Het niets aan de hand hotel

Het niets aan de hand hotel is een boek waarin alles een beetje anders is dan anders. Frankie Baluster en zijn ouders hebben een hotel waar alle magische wezens een heerlijke vakantie kunnen houden. Totdat er een koboldprins verschijnt. Frankie en zijn ouders proberen zo snel als mogelijk alles in orde te maken voor de bijzondere gast. Maar als blijkt waarom hij komt logeren dan zijn ze een stuk minder enthousiast.

Bijzondere vakantiebestemming

Het niets aan de hand hotel is gigantisch groot en gedeeltelijk onzichtbaar. Het is de beste geheime vakantiebestemming voor magische wezens. Om het voor “normale” mensen er gewoon uit te laten zien is alleen de gevel zichtbaar en die ziet er oud en vervallen uit. Ook schrijven de ouders van Frankie regelmatig naar de krant hoe vreselijk slecht het hotel is en krijgen zo 0 sterren waar de vader van Frankie trots op is.

Er zijn allerlei bijzondere dingen in het niets aan de hand hotel. De oma van Frankie is bijvoorbeeld een trol en Frankie heeft een draakje als huisdier. Er is er luchtdeur en een zeedeur in het niets aan de hand hotel en is er een pratende heuvel in de tuin. Op een dag komt er een koboldprins op bezoek met een heleboel gasten. Eerst is iedereen opgewonden over zijn komst maar al gauw veranderd dit als blijkt dat deze prins niets goed genoeg vindt. De prins komt ook niet zomaar naar het hotel, hij blijkt een geheim te hebben. En als ze daarachter komen dan komt het hele hotel in actie.

Grappig verhaal met leuke plaatjes

Het niets aan de hand hotel is een leuk, grappig en makkelijk te lezen boek. De tekst is groot en heeft leuke illustraties. Ik vind het leesbaar vanaf 7 jaar maar zeker ook een leuk boek voor wat oudere kinderen (tot 12jaar). Ik vind het een goed verhaal met veel fantasie. Als ik een magisch wezen zou zijn ging ik ook naar het niets aan de hand hotel. ?

Specificaties het niets aan de hand hotel

niets aan de hand hotel

Uitgever: Kluitman | Auteur: Steven Butler | 9789020674576 | mei 2019  | 192 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 8 jaar (bijna 9) en zit in groep 6. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.
Rosalie