Happy new year en goede voornemens

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig, gezond, gezellig, knuffelig, succesvol, liefdevol en fantastisch 2016 wensen. Dat er allemaal goede dingen op je pad mogen komen en dat je mag leren van de minder leuke dingen. Zoals bijna iedereen heb ik ook voor mijzelf goede voornemens bedacht die mij hopelijk gaan lukken dit jaar. Lees je mee?

Goede voornemens van een mama

Ja goede voornemens van een mama, want als mama cijfer je jezelf met alle liefde van de wereld voor je kind(eren) weg en is het heel gemakkelijk om niet aan jezelf te denken. Ik merk dat mijn goede voornemens vooral hieruit voort komen.

1.Vaker afspreken met vriendinnen.

Volgens manlief spreek ik echt te weinig af met mijn vriendinnen en eigenlijk is dat wel waar. Iedereen heeft het druk en is mama of wordt met een paar weken mama. Allemaal 100 excuses om niet af te spreken maar ik hoop dat het dit jaar toch wat frequenter gaat worden. Gezellig een hapje/ drankje doen, shoppen en naar de film.

2. Minstens 4 keer naar een Salsafeest

Nu ik weer aan het salsadansen ben en 1 keer naar een salsafeest ben geweest merk ik dat ik echt vaker naar een salsafeest wil. Toevallig kwam ik er de laatste les van het seizoen achter dat een kennis ook aan het salsadansen is en bijna naar elk feest gaat, dus kan ik al gezellig met haar er naar toe. Salsaventura organiseert genoeg feesten dus de mogelijkheden zijn er. Elke seizoen 1 naar een feest gaan moet dus echt haalbaar zijn en is een goede stok achter de deur.

3. 1 boek per maand lezen

Dit klinkt als weinig zeker omdat ik vaak een boek in een paar dagen uitlees, maar ik mis het om goede boeken te lezen. Ik lees zelfs amper tijdschriften en ‘verdoe’ mijn tijd aan het spelletjes spelen op mijn mobiel. Ook heel gezellig hoor, maar ik wil wat minder naar een beeldscherm staren en meer ontspannen. 1 keer per maand een boek moet toch haalbaar zijn! En dan bedoel ik dus geen kinderboeken want daar lees ik er wel 20 van per dag met de kinderen.

4. Alcohol alleen in het weekend

Hier was ik al een tijd mee bezig, maar de laatste maanden is daar toch een klad in gekomen en genoot ik regelmatig bij het avondeten van een glaasje wijn. Heerlijk en stiekem ook wel gezond volgens de doktoren, maar het is soms zo moeilijk om het maar bij 1 glas te houden. Dus wil ik proberen om dit te minderen naar 3 dagen in de week.

5. Minder snaaien overdag en in het weekend

Ook weer iets wat tijden goed ging, maar op de een of andere manier heb ik in de wintermaanden meer zin in snaaivoer in de avond en soms ook overdag. Of het nou een blokje kaas en olijven is of noten of chips het moet gewoon minder en gezonder. Meer komkommer, sla en raw food zoals verse ongebrande noten. Vooral de koolhydraten zijn bij mij de boosdoener en de laatste maanden ben ik ook wel heel erg aan het genieten dat ik laktase tabletten heb en dat is op zich wel goed, maar hierdoor sjoemel ik meer met suiker omdat ik voor de lactose intolerantie de laktase tabletten neem. Dat is niet goed natuurlijk dus een gezonder eetpatroon is weer noodzakelijk

6. Leuke gezonde recepten opzoeken en bereiden

Ik haal heel vaak recepten uit de Allerhande en Boodschappen met het idee om het een keer te bereiden, maar er komt nooit wat van. Ook heb ik een suikervrij kookboek gekregen met Sinterklaas waar ik recepten van wil gaan proberen. Het lijkt mij leuk als ik hier een maandelijks en misschien wel een wekelijks terugkerend item van kan maken en daar ook over kan bloggen ter inspiratie van anderen. Manlief en ik houden beiden van koken dus dat moet goedkomen toch!

7. 1 keer per maand naar het zwembad met dochterlief

Het idee was toen ik de donderdag dicht ging om meer vrije tijd met dochter te hebben en vaker te gaan zwemmen. Uiteindelijk zijn wij pas 4 keer gaan zwemmen met zijn tweetjes. Natuurlijk doen wij genoeg andere dingen en geniet dochterlief ook van het alleen met het speelgoed spelen en fietsen en autorijden en winkelen, maar ik vind het ook heel belangrijk dat ze bekend raakt met water en spelenderwijs leert om te zwemmen en onder water te gaan. Met douchen staat ze inmiddels al volledig onder de douche met haar hoofd onder de straal haar haren uit te spoelen dus bang is ze niet. Zelf ben ik ook dol op water en voor mij is het dus ook een vorm van ontspanning.

8. Opruimen, uitzoeken, weggeven

Ik ben de laatste dagen al goed bezig, aangezet door de Hot Mama Challenge waarin ik een nieuwe outfit uit mijn eigen kleding moest maken en daardoor mijn kledingkast eindelijk onder handen had genomen, maar er moet nog veel meer uitgezocht worden. Er zijn al weer dozen met speelgoed naar andere kindjes gegaan en de helft van de zolder moet nog uitgezocht worden wat er nog meer weg kan. Ik ben nogal een verzamelaar en denk bij veel dingen, dat gebruiken wij nog wel eens, maar als het echt al 5 jaar niet gebruikt op zolder ligt, dan is ons huisje toch echt te klein om te blijven bewaren hoor. Ik probeer alles op mijn weggeefhoek op Facebook te zetten om er andere mensen blij mee te maken en te zorgen dat het niet in de prullenbak beland. Dat geeft mij dan een goed gevoel en zo zijn er meerdere mensen blij. Ik, mijn man en de krijger.

9. Meer fietsen

Ik heb een mooie mamafiets en probeer hem vaak te gebruiken, maar ik weet altijd wel redenen te bedenken om hem niet te gebruiken. Kleine boodschappen voor brood melk en fruit doe ik met de gastkindjes lopend en grote boodschappen moeten dan met de auto. Naar het centrum en de bieb ga ik vaak met de fiets of wandelend. Wat ik bedoel is om echt lekker een flink stuk te fietsen naar Rijswijk of richting Westland. Speeltuinen en kinderboerderijen ontdekken of gewoon een mooi natuurgebied om te picknicken. Afgelopen zomer hebben wij een paar keer lekker een stuk gefietst en dit zouden wij meer moeten doen. Goed voor de beweging en lekker in de buitenlucht. Dochterlief vindt het altijd prachtig op de fiets en het is een gezonde qualitytime voor het gezin!

10. Foto’s uitzoeken en in een album verwerken

Ik blogde er al eens over dat ik zoveel foto’s nog uit te zoeken heb en dat dit heel veel werk is. Want ik maak niet alleen foto’s van mijn dochter, maar ook van de gastkindjes en ik vind het altijd leuk om die weer door te sturen naar ouders. Nu doe ik dit al veel via WhatsApp, maar ik ben zelf dol op foto’s op grote kwaliteit dus brand ik ze ook op dvd. Voor dochterlief moet ik nog steeds aan de slag met haar babyalbum en over een paar maanden wordt ze al weer 3 dus hier moet ik echt dringend mee aan de slag. Bijna alle maanden van haar eerste jaar heb ik al uitgezocht dus is het alleen nog een kwestie van uitzoeken welke ik wil afdrukken en dan inplakken. Er is al een plank vrij in mijn kast beneden zodat ik makkelijk beneden er mee aan de slag kan. Mijn doel is om 1 avond per week hier aan te gaan besteden.

Dit was mijn grote waslijst met goede voornemens voor 2016. Ik hou jullie op de hoogte 😉

Heb jij ook goede voornemens bedacht?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.