Afgelopen: Hoera ik ben jarig boeken en meer

Aangezien ik veel over boeken blog kan een winactie met 2 boekenpakketten voor mama en kind natuurlijk niet uitblijven. Bijna allemMisschien ga je nog op vakantie en dan zijn deze boeken ook nog eens ideaal om mee te nemen. Ben je al op vakantie geen nood, boeken zijn altijd leuk om te lezen en deze boeken zijn verder niet seizoensgebonden! Nee eigenlijk hebben ze bijna allemaal wat met mij en ik ben jarig te maken hebben. 

Hoera ik ben jarig

boekenpakketten voor mama en kind

Hoera ik ben jarig en daar horen twee boekenpakketten voor mama en kind bij. In elk pakket zit het boek “Ik ben creatief”. Speciaal voor creatieve mama’s, of juist voor mama’s die denken dat ze niet creatief zijn. Er staan behoorlijk veel tips in en er wordt veel uitgelegd over creativiteit. Het ideale boek voor in je koffer of gewoon voor op dat kleine kamertje of voor in bad.

Daarnaast heb ik nog 2 leuke prentenboeken en een lief klein boekje vol met liedjes , versjes en prenten van de meeste kindervriendjes.

Ik zal jullie niet lekker in spanning houden!

Hiep hiep hoera!

boekenpakketten voor mama en kind

In dit super schattige prentenboekje staan versjes, liedjes en verhaaltjes van de allergrootste kindervriendjes. Dikkie Dik, Nijntje, Kikker, Woezel & Pip en nog meer. Elk versje, liedje en verhaaltje gaat over die ene dag in het jaar. Je verjaardag! En doordat er op het voorblad een van…. en voor… is opgenomen is het ook een ideaal boekje om cadeaut te doen!

boekenpakketten voor mama en kind

Werk je met kleine kinderen? Gastouder / Kinderdagverblijf/ Kleuterklas dan is dit echt een boekje om te hebben want zo kun je allemaal verschillende verhaaltjes voorlezen. En misschien kun jij mij dan vertellen hoe je het liedje van kikker hoort te zingen want wij komen er niet uit. Wel erg veel erom gelachen met de kindjes haha.

Hiep hiep hoera kost €5,00 bij Bol Uitgever: Leopold | Nederlandstalig | Hardcover  | 9789025874438 | mei 2018 | 32 pagina’s

De smoezels vinden een huisdier

boekenpakketten voor mama en kind

Wat heeft dit boek met mij te maken? Nou in principe niet zoveel, alhoewel mijn gastkinderen graag in modderplassen springen en met modder spelen natuurlijk! Smoezels gaan slapen als ze daar zin in hebben.. Dat hebben baby’s ook. Van de smoezels zijn al vele avonturen verschenen. Zo vieren ze ook een verjaardag, hebben een nieuwe oppas, gaan naar school en nog veel meer. Er zijn zelfs AVI M/E4 boekjes!

boekenpakketten voor mama en kind

In dit deel vinden ze een huisdier. Nou ja eigenlijk vinden ze een ei en uit dat ei komt een huisdier. Niet een klein schattig poesje, of een hondje wat dochterlief en ik graag zouden willen. Nee er komt een draak uit! En die draak die groeit en groeit. mama is er helemaal niet zo blij mee en ze gaan op zoek naar hulp als het draakje ziek lijkt te zijn. Hij is moe en zijn neus is ijskoud. Ze gaan naar de dierenarts, naar de bibliotheek, naar de garage en naar de dierenwinkel voor hulp. Maar niemand kan hun helpen helaas. Op de terugweg vallen ze in het smoezelbruine stinkwater. De draak heeft zo’n dorst dat hij blijft drinken. Gelukkig mag hij blijven en is er zelfs een huisje voor hem gebouwd!

boekenpakketten voor mama en kind

In het verhaal komen zinnen voor als “Smeuïge stinksok! ” , “luizenpels en snottebel”,  Slijmerig slijk en tenenkaas” en “vieze walm en moddervla” dus als je kind later gekke dingen zegt nadat je dit boek voorleest. Sorry!!

De smoezels vinden een huisdier kost €14,95 bij Bol | Auteur: Erhard Dietl | Uitgever: de Vier Windstreken | Nederlandstalig | Hardcover | 9789051166286 | februari 2018 | 32 pagina’s

Twinkel doet een wens

boekenpakketten voor mama en kind

Twinkel het kleine feetje is bijna jarig en wil iedereen uitnodigen. Alleen haar uitnodiging is er al een om te onthouden voor ons aangezien onze dochter haar naam Féline is.

Kom naar de glinsterboom in de Feeënvallei en vier een FEEnomenale verjaardag met mij!

Haar vriendinnen Pippa en Lili helpen haar met de uitnodigingen en het versieren van de hele vallei. De Feeënvallei ziet er glittergaaf uit! En natuurlijk wordt er ook een taart gebakken uit haar FEEstelijke recepten boek. De taart komt er alleen een beetje gek uit.. ze hebben dus wel een beetje magie nodig. Die avond is alles klaar en Twinkel kan lekker gaan slapen..

… Maar.. Die nacht heeft er een flinke storm gewoeid en alles is weggeblazen en nat geregend. De bosbewoners horen Twinkel huilen en gaan haar helpen.

Op haar verjaardag komt de Goede Fee en ze mag 1 wens doen. Meer verklap ik niet! Maar uiteraard komt alles goed!

boekenpakketten voor mama en kind

Prachtige illustraties, heel veel glitter zonder echte glitter best knap! Lekker veel roze en paars, Prachtige slingers en lampjes, mooie bloemen en schattige dieren en Feeën. Een echt echt echt meidenboek die van Feeën houden en van verjaardagsfeestjes!

Twinkel doet een wens kost €14,95 bij Bol | Auteur: Katharine Holabird | Uitgever: de Vier Windstreken | Nederlandstalig  | Hardcover | 9789051165692 | april 2018 | 32 pagina’s

Ik ben creatief

boekenpakketten voor mama en kind

Hoera ik ben creatief was wat ik dacht toen ik het persbericht binnen kreeg van dit heerlijke boek van Harriet Griffey. In dit boek leert iedereen hoe je creatiever kan zijn. Het is echt niet alleen voor al creatieve mensen, mar juist ook voor mensen die denken dat ze niet creatief zijn.

boekenpakketten voor mama en kind

Want weet je eigenlijk is iedereen wel creatief! Het gaat echt niet alleen om knutselen, verven en schilderen. Het gaat om zoveel meer! Een ding staat vast!  Iedereen heeft voordelen van een creatiever leven.

Van het loslaten van je vooroordelen tot gedachteloos tekenen tijdens een telefoongesprek: het zijn voorbeelden van een creatievere manier van leven.

In dit boek leren we alles over creatieve processen, waar vind je inspiratie, doorzettingsvermogen, samenwerking en nog veel meer. Er is zelfs een quiz opgenomen in het boek. En ondanks dat iedereen altijd tegen mij zegt dat ik Mega Creatief ben valt dat nog best wel mee want ik ik scoor vooral B. Al is bijna evenveel als A haha.

Je spreekt je creativiteit al regelmatig aan, maar er zit nog meer in je. Je bent flexibel genoeg om een creatief idee uit te werken en er echt iets mee te doen. Op dit moment speelt het misschien nog geen rol, maar probeer je creativiteit verder te ontwikkelen in je werk of je privéleven.

In het boek staan er ook heel veel leuke quotes die je bijna zou uitknippen en overal op zou hangen.

Ideeën zijn net konijnen. Je neemt er een paar, leert ermee om te gaan en al snel heb je er een stuk of tien.

De auteur geeft je in dit boek praktische tips hoe je creatiever kunt denken, werken en leven. Ze laat zien wat de voordelen zijn van een creatiever leven. Een ideaal boekje om cadeau te doen aan iedereen die creatief wil zijn!

Ik ben creatief kost €9,99 Bij Bol | Auteur: Harriet Griffey | Uitgever: Altamira | Nederlandstalig | Hardcover | 9789401303736 | april 2018 |143 pagina’s

Win 2 boekenpakketten!

boekenpakketten voor mama en kind

Ga jij voor :

boekenpakket 1: Twinkel doet een wens en ik ben creatief

Winnaar: Manon Laurier

boekenpakket 2; De Smoezels vinden een huisdier, Hiep hiep hoera en Ik ben Creatief.

Winnaar: Betti Scheringa

Dirk Scheele pakket

Schooltas met naamlogo

VTech Kidi Super Star Move

2 knappe mannen

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

20 Responses

  1. Gelukkige verjaardag! Ik ga graag voor boekenpakket 1, ik ben zelf dol op feetjes en elfjes en hoop een beetje dat mijn meisje dat ook wel leuk gaat vinden! 😀

  2. Wat een heerlijke winactie weer, wij zijn gek op boeken. Voor mijn eigen soul searching zou ik graag Ik ben creatief willen winnen en mijn kleine prinses zou het feeën boek te gek vinden, dus ik doe graag mee voor pakket 1

  3. Wat een moeilijke keuze! Mijn dochter zou pakket 1 echt leuk vinden maar ik kies voor pakket twee…. Mijn zoontje viert zijn derde verjaardag in september en ik zou het leuk vinden om deze leuke boekjes aan hem voor te lezen ?

  4. Heel erg leuk pakket 2! Ik vind ze beiden heel erg leuk hoor. Maar pakket 2 net iets leuker!

    Groetjes Claudia!

  5. Van harte gefeliciteerd! Leuke pakketjes, ik doe graag mee voor pakket 2. Zijn erg benieuwd naar het boek van de Smoezels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.