Insecten sparen bij Albert Heijn

Vanaf maandag 18 maart zetten Naturalis Biodiversity Center en supermarktketen AH samen insecten in de schijnwerpers. In de nieuwe spaarcampagne spelen insecten de hoofdrol en kunnen kinderen alles leren over het belang van tientallen meer én minder bekende insecten. Naturalis weet al veel langer dat het slecht gaat met de biodiversiteit en de insecten in Nederland. Het kennisinstituut vindt het belangrijk dat iedereen die daar iets aan kan doen, dat ook weet. Albert Heijn realiseert zich als geen ander hoe belangrijk insecten zijn voor producten in de supermarkt: zonder insecten zouden er bijvoorbeeld geen aardappelen, groente en fruit meer zijn. Vanaf maandag kun jij dus alles over insecten sparen bij Albert Heijn.

Educatief verzamelalbum

Onderdeel van de spaarcampagne is een educatief verzamelalbum waarin boeren en verschillende biologen, waaronder dr. Freek Vonk, je meenemen op insectensafari. Het album staat boordevol informatie over veertig verschillende insecten, hun kenmerken, natuurlijke leefomgeving en belang, bijvoorbeeld voor onze voedselvoorziening.

Albert Heijn kent een lange geschiedenis op het gebied van zeer populaire educatieve spaaracties. In de afgelopen jaren lanceerde de supermarktketen Dino Plaatjes (2016), Reis door de Ruimte (2017), Ontdek de wondere wereld (2017), Tech is te Gek (2018) en Moestuintjes (2015, 2016, 2017 en 2018). Wij hebben altijd meegedaan met deze spaaracties en vanaf morgen gaan wij natuurlijk ook aan de slag om zoveel mogelijk over insecten te sparen bij Albert Heijn.

AH Insecten App

In de bijbehorende AH Insecten app komen alle insecten in detail tot leven door middel van augmented reality (AR).

Bestuiven groente en fruit

insecten sparen bij Albert Heijn

Met bijna een miljoen bekende soorten zijn insecten de grootste groep dieren op aarde. Ze zijn onmisbaar voor al het andere leven. Zo zijn ze niet alleen een voedselbron voor veel dieren maar zorgen ze ook voor bestuiving van planten waaronder groente en fruit. Bovendien beschermen ze onze gewassen tegen plagen. Het gaat echter niet goed met de insecten; veel insectensoorten hebben het moeilijk en zouden in de komende decennia kunnen uitsterven. Ook in Nederland is er sprake van een sterke achteruitgang van onder meer bijen en dagvlinders.

Nationale Bijentelling

Daarom roepen Naturalis, Albert Heijn en dr. Freek Vonk iedereen op om mee te tellen tijdens de Nationale Bijentelling in het weekend van 13 en 14 april. Hoe meer we over bijen en hommels weten, hoe beter we ze kunnen helpen. En dat is nodig, want de 360 soorten bijen en hommels die in Nederland leven zijn kwetsbaar en hebben het zwaar. De helft van alle soorten is bedreigd. Daarom is het voor de natuur en landbouw inmiddels belangrijk om meer rekening met ze te houden.

Veel soorten hommels en vlinders zijn afgelopen jaren verdwenen uit het boerenland. Met beter beheer van wegbermen, aanpassingen in de landbouw en het verminderen van het gebruik van pesticiden kunnen we dat hopelijk terugdraaien. Dat is niet alleen mooier voor het landschap maar ook beter voor de natuur.
Vincent Kalkman, entomoloog van onderzoeksinstituut Naturalis

Wondere wereld van Bijen

wondere wereld bijen

Het boek Wondere Wereld Bijen heb ik al liggen, maar de review heb ik nog niet geschreven. Ik kan al wel verklappen dat het een zeer interessant en leerzaam boek is en dat je hem gerust kunt aanschaffen als je educatief met de wondere wereld van de bijen aan de slag wil gaan! Je bestelt hem voor €11,30 bij Bol.

Insecten sparen bij Albert Heijn

Van 18 maart tot en met 14 april zijn kun je niet alleen insecten sparen bij Albert Heijn maar ook insectenplaktattoos. Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een setje van twee insectenplaatjes en een insectenplaktattoo. Het verzamelalbum kost EUR 1,49 en is verkrijgbaar in iedere AH-winkel.De AH Insectenapp vind je in de Apple App Store en Google Play. Daarnaast zag ik in de folder nog wat leuke knuffels liggen die hier zeker in mijn mandje gaan verdwijnen!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.