Herfstvakantie 2019 uitjes met kinderen in Delft en omstreken.

Tijdens de herfstvakantie 2019 zijn er genoeg uitjes met kinderen in Delft en omstreken te doen. In deze blog een uitgebreid overzicht.

Sport en spel herfstvakantie 2019

Activiteiten in Kerkpolder (Delft)

kerkpolder herfstvakantie 2019

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen op dinsdag 22 oktober naar Sporthal Kerkpolder . Daar heeft buurtcoach Rowan de Groot die middag de sporthal omgetoverd tot een Speeleiland. Van 13.00 tot 15.30 uur vind je er een springkussen, smoothiefiets, sportverenigingen en een knutseltafel.

Voor dezelfde leeftijdsgroep is er op woensdag 23 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een Zwemfestijn in Zwembad Kerkpolder, met een wedstrijdbad vol met attracties. Een zwemdiploma is verplicht.

Beide activiteiten kosten 3 euro per kind tijdens de herfstvakantie 2019 en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Sporthal Kerkpolder: Kerkpolderweg 14, 2625 EB Delft

Zwembad Kerkpolder: Kerkpolderweg 1, 2625 EB Delft

Bioscoop en theater herfstvakantie 2019

Spelen met stilte in het Maaspodium (Rotterdam)

silent disco

Het programma in het Maaspodium is om stil van te worden. Elke dag is er een andere theater-/dansvoorstelling te zien voor verschillende leeftijden. De meeste zijn voor kinderen vanaf 6 jaar: het interactieve concert Tuinieren met slagwerk (6+), de dansvoorstelling Wie niet weg is, is gezien (6+), de beeldende theatervoorstelling De Nachtwaker (6+) of Stilte (6+): een interactieve voorstelling waarin Stilte een figuurtje lijkt te worden dat zich angstig verstopt. De kinderen helpen mee om de stilte te vinden.

Op dinsdag en donderdag kunnen kinderen vanaf 4 jaar zich er laten verwonderen door Dagdonker (4+) en feest vieren bij Hieperdepiep… Amboula! (4+) en met de jongsten kun je naar Timtim (2+) op zaterdag 19 oktober, dat gaat over twee timmermannen en hun vriendschap.

Voorafgaand aan de ochtendvoorstellingen kun je vanaf 9.30 uur aansluiten voor een fruitig Frans ontbijt, wel even samen met je ticket boeken.

Na elke voorstelling kun je meedoen aan de silent disco workshop. Opdrachten als geruisloos hinkelen en knallende herrie uitbeelden worden ingefluisterd via je koptelefoon, op die manier improviseren de kinderen hun eigen scènes midden in de foyer.

Daarna nog even blijven hangen? Bestel dan bij je ticket een Maaspodiumplankje met het lekkerste fruit van het seizoen en… geroosterde kastanjes!

St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam

Bezoek een film bij het Omniversum

Mocht het nu een dag heel slecht weer zijn in de herfstvakantie 2019. Of als je weer wilt opwarmen van een lange herfstwandeling op zoek naar kabouters en paddenstoelen, bezoek dan gezellig de bioscoop.

Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe film Wild Canada, of naar Super powerdogs in het Omniversum.

President Kennedylaan 5 2517 JK Den Haag

Jeugdkunstfestival (Den Haag)

jeugdkunstfestival herfstvakantie

De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen t/m 12 jaar dat ook dit jaar in de herfstvakantie 2019 plaatsvindt. Van 18 t/m 26 oktober kun je zo’n 550 voorstellingen en workshops uit binnen-en buitenland bezoeken op diverse locaties in Den Haag. De voorstellingen en workshops moeten wel apart gereserveerd worden, bekijk dus van tevoren wat je wilt bezoeken en waar je kunt reserveren of de kaartjes kunt kopen.

Ook aan kinderen die moeite hebben met het verwerken van veel prikkels, rolstoelgebonden en/of slechthorend danwel anderstalig zijn, is gedacht, lees hier meer over de toegankelijkheid.

Het voorleesconcert van Krulmuziek in Jeugdtheater Hofplein (Rotterdam)

herfstvakantie 2019

Het jeugdtheater Hofplein geeft in de herfstvakantie veel leuke voorstellingen voor peuters en kleuters. Op 25 oktober kun je met kinderen vanaf 2 jaar naar het hilarische voorleesconcert, gebaseerd op het prentenboek ‘Hé, wie zit daar op de WC?’ van Harmen van Straaten, Je zult zien dat de kinderen vanzelf mee gaan wiebelen als een aapje en betoverd worden door de mooie vioolklanken. Na de voorstelling mogen de kinderen zélf spelen op een echte kinderviool of cello!

Benthemplein 13, 3032 AA Rotterdam

Uitstapjes in de natuur met kinderen in de herfstvakantie

De bossen in als kabouter (Rhoon)

kabouter in rhoon

Reserveer een gevulde kaboutertas en een echte puntmuts bij restaurant Tasman , het startpunt van het Kabouterpad in Rhoon. Trek stevige schoenen of laarzen aan en loop met je kinderen (3 t/m 7 jaar) de route van ongeveer 1 km over de onverharde paden door de bossen in de Johannapolder. Door de opdrachten uit het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, wordt jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner!

Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal

Paddestoelen zoeken in het Staelduinse Bos (‘s Gravenzande)

Een van de vele wandelroutes die door Nationaal Park Hollandse Duinen loopt is de spannende Vleermuisroute van 3,5 km in het Staelduinse Bos. Kom alvast in de Halloween-stemming in dit oude, heuvelachtige loofbos waar zes soorten vleermuizen overwinteren in de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en vind onderweg een overvloed aan paddenstoelen.

Oude Hooislag, 2691 NH, ’s-Gravenzande

Naar De Vreemde Vogel (Vlaardingen)

herfstvakantie 2019

Er is een heerlijke lunchkaart en in de Escape Room kun je met de kinderen op zoek gaan naar de laatste DiDaDoDo-eireren.

Of geniet nog even van het buitenleven in één van de 10 bijzondere slaapplekken (zoals een Vogelhuis of een Vliegtuig) met een uitgebreid streekontbijt. Voor de Herfstvakantie met 20% korting te boeken en je kunt gratis naar de film!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), 3132 EK Vlaardingen

Pretparken om te bezoeken in de herfstvakantie

Halloweensfeer bij Drievliet

herfstvakantie 2019 drievliet

Tijdens de herfstvakantie 2019 van 19 t/m 27 oktober is het extra griezelig in Familiepark Drievliet. Voor families met kinderen wordt er Happy Halloween gevierd met vrolijke heksen en spoken. Er is een gezellige Halloween markt met spannende artikelen en waar kinderen leren hoe je van een pompoen een lantaren kan maken. Wie graag anderen wil laten schrikken kan zich gratis als griezel laten schminken. Het familierestaurant Paviljoen in Drievliet is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s.

Laan van ‘s-Gravenmade Den Haag

Ontdek Dino’s in Duinrell

herfstvakantie 2019 duinrell

Ben je miljoenen jaren terug in de tijd gegaan? Zijn de overgebleven dino’s van Jurassic Park ontsnapt? Wat is er aan de hand op Duinrell? Er zijn maar liefst 21 dino’s en ze hebben zich verstopt tussen de attracties. Bewegende, brullende, monsterlijk echte dino’s! Ze staan niet in de rij, maar zijn te vinden met een heuse  Dino-speurtocht. Met leerzame Dino-vragen en leuke opdrachten. Deze kun je gratis meenemen bij de entree van Duinrell. Dat belooft een spannende herfstvakantie 2019 te worden!

Duinrell 1 2242 JP Wassenaar

Heksendoorn

Ok niet echt in de buurt van Delft, maar wel supergaaf om tijdens de herfstvakantie 2019 te doen.


In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Dit jaar voor de 19e keer en completer dan ooit! Het volledige park is aangekleed, er zijn diverse extra activiteiten, spookhuizen en we bieden op 19 en 26 oktober unieke Halloween avonden aan die vanaf 19.30 uur extra eng worden tijdens het Screams evenement. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers en vriendelijke heksen. Deze vriendelijke heksen wachten je op bij de poort van het park en zijn dikke vriendinnen met Opperheks Odelia. 

Nieuw dit jaar is de heksenschool. Dit is je kans om jouw Heksendiploma te behalen en voortaan door het leven te gaan als een gediplomeerd hulpje van Opperheks Odelia!

In De Heksenschool staan tal van avontuurlijke opdrachten op jou te wachten. Weet jij alle obstakels te overwinnen? De Heksenschool is een overdekte activiteit en leuk voor jonge kinderen. 

Alle informatie over Heksendoorn

Luttenbergerweg 22 7447 PB Hellendoorn

Griezelen in Plaswijckpark

Heb jij ook weer zin om te komen griezelen dit jaar? Plaswijckpark is tussen 19 en 27 oktober weer helemaal in Halloween thema. Bekijk de spoken, heksen en pompoenen door heel het park! Laat je tijdens de herfstvakantie schminken als een griezel, maak leuke Halloween knutsels, maak je eigen heksenbezem en ga op spokenjacht met de Spokenspeurtocht!

De heks van Plaswijckpark is ontsnapt uit de Uitkijktoren. Met al haar krachten heeft zij het park betoverd. Alles in het park is tot leven gekomen en alle dieren en attracties hebben het park overgenomen. Durf jij het aan om Plaswijckpark te betreden en de betovering te verbreken?

Let op! De Rotterdampas, abonnementen en reguliere tickets zijn niet geldig tijdens de Griezelavonden.

Ringdijk 20 3053KS Rotterdam

Techniek in de herfstvakantie 2019

De Maker Week in het Science Centre Delft

herfstvakantie 2019 delft science center

Van 20 t/m 26 oktober tijdens de herfstvakantie 2019 staan er leuke workshops op het programma voor kinderen vanaf 6, 7 of 9 jaar bij Science Centre Delft. Zoals op zoek gaan naar ‘beerdiertjes’ onder de microscoop, maak een vogelhuisje voor in de tuin of knutsel zelf een knipperend (LED) kevertje in elkaar.

De laatste dag van de herfstvakantie, 27 oktober tijdens Science Day en Mini Maker Faire mag iedereen, jong en oud, gratis beleven wat Science is tijdens show en spektakel.

Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft

Lego World in Utrecht

LEGO fans opgelet: van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober 2019 opent LEGO World weer haar deuren in Jaarbeurs Utrecht. Een week lang kunnen fans van alle leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. En dat niet alleen. Je kunt je vergapen aan levensgrote bouwwerken en verschillende speciale gasten – zoals YouTube-held Dylan Haegens – maken hun opwachting.

In de LEGO Frozen 2- wereld, die in samenwerking met Disney tot stand is gekomen, kunnen fans van de film tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd. Op 23 oktober kiest de Nederlandse voice-cast van Frozen 2 het winnende bouwwerk. In het prijzenpakket zitten onder andere bioscoopkaartjes voor de nieuwe film.

Er is nog veel meer te doen. Alle informatie over Lego World.

Jaarbeursplein, 3521 AL, Utrecht.

Toch een keer niet de deur uit deze week?

Lekker thuis spelen met genomineerd speelgoed van het jaar voor 2019 kan natuurlijk ook. Hang bijvoorbeeld gereedschap aan de riem van loodgieter Bob Bilnaad die iedereen nat sproeit zodra zijn broek afzakt!

Een fijne herfstvakantie 2019 met deze uitjes en activiteiten voor kinderen!

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.