I ♥ Sleep Tag

Ik hou van slapen, altijd als mijn wekker gaat wil ik nog verder slapen, dus toen ik deze tag tegen kwam wist ik gelijk dat ik hem moest invullen.

♥Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Meestal voor het slapen gaan nog een serie kijken of wat tv kijken met een kopje kamille of andere rustgevende kruidenthee. Daarna plassen, tanden poetsen, make up afhalen (als dat er nog niet af was, en als ik het niet vergeet) en naar bed. Daar doe ik vaak nog wat spelletjes nummi en/of wordfeud of lees nog wat facebook/instagram/twitter voor ik daadwerkelijk ga slapen.

slaapkamer slaapkamer

♥Wat doe je als je niet kan slapen?

Nog een extra spelletje nummi of nog wat doelloos lezen op facebook. Maar tegenwoordig kan ik wel snel in slaap vallen gelukkig. Dat was een paar jaar geleden wel anders toen ik medicatie slikte voor de ADHD en echt een flinke dosis melatonine nodig had om in slaap te vallen.

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

2 grote voor ons en een peuterkussen voor dochterlief voor als ze in de ochtend nog even tussen ons inkruipt ( zo’n 2 a 3 keer per week)

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn zij of op mijn buik. Op mijn rug kan ik echt niet slapen!

♥ Waarmee mag je jou altijd wakker maken?

Uhm, liever niet want dan gaat mijn hoofdje ook te wakker worden terwijl mijn lichaam nog moet rusten. Maar als je echt supergoed nieuws hebt dan mag het wel hoor.

slaapkamer

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Tussen 10 voor 7 en half 8 staat mijn wekker. Afhankelijk hoe vroeg het eerste gastkindje komt.

♥ Snoozen of direct opstaan?

Direct opstaan. Ik heb een hekel aan snoozen en steeds maar weer in slaap vallen en er uitgerukt worden. Slaap liever zo lang mogelijk door.

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik ga meestal tussen half 10 en half 11 naar boven en slaap rond half 11- 11 uur uiterlijk.

♥ Slaap je uit in het weekend?

Als het kan en mag ja dan slaap ik graag 1 ochtend uit. Maar dan word ik eigenlijk altijd wel uiterlijk 9 uur uit mezelf wakker.

slaapkamer slaapkamer

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Uhm. Snurken? Draaien? Kwijlen?

♥ Wat heb je aan in bed?

Niks of een nachthemd

slaapkamer slaapkamer

♥ Slaap je met je sokken aan?

Als het buiten weer kouder wordt en in de slaapkamer dus ook heb ik in het begin van de nacht mijn sokken uit. Vaak trap ik die dan in mijn slaap uit of als ik ‘s nachts een keer wakker word gaan ze uit. Ik kan niet slapen als mijn voeten koud zijn. In de winter heb ik echt een hittepit nodig!

♥ Hoe groot is jouw bed?

1.80m2

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Mijn wekker uitzetten ( op mijn telefoon) en mijn mailtjes, WhatsAppjes lezen.

slaapkamer slaapkamer

♥ Droom je elke nacht?

Ja. Ik droom in geluid, kleur en geur. Erg levendig en soms ook behoorlijk heftig. Dan word ik helemaal verkrampt en warm van een nare droom wakker. Duurt echt even voor ik dan weer ontspannen ben om verder te slapen.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Nou elke ochtend als ik wakker word kan ik mij vaak nog wel 1 of meerdere dromen van die nacht herinneren. Maar in de loop van de dag vergeet ik het wel. Alleen als ik de dromen echt zou opschrijven zou ik het onthouden. Ik droom zoveel dat het onmogelijk is om te onthouden.

slaapkamer slaapkamer

♥ Wat is jouw grootste droom?

Gelukkig en gezond oud worden met mijn gezin. Een leuk groot geldbedrag winnen is altijd mooi meegenomen 😉

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.