Halloween voorleesboeken

Zoals jullie weten lees ik veel voor. Zowel aan mijn eigen dochter als aan de gastkindjes lees ik per dag tussen de 5-10 boekjes voor. Prachtig vinden ze het en helemaal als ik er ook liedjes bij verzin of ze betrek in het voorlezen. Soms vervang ik spontaan de namen van de hoofdfiguren in die van de kinderen, of verzin een ander verhaaltje bij de plaatjes en dan zie je die hoofden denken, heej er klopt iets niet. Met Halloween voor de deur besloot ik op zoek te gaan naar leuke boekjes die dicht bij de boeken staan waar ik normaal ook veel uit voorlees. Het moet voor deze jonge kinderen van 0-4 jaar ook weer niet TE eng worden natuurlijk!

Het spook Nijntje

spook nijntje

Welk kind wordt niet voorgelezen uit Nijntje?! Ik denk geen een in Nederland. Nijntje is bij ons een van de 4 favoriete hoofdpersoon. In dit boek verkleed Nijntje zich als spook en laat haar vriendinnen en tante flink schrikken. Een leuk verhaal ook voor de jongste!

Onder andere te koop bij Bol.com voor € 5,95

Gonnie & vriendjes verkleden zich

halloween gonnie

Nog zo’n favoriet is Gonnie & haar vriendjes. Per toeval liep ik tegen dit boek op in de supermarkt en twijfelde geen moment. Ook al zat hij niet in de wel bekende blokboekvorm en heeft hij dunne bladzijden hij is erg leuk om voor te lezen. Het is de avond van Halloween, een avond om te delen!

Woezel en Pip Spookjes

halloween woezel en pip

Woezel en Pip ja, ook een van de favorieten. (En voor wie het wil weten, Bobbi is de laatste grote favoriet van dochterlief en de gastkindjes.) Samen spelen, samen delen. Spelen altijd met elkaar!!!! Dat wordt hier toch wel een paar keer per dag herhaald. Deze beroemde hondjes gaan een feestje geven in het donker. Een spookfeestje! Ze laten Tante Perenboom en Wijze Varen flink schrikken, maar schrikken zelf nog veel erger van een Spook! Zou die echt zijn?

Onder andere te koop bij Bol.com voor € 5,00

Stap maar op mijn bezemsteel

halloween geluidenboek

Dit boek heb ik in de bibliotheek gehuurd. De kinderen zijn dol op geluiden boeken en ik twijfelde dan ook geen moment. Het verhaal is voor jonge kinderen wat te lang van stof, dit kun je zelf inkorten natuurlijk. Ik laat de kinderen omstebeurt een geluidje indrukken om voldoende interactie te houden. Vooral de heks maakt een geweldig geluid! Niet zozeer het thema Halloween zelf, maar heksen horen er toch een beetje bij vind je niet?!

Onder andere te koop bij Bol.com voor €  15,95

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

heksje minni

Ook deze huurde ik in de bibliotheek. Van heksje Mimi zijn er verschillende boeken en ik koos deze uit omdat Halloween natuurlijk een feestje is. Ook bij deze is het verhaal voor de jonge kinderen wat te lang, maar de plaatjes zijn leuk en er valt genoeg te zien en te vertellen.

Onder andere te koop bij Bol.com voor €  14,95

Welke boekjes lees jij voor tijdens Halloween?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

4 Responses

  1. stap maar op m’n bezemsteel en heksje mimi geeft een griezelfeestje hebben we hier thuis ook gelezen. Beiden ontzettend leuk!

    Verder Pip en Posy en het enge monster
    de Gruffalo
    Op zoek naar het monster

    Hier wordt ook heel wat gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.