Het grote gouden klusboek, vier verhaaltjes gebundeld

De gouden boekjes, wie kent ze niet? Mijn moeder vertelt nog altijd het verhaal dat mijn broer maar niet genoeg kon krijgen van ‘het koekemannetje’. En hebben we niet allemaal een favoriet gouden boekje uit onze jeugd? De verhalen die over klussen gaan zijn nu gebundeld in Het grote gouden klusboek. Met een vader als handige klusser kan mijn dochter dit vast waarderen! Bovendien heeft ze zelf ook wel een technisch oog. Het grote gouden klusboek dus, voor grote en kleine klusser(tje)s.

De verhalen in het grote gouden klusboek

Het grote gouden klusboek poezen

In het grote gouden klusboek zijn nu 4 verhalen uit de serie gouden boekjes gebundeld. De kladderkatjes, een hut voor Hansje, het huis dat Japie heeft gebouwd en de hondenmatroos. De kladderkatjes gaat over Grijsneus en Wijsneus, 2 katjes die alles vrolijk schilderen. Een hut voor Hansje gaat over een jongetje dat een hut voor zichzelf wil bouwen om in te spelen. Het huis dat Japie heeft gebouwd is op rijm en eindigt iedere keer op de zin ‘het huis dat Japie heeft gebouwd’. Tot slot het verhaal van de hondenmatroos. Over de hond Skipper (uiteraard) die graag wil varen. De kladderkatjes is bij ons favoriet. Zelf herkende ik het verhaaltje meteen. In mijn jeugd ook veel gelezen. Mijn dochter (7) vond dit ook het leukste verhaal. Vanwege alle kleurtjes. Het is ook een vrolijk verhaaltje en kinderen leren meteen hoe je kleuren mengt.

(g)oude(n) verhalen gebundeld in het grote gouden klusboek

De verhaaltjes uit het grote gouden klusboek zijn misschien oud, maar zeker nog niet versleten. Voor het eerst in de jaren 50 uitgebracht. Het huis dat Japie heeft gebouwd is bewerkt door Annie M.G. Schmidt. Bij ons allen welbekend. En nu we toch met z’n allen aan het klussen zijn is het wellicht leuk om deze vrolijke verhaaltjes over klussen en schilderen in huis te halen.

De gouden boekjes, hoe het allemaal begon

Het grote gouden klusboek koe

De gouden boekjes bestaan al heel lang. Dit waren de eerste boekjes die ik las, via een abonnement op de bibliotheek. De Gouden Boekjes komen oorspronkelijk uit Amerika. De serie staat bekend om zijn originele verhaaltjes, prachtige illustraties en het gouden randje. Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen. En er komen er nog steeds bij. Sinds april 2020 Het grote gouden klusboek. In Nederland en België heeft uitgever Rubinstein er in 2001 voor gezorgd dat de Gouden Boekjes nog steeds bestaan. Veel Gouden Boekjes van Nederlandse origine komen voort uit samenwerking tussen uitgever, auteur, illustrator en musea en instellingen zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. En zo zijn er nog wel meer hedendaagse gouden boekjes. In 2018 werd het 65-jarig bestaan gevierd. Verhaaltjes dus die inmiddels door verschillende generaties heen zijn gelezen. Dat zal zeker gelden voor deze gebundelde uitgave Het grote gouden klusboek.

Gouden boekjes. Leuk om te weten…

Specificaties Het grote gouden klusboek

Het grote gouden klusboek

Auteur: diverse auteurs | Uitgever: Rubinstein │ 9789047628101 │ april 2020│ 128 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, moeder van een 7-jarige dochter en een 12-jarige zoon. Ik hou van reizen, zingen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.