Hij wordt vanzelf moe. Theatervoorstelling Bert Visscher

Van tevoren weet je dat de titel niet klopt: ‘Hij wordt vanzelf moe’. Bert Visscher wordt namelijk niet moe. Nooit. Of in ieder geval niet voor het oog van het publiek.

Aanstekelijk

Ik ken Bert Visscher namelijk al langer dan vandaag. Ik volg hem al heel lang. Nadat ik op mijn dertiende ‘Jammer’ had gezien op de televisie was ik verkocht. Wat een energie, wat een absurd situaties en vooral: wat ontzettend lachen. Wanneer het kan, probeer ik een show van hem in het theater te zien en dit keer was het zelfs mijn man die kaartjes bestelde. Bert Visscher zou bij ons in de buurt spelen, in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Mijn vader, die gek is op zijn kleinkinderen, mocht oppassen. Toch keek hij licht teleurgesteld toen hij hoorde waar wij naar toe gingen. Hij had ook wel meegewild.

Decor Hij wordt vanzelf moe’

Iedere keer verzint Bert weer een decor waarin een verhaal speelt en waaraan hij de show op kan hangen. Dat kan een kolenmijn zijn, een sprookjeskasteel, een halfvergane haventje of – in het geval van ‘Hij wordt vanzelf moe’-  een woonwagenpark dat in het bestaan wordt bedreigd door de komst van een fabriek. Er is dus een Probleem dat moet worden opgelost. Bert speelt met veel plezier de kleine, chaotische man die tegen de burgerlijke gevestigde macht vecht. Een Don Quichot dus.

Vrolijk gekleurde woonwagens

Hij wordt vanzelf moe

Dit keer niet met een ‘foute architect’ (zoals een eerder programma van hem heette), maar dit keer tegen de komst van een Strijkijzerfabriek. Dat klinkt bij voorbaat al bijzonder ongezellig, dus waarom die drie vrolijk gekleurde woonwagens en dat Dixie-toilethokje nou niet kunnen blijven staan is het hoofdpersonage Tokko Pepetto en zijn familie een raadsel. Ze staan daar prima! Ze mogen ook blijven staan, maar wel met minder ruimte. Ook daar verzinnen ze een oplossing voor. Tot het niet meer gaat.

Hij wordt vanzelf moe? Echt niet!

Terwijl het verhaal zich ontwikkelt, passeren in hoog tempo Tokko en zijn familie de revue, komen oude typetjes ook nog langs. Tot groot vermaak van het publiek overigens, die de Veteraan en de Stewardess herkenden. Sterker nog, in de foyer voor de voorstelling werden ze nog geïmiteerd! Bert maakt zijn beproefde sprongetjes en dansjes. Er is een liedje, dacht ik, het ging vrij snel allemaal. In een hoog tempo volgen de grappen elkaar op. De gemeente Rotterdam werd op de hak genomen. Overigens, die ging er wel hééél goed in bij het publiek. Er is nog een hobby-momentje en voordat je het weet is het voorbij.

Hij wordt vanzelf moe! in Reprise

Hij wordt vanzelf moe

Nu wil het geval dat in het seizoen 2019/2020 ‘Hij wordt vanzelf moe’ in reprise gaat. Tot april 2020 is Bert Visscher met deze voorstelling te zien in de Nederlandse theaters. Kan ik er mooi nog een keertje heen met mijn vader, want sommige grappen gaan zo snel dat ik vermoed dat ik er wel een paar heb gemist en mijn vader is altijd wel in voor avondje lachen met Bert. Ga dus snel kijken op www.BertVisscher.nl voor speeldata en speelplekken. Een kaartje kun je al krijgen voor €18,50. Moet je er wel snel bij zijn.

Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

2 Responses

  1. Ik heb er echt niets mee maar mijn zoon is ook groot fan. Hij is een paar weken terug met zijn opa geweest in Carré en ook zij hebben plannen om nog een tweede keer te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.