Hertenstoofvlees recept met rode wijn een puree en gestoofde prei.

Ben jij op zoek naar een heerlijk hertenstoofvlees recept met rode wijn? Dan heb ik hier een heerlijk feestelijk diner met hertenstoofvlees, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. De gestoofde peertjes van Tanja zijn er vast ook heerlijk bij.

Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen

Hertenstoofvlees met rode wijn

ingrediënten hertenstoofvlees recept

Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen
  • 500 gram hertenstoofvlees
  • 1 glas rode wijn
  • 200 ml. wildfond of runderbouillon
  • teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze hertenstoofvlees recept met rode wijn

Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen
  • Snijd eerst alle groenten, ui en knoflookteentje.
  • Doe vervolgens de olijfolie in een braadpan en zorg dat deze goed heet is.
  • Pas als de olie goed heet is braad je het hertenvlees kort aan. 1 á 2 minuten per kant.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.
  • Laat dit tot slot ongeveer 2 uur zacht stoven.
  • Voeg eventueel naar smaak nog peper en zout toe aan dit heerlijke hertenstoofvlees recept.

In plaats van in een braadpan kun je dit recept ook maken in een ecostoof!

Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen

Aardappel-knolselderijpuree

ingrediënten

puree knolselderij

Bereidingswijze Aardappel-knolselderijpuree

  • Doe eerst de knolselderij en de aardappelblokjes in een pan met water. De knolselderij en aardappelblokjes moeten onder water staan.
  • Laat dit vervolgens koken totdat de blokjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Daarna giet je het water af.
  • Voeg zout, boter en melk toe en stamp tot puree.
  • Voeg tot slot naar smaak nootmuskaat toe.
aardappel knolselderij puree

Gestoofde prei bij het hertenstoofvlees recept

Ingrediënten

Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen prei
  • 2 preien
  • 10 gram boter
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 á 2 eetlepels balsamico-azijn
  • rozemarijn
  • parmezaanse kaas
  • geschaafde amandelen

Bereidingswijze gestoofde prei

gestoofde prei
  • Snijd de prei in de lengte bijna doormidden en maak de prei goed schoon onder de kraan.
  • Snijd vervolgens de prei volledig doormidden en daarna in stukjes van ongeveer 5 cm.
  • Doe daarna de boter en olijfolie in de koekenpan en verwarm op middelhoog.
  • Als de boter bijna gesmolten is voeg je de prei toe.
  • Voeg suiker, zout, rozemarijn en de balsamico-azijn toe.
  • Laat vervolgens op laag vuur de prei 20 tot 30 minuten smoren.
  • Bak daarna de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Blijf erbij, zodat ze niet verbranden.
  • Voeg tot slot voor het opdienen van de hertenstoofvlees wat geschaafde parmezaanse kaas en amandelen toe.
Hertenstoofvlees recept met rode wijn, aardappel-knolselderijpuree en gestoofde prei. Een vlees hoofdgerecht kerstdagen
Het servies op de foto's  is van Rosenthal Mesh. Ter beschikking gesteld door TTP concepts

Welke groenten bij hertenstoofvlees?

Misschien wil jij wel andere groenten bij dit herstenstoofvlees recept.

Er zijn verschillende groenten die goed samengaan met hertenstoofvlees, afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeuren. Enkele suggesties zijn:

  1. Wortelen: deze zoete groente past goed bij het hartige en iets zoete aroma van hertenstoofvlees en voegt ook een mooie kleur toe aan de stoofpot.
  2. Selderij: de frisse en knapperige textuur van selderij kan een mooie balans bieden voor de rijke smaak van het hertenstoofvlees.
  3. Ui: uien zijn een klassiek ingrediënt in stoofschotels en kunnen de smaak van het vlees versterken.
  4. Champignons: champignons voegen een aardse smaak en textuur toe aan de stoofpot en passen goed bij het hertenstoofvlees.
  5. Knoflook: knoflook voegt diepte en complexiteit toe aan de smaak van het stoofvlees en kan het aroma van de andere ingrediënten versterken.
  6. Pastinaak: pastinaak heeft een zoete en nootachtige smaak die goed samengaat met het hertenstoofvlees.
  7. Pompoen: pompoen kan een zoete en zachte textuur toevoegen aan de stoofpot en past goed bij de rijke smaak van het hertenstoofvlees.

Over het algemeen kunnen de meeste groenten die goed combineren met rood vlees, zoals aardappelen, zoete aardappelen, raapjes, kool en spruitjes, ook goed samengaan met hertenstoofvlees.

Bijgerechten

Hoofdgerechten

Desserts:

Ga jij dit hertenstoofvlees recept met rode wijn maken? Probeer dan eens de ecostoof

Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.