Het wonder van het ei

In mei leggen alle vogels een ei! En vandaag is het 1 mei en is het super leuk om daar aandacht aan te besteden de komende perioden. De natuur is natuurlijk wel een beetje van slag met al dat mooie weer in april maar ook met al die regenval de afgelopen dagen. Het wonder van het ei is een dik kartonboek niet alleen voor peuters! Lees je mee waarom?

Het wonder van het ei

wonder van het ei

Toen ik het boek ontving dacht ik in eerste instantie aan Pasen. Sja Pasen en Eieren horen nu eenmaal bij elkaar toch. Maar niks is minder waar. Het wonder van het ei gaat namelijk niet over een paasei die prachtig is geschilderd maar over een ander wonder iets. Dat wat er uit een ei kruipt.

wonder van het ei

Tussen de boomtoppen zit een pimpelmeesje op een nestje. Ze kijkt naar haar ei en ziet dat hij kapot gaat. Ja hoor trek maar aan het papier dan hoor je krak krak krak! ( zo gaaf vinden de kinderen dat) De bovenkant van het ei komt los en daar is een klein mezenkindje. Een lief zacht geel kuikentje. Mama knuffelt en kust haar kleintje meteen.

Uitkomen van een ei

Ga met de kinderen op zoek naar andere dieren die uit een ei worden geboren. Wat denken de kinderen over het Kip – Ei verhaal? Laat ze je verrassen.

Hoe sterk is een ei? Laat ze filmpjes zien op You Tube over struisvogeleieren en kwarteleieren. Laat ze zien met behulp van stukken papier wat het verschil in grootte is in die eieren.

Zouden ze zelf ook een ei kunnen uitbroeden? Misschien vind je het wel zelfs leuk om een broedmachine te lenen met eieren en die uit te laten komen.

Specificaties

Auteur:        Hans-Christian Schmidt

Uitgeverij:    De Vier Windstreken

ISBN:             9789051166323

Prijs:               Het wonder van het ei is voor €12,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       10 pagina’s

Datum:          Verschenen in februari 2018

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.