Heerlijkheden uit mijn vakantieland. Ik kom terug en ik neem mee:

Heerlijkheden uit mijn vakantieland. Tja, ik ben een beetje gek moet ik bekennen. Gek van eten dan. Als ik op vakantie ben, dan ga ik graag naar de supermarkt om te kijken naar al het eten dat ze daar hebben. Nu was ik dit jaar in Wales. Ik heb mijn ogen uit gekeken bij de discounters Aldi en Lidl. Want de meest recente foodtrends waren daar te koop. En dat koop ik dan en neem ik mee naar huis. En denk niet dat ik nog nooit in de discounter ben geweest, want daar kom ik in Nederland iedere week. Ik kom terug van vakantie en ik neem mee.. al deze heerlijkheden uit mijn vakantieland: Groot Brittannië.

Heerlijkheden uit mijn vakantieland

Zaden voor brood, cruesli en gezonde repen

Wat een heerlijkheden uit dit vakantieland. Voor mij een verrassing. Alles wat je maar wilt: lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, maar ook linzen en cocossuiker. al wat je wil voor een gezonde snack, brood, cruesli. Vegan of veganistisch of ‘gewoon’ omdat je lekker wilt eten maar wel gezond. Check de blogs voor bijvoorbeeld zelfgemaakte cruesli en energierepen voor een recept. Die verkopen ze trouwens ook raw fruit & nut bars. Ook heb ik speciaal broodmeel meegenomen. Normaal koop ik geen broodmix, die maak ik dan liever zelf, maar deze was een mix voor havermout en lijnzaad brood. Dat wil ik dan weleens uitproberen.

Heerlijkheden uit mijn vakantieland

Heerlijkheden uit mijn vakantieland: jackfruit en pasta van groenten

jackfruit Heerlijkheden uit mijn vakantieland

Al eerder blogde ik over jackfruit tijdens mijn eerste kennismaking met vegan. In Groot Brittanië gewoon bij de discounter te koop. Daar heb ik in ieder geval 2 blikken van meegenomen, want het is ontzettend lekker. Ook pasta van groenten, in verschillende smaken: kikkererwten, doperwten en rode linzen en biet. Dat heb ik ooit uitgeprobeerd voor het kerstmenu in het voorgerecht: coquilles met garnalen. Dat was meer een soort rijst. Ik heb dit nu in pastavorm meegenomen. Ben benieuwd!

groentepasta

Curry’s en sauzen

curry's en sauzen


In Groot-Brittannië is indiaas eten net zo normaal als bij ons de Chinees. Ik weet dat ook groene en rode curry bij ons te koop is, maar het past zo bij heerlijkheden uit mijn vakantieland dat ik het toch heb meegenomen. Daarnaast ook een paar sauzen uit een pakje. Altijd makkelijk en overheerlijk. Met curry kan je heerlijke vegetarische gerechten maken. En maak je het liever zelf, ook helemaal prima. Je kan eventueel dit recept met rode curry proberen. Echt superlekker!

Heerlijkheden uit mijn vakantieland, voor de zoetekauwen

Heerlijkheden uit mijn vakantieland

En o joy!, wat een lekkers allemaal ook voor de zoetekauwen onder ons. Dat is dan weer wat minder gezond. Af en toe mag je jezelf verwennen vind ik. Alles met mate. Normaal gezien kook ik een blikje gecondenseerde melk om caramel te krijgen. Blikjes caramel is dus wel handig en makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan miljonairscake (het heet niet voor niks zo, rich in …) en banoffeepie. Recept van laatstgenoemde is in ieder geval te vinden in Home Made Winter van Yvette van Boven of Allerhande. Tot slot niet te vergeten salt & vinegar chips en jelly beans! Mij hoor je een tijdje niet. Ik ga lekker genieten van al deze heerlijkheden uit mijn vakantieland Groot Brittannië.

Heerlijkheden uit mijn vakantieland
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.