Het spookje en de vleermuisjes

Toen ik dit boek zag, wist ik meteen dat ik hem wilde reviewen. Ik heb hier in huis namelijk een dochter die altijd vleermuizen tekent, en als het aan haar lag was het elke dag halloween. Dan mocht ze haar skelettenpak aan, of haar heksenpak of haar rokje en shirt met vleermuizen erop. Daarbij is hij ook nog eens van mijn favoriete schrijvers Liesbet Slegers. Dat moest een goed boek zijn zou je denken. Nou er is meer aan de hand met Het spookje en de vleermuisjes. Je kan er hele lessen mee doen met de peuters / kleuters!

Het verhaal van het spookje en de vleermuisjes

Ik nam het boek mee naar de hogeschool tijdens een opdracht voor “het jonge kind”, Wat maakt een prentenboek een goed boek voor jonge kinderen was een van de opdrachten. Kun je als je alleen naar de prenten kijkt vertellen waar het verhaal over gaat? Ja was de conclusie bij het verhaal van het spookje en de vleermuisjes.

spookje en de vleermuisjes

Op de eerste prenten zien we spookje en een groot huis. Daar zal spookje wel wonen. Hij leest een boek voor aan een paar muisjes en spinnen. Hij kijkt door een groot raam en ziet allemaal dieren in het bos. Spookje hangt een halloween uitnodiging op aan een boom. Hij versiert het kasteel met een pompoen en slingers. De spinnen maken mooie webben.

Spookje is in de keuken om pompoensoep te maken, maar de pan lijkt wel erg klein. Hij staat op een trap naar boven te bibberen. De muizen bibberen ook. Hij kijkt bang. Op zolder staren allemaal oogjes in het donker hem aan. Het zijn vleermuizen. Ze lijken best aardig en er staat een grote pan! Spookje en de vleermuisjes brengen samen de grote pan en de groene soeplepel naar beneden, Ze maken ook samen de pompoensoep.

spookje en de vleermuisjes

Visite, allemaal dieren uit het bos komen verkleed bij Spookje en de vleermuisjes langs. Ze hebben veel plezier, dansen en smullen van de pompoensoep.

Interactief voorlezen

Het verhaal leent zich goed om interactief voor te lezen. Als ik een voorwerp in een specifieke kleur zie ben ik altijd geneigd om te zeggen dat het een andere kleur is, kijken of kinderen goed opletten en mij durven te verbeteren.

Er zijn veel dieren om te tellen en om over te vertellen. Welke dieren zie je? Hoeveel vleermuizen zie je? Hoe heet dit wat de spinnen maken? Wat doen ze allemaal in de soep? Hoe helpen de muizen met versieren? Kun je aan de bomen zien welk seizoen het is? Als wat zijn de dieren verkleed?

Super leuk natuurlijk als je een grote pan met een soeplepel en een paar pompoenen meeneemt. Ga samen een pompoen uithollen en uitlepelen, maak lekkere soep met de kinderen. En misschien kun je na afloop mooie knutsels met ze maken om de klas/opvangruimte te versieren.

Boek nog niet afgelopen

spookje en de vleermuisjes

Als het verhaal is afgelopen is het boek nog niet afgelopen. We zijn iets over de helft en er is nog zoveel interactiefs te doen. Wat denk je van een schaduwspelletje, een kort verhaaltje over verkleden met spookje en de vleermuisjes, Traptreden tellen en groepjes met dieren/voorwerpen tellen. Een zoekplaatje met 4 dingen om te zoeken. Een versje leren. Zoek de 7 verschillen. Zing een liedje over spookje op de melodie van hoedje van papier, tel vleermuizen en herfstbladeren. Welke vormen kom je tegen in het spinnenweb en zoek de gekleurde heksenhoedjes. Het boek sluit af met een kort verhaaltje nog.

Kortom een spannend, maar vooral lief en grappig prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Inclusief een lang verhaal, mogelijkheid tot interactief voorlezen en heel veel spelletjes en opdrachten na afloop. Halloween wordt een groot feest!

Specificaties Het spookje en de vleermuisjes

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgeverij: Clavis | 9789044836592 | september 2019 | 56 pagina’s | meer informatie vind je hier

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.