In de tuin van Monet

Schilder Claude Monet hield enorm van zijn tuin. In de tuin van Monet maakt deel uit van de serie kunstprentenboeken van Uitgever Leopold in samenwerking met het kunstmuseum in De Haag. In het kunstmuseum in Den Haag is t/m 2 februari 2020 de tentoonstelling Monet te bezichtigen.

Het kunstprentenboek In de tuin van Monet heeft verhalen die passen bij de mooie schilderijen die Claude Monet van zijn tuin maakte. Leuk om voordat je het museum bezoekt dit boek te lezen.

Mooie tekeningen met een verhaal

In de tuin van Monet begint op het moment dat Claude Monet jong is en de zon en de zee hem mooie kleuren laten zien. Hij besluit later schilder te worden en de kleuren in zijn verf te vangen.

Op de academie zijn de kleuren anders en Monet fantaseert over zijn model Camille.

In verschillende jaargetijden komen de diverse schilderijen voorbij steeds weer met Camille tot zij er niet meer is en alle kleuren lijken te verdwijnen. Dan vindt Claude Monet een huis met een tuin waar hij voor alle seizoenen bloemen plant. Hij besluit zelfs een tuin in het water te laten bloeien. Helaas worden zijn ogen slechter en ziet en tekent hij alles minder scherp maar de tuin blijft prachtig.

Kunstmuseum in Den Haag

In de tuin van Monet

Het kunstprentenboek In de tuin van Monet hebben de schilderijen een verhaal gegeven die je in het Kunstmuseum in Den Haag kan zien. Je loopt door de tuin en ziet al die mooie bloemen en planten die Monet ook zag. Het boek is niet echt een leesboek maar eigenlijk meer een boek om kinderen die het museum bezoeken, het leven van Claude Monet te vertellen. Ik vind de schilderijen erg mooi en nu je er een verhaal bij hebt gaan de schilderijen ook meer leven. Wat ik ook mooi vind om te zien, is wanneer de ogen van Monet minder goed worden hij ook de schilderijen vlekkeriger gaat schilderen, zoals hij ze ook ziet. Het boek is voor alle leeftijden een mooie aanvulling op een bezoek aan het kunstmuseum in Den Haag.

Specificaties in de tuin van Monet

In de tuin van Monet

Auteur: Kaatje Vermeire Serie: Kunstprentenboeken | 9789025878221 | oktober 2019 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie