7 dagen voor kerstmis winactie Handboek voor tienermeiden

7 dagen voor kerstmis! Heb jij een tiener in huis en heb je geen idee wat je nu weer moet geven onder de kerstboom? Wat dacht je van een handboek voor tienermeiden?

Voor alles wat ze willen weten maar niet durven te vragen! (En waar mama en/of papa misschien ook niet altijd alle antwoorden op hebben! )

7 dagen voor kerstmis

Ik heb nog een aantal producten liggen om weg te geven aan mijn volgers en deze heb ik speciaal bewaard voor een 10 daagse winactie marathon. Best leuk toch! Van sommige heb ik al een review geschreven of hoef ik er niet veel over te vertellen en is de winactie uitsluitend op Facebook en voor andere komt de review tegelijk met de winactie op mijn blog en kan iedereen dus meedoen ( ook als je geen facebook of instagram hebt)

10 dagen voor kerstmis = kans maken op huidverzorgingsproducten van Drs Leenarts

9 dagen voor kerstmis = kans maken op de plak foto invulboeken van Mama Baas op Facebook only

8 dagen voor kerstmis = 3 keer kans op het prentenboek op zoek naar het begin

Vandaag is het 7 dagen voor kerstmis en geef ik het handboek voor tienermeiden weg.

Handboek voor Tienermeiden

handboek voor tienermeiden

Nog niet zo lang geleden ( ahum…niet liegen Ellen) was ik zelf nog een tienermeid. Een nieuwsgierig ondernemend dametje dat soms verlegen en soms totaal niet verlegen was. Toch durfde ik niet altijd alles aan mijn moeder te vragen. Ik was heel blij met een vriendin met twee oudere zussen waar ik veel mee kletste en ondernam. Met docenten op school praatte je ook niet veel over gekke dingen. Ik kan me nog goed de condoom les herinneren op school. We kregen een banaan, moesten de condoomverpakking openen zonder het condoom te scheuren en dan afrollen maar op de juiste manier. Een hoop gegiechel natuurlijk en stoerdoenerij van de jongens maar ook doodeng want was als je het niet goed deed. Pff Nou ik ben blij dat die onzekere jaren al weer achter mij liggen en dat dochterlief nog lang niet groot genoeg is om dit handboek voor tienermeiden aan te geven.

Alles wat je wilt weten maar niet durft te vragen

handboek voor tienermeiden

Auteur Daphna Loudar schreef met dit boek een geweldig handboek voor tienermeiden. Want er zijn er genoeg die niet alles aan hun ouders durven of kunnen vragen. En genoeg die nieuwsgierig zijn. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg tienermeiden die bijvoorbeeld alleen een papa hebben en die papa weet ook niet overal een antwoord op. Of andersom die geen papa hebben om dingen aan te vragen maar alleen een mama.

In 10 hoofdstukken bomvol informatie en persoonlijke ervaringen, van meiden tussen de 13 en 24 jaar, neemt Daphna je mee in een wereld vol hormonen en onzekerheid.

handboek voor tienermeiden

Belangrijke hoofdstukken zijn natuurlijk: Lichaam, Liefde, Seks en Vriendschap. Maar er wordt ook zeker aandacht gegeven aan Communicatie, School, Social Media, Werk & Geld, Alcohol, Drugs & Roken en zelfs aan Tatoeages & Piercings.

Kortom ALLES maar dan ook echt ALLES wat voor tienermeiden belangrijk is in hun vol hormonen en lichaamsveranderingen zijnde onrustige leventje.

En wees niet bang dat Daphne betuttelend schrijft. Ze zit zelf nog in haar twenties en is pedagoge. Ze schrijft vol humor en zegt dingen zoals ze zijn!

handboek voor tienermeiden

in het boek zit veel informatie zoals websites en telefoonnummers en door alle verschillende ervaringen van tienermeiden krijg je een goed beeld. Ik zou dit boek echt helemaal hebben gelezen als tiener!

Specificaties

Auteur:         Daphna Loudar

Uitgeverij:    Spectrum

ISBN:              9789000354290

Prijs:               Handboek voor tienermeiden is voor €17,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       336 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2017

Winnen

handboek voor tienermeiden

Ik geef mijn review exemplaar weg van dit handige handboek voor tienermeiden. Omdat ik het alle tienermeiden van Nederland gun om op 1 handige plek alle informatie te vinden die ze rustig vanuit de veiligheid van hun eigen kamertje kunnen lezen.

Wat moet je hier voor doen?

  • Volg MamaScrapelle op Facebook en/of Instagram en/of Twitter
  • Laat een reactie hieronder achter waarin je verteld voor wie je mee wilt doen
  • Een geldig emailadres en/of het ontvangen van PB berichten is wel handig zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

6 Responses

  1. Dit is een handig boekje, voor mijn oudste kleindochter.
    Voor haar doe ik graag mee.
    Ik heb geen Facebook, maar volg op bloglovin.

  2. Als moeder van een meisjestweeling van 11 jaar staat mijn nog veel te wachten. Dit zou een heel fijn boek voor ze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.