Happy December Tag

December is voor mij absoluut de leukste tijd van het jaar. Na het leuke kinderfeest Sinterklaas, is het op naar sfeer en warmte voor de kerstdagen. Door Maya van Mamamaai werd ik getagd voor de Happy december TAG en deze vulde ik graag in!

Happy december TAG

Happy december tag

Als je moet kiezen: Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Ohw Happy December de hele maand feest voor jong en oud!

Voor de kinderen is Sinterklaas echt geweldig! Toen dochterlief vanmorgen echt echt doorhad dat wij nu alles in kerstsfeer aan het versieren zijn en ook alle winkels zo zijn versierd riep ze enthousiast: “Mama als de kerstman er is dan ga ik weer mijn schoentje zetten!”

Sja voor kinderen is de kerst ook gewoon een en al magie en dat vind ik geweldig. Persoonlijk heb ik meer met de kerst dan met Sinterklaas. Waarom? Vanwege de sfeer, de lichtjes, de prachtige liedjes op Skyradio, de hoop op een witte kerst, de prachtige kerstshows, en de gezelligheid met familie en vrienden.

En dan hebben we Oud en Nieuw. Champagne, Hapjes en VUURWERK!!! Ja ik ben echt verzot op vuurwerk en dochterlief ook! Ze is nu al 2 jaar een avond mee gegaan naar het vuurwerkfestival op Scheveningen. Nu is er dit jaar ook in de wintervuurwerk op Scheveningen had ik gelezen, maar daar vind ik het toch echt wat te koud voor om met een klein kind daar naar te gaan kijken.

Mijn favoriet van deze 3 is wel echt Kerst, simpel omdat dat lekker lang duurt 🙂 Ik vind het altijd jammer als het drie koningen is geweest en je geacht wordt de kerstspullen weer op te ruimen.

Een surprise of een gedicht maken?

Geef mij meer tijd, als moeder heb je dat gewoon niet meer veel, en surprises maken vind ik geweldig! Vanwege de tijdnood is een gedicht nu de eerste keus. Gelukkig ben ik goed in rijmen en fantaseer ik een lang gedicht in een half uur uit mijn mouw. Als ik er langer op ga zitten dan worden de gedichten alleen maar langer haha en dat word je nooit echt in dank afgenomen als de persoon meer dan 2 A4-tjes voor moet lezen haha.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Sinterklaas hebben wij dit jaar voor het eerst met 21 surprises en 22 mensen gevierd. Ja dochterlief was er ook bij en vond het prachtig om steeds een surprise uit te mogen kiezen. Ze vond het helemaal prima dat de volwassenen een surprise en gedicht voor elkaar maakten waar zij die ochtend een zak met cadeautjes van Sinterklaas had gehad.

vuurwerk

Kerst vieren wij altijd met familie. En dat is altijd nogal een gepuzzel want mijn moeder werkt of met kerst of met oud en nieuw. Dit jaar vieren we het met gezin van mijn vader, met mijn moeder, broertje en vriendin en met mijn schoonouders zwager en vriendin. Oud en nieuw vieren we vaak met mijn schoonouders.

kerstbrunch

Daarbij koop ik standaard het vuurwerk omdat ik de pyromaan ben hèhè. En mijn schoonvader ruimt het altijd op.

Verder ben ik gewend om kerst met cadeautjes onder de boom te vieren, een uitgebreid kerstontbijt en kerstdiner en een lekkere wandeling in de buitenlucht om al het eten even te laten zakken. Als het even kan is het ook altijd leuk om spelletjes te spelen.

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Uhm mag het ook beide :p Ik heb dit jaar voor Sinterklaas 30 euro uitgegeven. Via weggeefhoeken, markten, megasales, marktplaats en gekregen speelgoed van mijn nichtje kwam ik een heel eind. Voor de kerst krijgt dochterlief veel playmobil wat ik via marktplaats en facebook heb gekocht. Ze kan hier echt uren zoet mee zijn en het is speelgoed wat nooit kapot gaat, in mijn ogen dan ook verantwoord.

Ik let wel op dat er niet teveel troepjes bij zitten en het ook leerzaam speelgoed is. Qua budget heb ik voor de kerst denk ik 75 euro uitgegeven. Geen idee of ik haar dan echt enorm verwen?

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja en ik zou willen dat meer mensen dat deden. Zo vaak wordt speelgoed gewoon weggegooid wat ik enorm zonde vindt. Waarom zou je dat doen?

Nu moet ik wel zeggen dat ik andere kindjes niet tweedehands cadeautjes geef hoor! Voor dochterlief heb ik zelfs al voor haar verjaardag de playmobil school staan op zolder. tweedehands voor maar 50 euro! Daar kan ik het nieuw niet voor kopen en zij weet toch niet of het nieuw of gebruikt is ( gelukkig! )

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Weinig verschillen. Wij gingen ook vaak langs bij opa’s en oma’s en vierden het altijd met familie. Met oud en nieuw bleven wij tot 12 uur thuis, staken nog wat vuurwerk af en gingen dan de stad in om feest te vieren met vrienden.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

Normaal! Geen knipperende tuin en gevelverlichting en een huiskamer die geen normale lampen meer nodig heeft door de vele kerstlichtjes haha.

Het is dat ik hier als gastouder altijd kleine kinderen heb rondkruipen/lopen anders had ik dit jaar wel een kerstdorp aangedurfd. Dat is wel echt nog een droom voor later als we groot zijn en een groot huis hebben. Een gaaf kerstdorp neer te zetten.

UglyXmassweather of glitterjurk?

Haha beide niet. Met mijn figuur maatje XXL staan geen van beide niet haha. Ik ben in elk geval nog geen glitterjurk tegengekomen die mij mooi staat.

Ik moet zeggen als ik een maat L zou hebben zou ik wel eens zo’n lelijke kersttrui aan willen doen.

Heb je een echte kerstboom in huis?

Helaas niet meer. Hoe prachtig ik de charme en de geur ook vindt met constant kleine kinderen die aan de boom willen zitten is het gewoon niet te doen. De uitvallende naalden ( hoe goed je boom ook is ze gaan uiteindelijk allemaal uitvallen) en de stress van het steeds opzuigen/ vegen omdat de kleintjes het anders in hun mond stoppen. Nee dank je dat doe ik niet meer.

Die echte boom komt wel weer later als we groot zijn 😉

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Allemaal?? Hahaha Vorig jaar zijn wij uit eten geweest en hebben wij een avond gegourmet met familie. Puur omdat ik geen zin had om de hele dag in de keuken te moeten staan.

gourmetten oudejaarsdag

Dit jaar ben ik vrij tussen kerst en oud en nieuw en ga ik wel weer lekker kokkerrellen. Ik ben al druk bezig met uitzoeken van een lekker suikervrij kerst dessert. Als je nog tips hebt?! Laat ze achter hoor!

La Famiglia Kerstdiner

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Ik HAAT mensen die via facebook hun kerstwensen sturen. Tuurlijk een berichtje met de kerstdagen dat je mensen een fijne kerst wenst is leuk. Maar om dit als vergoeding van een kerstkaart te doen?

Kerstkaarten horen er bij mij en ik verstuur ze graag. Dochterlief wil ook altijd graag helpen met versieren van de kaarten. Ik vind het altijd zo gezellig hangen die bonte verzameling van kerstwensen en leuke extra wensen die er soms geschreven zijn. Tot eind januari hangen ze in de woonkamer.

Ik ben wel de laatste jaren selectiever geworden in het versturen van de kaarten omdat je van sommige mensen gewoon nooit een kaart terug krijgt. Die wensen ons dus blijkbaar geen happy december en nieuw jaar en daar ben ik wel klaar mee.

Zoveel moeite is het toch niet om wat adressen op enveloppen te schrijven je naam onder de kaart en postzegels erop.

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

Grappig genoeg komen er 2 nieuwsjaars herinneringen naar boven waar ik beide keren ziek was.

De eerste was toen ik op het Rijswijkseplein woonde 13 hoog en we een prachtig uitzicht hadden van al het Chinese vuurwerk wat in de Schilderswijk afgestoken werd. Wij zaten heerlijk warm binnen te genieten van al die honderen guldens ( ja het is al even geleden) die de lucht ingingen.

En de andere was toen ik net ontslagen was uit het ziekenhuis terwijl ik zwanger was van dochterlief. Ik was opgenomen geweest met hoge koorts en enorme benauwdheid.  Ik wilde persé nog naar mijn schoonouders toe om daar oud en nieuw te vieren en mijn vuurwerk af te steken wat ik had gekocht ( heej ik was zwanger die hormonen! ) maar manlief en mijn moeder staken daar een stokje voor en ik bleef mooi thuis. Achteraf was het maar goed ook want het was nooit goed geweest.

Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol

Oliebol! Met krenten/rozijnen zonder poedersuiker aub!

Ik heb niet zoveel met chocolade doordat ik intolerant ben voor suiker en melk.

Goede voornemens voor 2017?

Genieten van al het moois om mij heen, misschien eindelijk wat kilo’s afvallen en weer gaan salsadansen.

Als je hem overneemt laat je dit dan weten aan Mamamaai

Wat zijn jouw mooiste herinneringen van Sinterklaas/ Kerst en Oud en Nieuw?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.