voor. Ik zou dit nieuwe boek nu dolgraag voor willen lezen aan onze kleinzoon Tijn en het nieuwe kleinkind dat onderweg is!

 2. Mijn dochtertje is dol samen boeken lezen. Ze luistert graag naar verhalen. Dit boek zal ‘s avonds voor het slapen gaan vaak erbij gepakt worden. Leuk, herkenbaar en aansprekend thema ook.

 3. Wat een enorm leuk boek is dit! Wanneer ik het voorgelezen heb ga ik samen met Suusje en Sem met het openbaar vervoer op avontuur naar opa en oma! Dat is nog eens een leuk uitstapje en spannend! Graag loot ik mee!

 4. Ik doe mee! Ik vind deze tekeningen altijd zo leuk en mijn dochter vindt alles wat met bussen, auto’s en vliegtuigen te maken heeft fantastisch. Die maak ik daar zeker blij mee!

 5. Wat een leuk boek ben gek op de schrijvers en de plaatjes spreekt onze dochters altijd erg aan. Leuk verhaal ook herkenbaar

 6. Wat leuk! Mijn zoontje is helemaal fan van het boek over de dierenreddersclub met met hen in de hoofdrollen. Zou hem graag dit boek cadeau doen voor zijn tweede verjaardag binnenkort 🙂 (want mama is het ene boek inmiddels wel een beetje zat :p)

 7. Lijkt ons een super leuk boek! Ik doe dus graag mee voor mijn zoontje Daan! Hij zit net in groep 1 dus voor hem een herkenbaar verhaal en wij vinden reizen natuurlijk ook erg leuk! 😊

 8. Wat een leuke actie!! Onze Lucas van net 4 jaar heeft afgelopen zomer voor het eerst in een vliegtuig gezeten! Eenmaal in Italië aangekomen ook nog eens de bus! Sindsdien speelt hij elke dag met zijn speelgoedkoffertje en maakt wekelijks de mooiste reizen in de woonkamer! Daarom denk ik dat hij dit boek ontzettend leuk zal vinden!

 9. Ik weet niet of ik nog mjee kan doen, maar waag gewoon een kansje 🙂

  Wij lezen hier veel boekjes zowel overdag als voor het slapen gaan (dan mag Fenna twee boekjes kiezen). Wij gaan geregeld naar de bibliotheek, om het aanbod wat te wisselen, want iedere dag hetzelfde verhaaltje lezen gaat mij een beetje vervelen haha. Fenna is een best energiek meisje, maar ik merk dat ze tijdens het voorlezen echt tot rust komt. Een mooi nieuw boek is zeker welkom hier! Leuk voor mama en voor Fenna 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.