Help: Vakantie met kinderen wat neem ik mee?

Vakantiestress. Het begint zelfs bij de meest nuchtere personen toe te slaan. Heb ik alles wat ik moet hebben om veilig en volledig voorbereid op vakantie te kunnen gaan. Ga je op vakantie met kinderen, dan heb ik hier nog een paar handige tips om mee te nemen!

Vakantie met kinderen

Vakantie met kinderen kan een hele onderneming zijn. Zijn ze nog jong dan heb je een voorraad luiers, billendoekjes en flesvoeding nodig natuurlijk. Die tere billetjes zijn vaak zo gewend aan 1 merk dat ze van een buitenlands merk gelijk in de stress schieten. En misschien zijn het ook niet de makkelijkste eters nog en kies je ook nog voor een voorraad kant en klare potjes groente en fruit.

Zijn je kinderen wat ouder dan heb je soms ook nog de luiers en doekjes, maar ook een hele voorraad aan speelgoed en weer andere verzorgingsproducten die mee moeten.

 

Wat neem ik mee?

Per leeftijd heb ik wat tips opgesteld die misschien wel handig zijn om mee te nemen!

Je camera, extra geheugenkaartjes, lege telefoon, oplaadsnoeren spreken voor zich toch 🙂

0-2 jaar

Flesjes en flesvoeding als je geen borstvoeding geeft

slabbetjes/ spuugdoekjes/ hydrofiele/ washandjes (eventueel weggooi)/ vochtige doekjes/ billencrème/ luiers/ zwemluiers/zwembandjes en reddingsvesten

Babyfoon

Squitos stickers anti muggenspul

Zonnebrandcrème en aftersun en een hoedje en zonnebril

Ga je naar het buitenland. Neem dan een verpakking ORS junior mee voor het geval het Diarree krijgt.

Speelgoed voor onderweg/strand/binnen/restaurant

Helpid4kids

Veiligheidsbandje SOS

Benjamins schuifbestek

Benjamins schuifbestekje voor een feestelijke vakantie met zelf eten!

2-4 jaar

Zie bovenstaande en vul aan met:

ockyz ockyz

Sweakers® antislip zwemsokken Ockyz zorgen ervoor dat je kind niet meer uitglijdt bij het zwembad. Ze zijn er in vele dessins en maten.

Een paar leuke prentenboeken!

sweeps toiletdoekjes

Sweeps Toiletdoekjes omdat die kinderhandjes gewoon overal aanzitten en nog niet kunnen hangen boven de wc.

Een looplijn of veiligheidstuigje voor de weglopende peuters

4-10 jaar

Zie bovenstaande en vul aan met:

vakantie met kinderen enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer Met dit boek bomvol verhalen heb je geen andere boeken nodig in je koffer. Met 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes heb jij genoeg voorleesmateriaal bij voor het slapen gaan!

Maak je een lange autoreis of vliegreis zorg dan dat je leuke kleine cadeautjes voor op de achterbank/vliegstoel hebt zodat ze zichzelf goed kunnen vermaken. De hele tijd naar een scherm kijken is ook niet goed voor de ogen! 😉

Vergeet de schepjes en emmertjes niet om grote zandkastelen te bouwen.

mijn kind knutselt graagmijn kind verveelt zich nooit

Haal van te voren wat inspiratie uit het boek Mijn Kind knutselt graag. En zorg dat je wat gave projecten voorbereidt mee kunt nemen. Je kunt natuurlijk ook nog wat inspiratie halen uit Mijn kind verveelt zich nooit  waar ik eerder over blogde.

Uiteraard neem je ook een paar leuke spelletjes mee om het gezin te spelen.

Voor jezelf!

Je man wil misschien alleen maar slapen, de krant lezen of zit de hele dag met je kids op het strand kastelen te bouwen en in het bos hutten te bouwen. Tijd voor ME TIME!

lentezoet

Voor jezelf neem je natuurlijk wat weggooi romannetjes mee en dit prachtige boek Lentezoet van Tirza van Schie. In deze tweede bundel vind je 50 herkenbare en ontroerende gedichtjes over kinderen, liefde, groei en zorg (met natuurlijk o.a. Goud, Thuis en Oma!) en 5 korte verhalen. Neem je wel een doosje tissues mee 😉

Deze lijst zal de komende tijd vast nog wel aangevuld worden met leuke linkjes naar andere bloggers waar ik wat voorbij zie komen!

Hele fijne vakantie gewenst in elk geval.

Ps. Het komt vast wel goed schatje!

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!