Halloween AVI boek, tijdschrift en een pop-up carrouselboek

Nog minder dan een week en dan is het Halloween. Daar kun je echt niet meer omheen want alle winkels liggen er al vol mee en er wordt van alles aan activiteiten georganiseerd voor kinderen en grote mensen. Hoe leuk is het als je met de kinderen ook kan lezen uit boeken over Halloween zoals een Halloween AVI boek en een tijdschrijft met heksen als thema!

Halloween boeken

halloween boeken

Halloween AVI boek Nachtwacht De Draak

halloween AVI boek

De populaire Ketnet-reeks is er nu ook voor de jongste lezers. De echte avonturen van op het scherm werden voor hen vertaald naar AVI-niveau. Aangezien dochterlief leest op AVI 1 niveau en dol is op Halloween leek het mij leuk om dit Halloween AVI boek te reviewen met haar, ondanks dat wij deze serie helemaal niet kennen.

halloween boeken

Voorin staan de personages met foto en naam en die moet je goed uit je hoofd leren voordat je dit boekje verder kunt lezen.

halloween boeken

Want in plaats van de namen, die nog te moeilijk zijn om te lezen en ook om uit te spreken, staan de foto’s van de hoofdrolspelers in het boek. Dochterlief bleef maar terugbladeren en vragen hoe die heet en die heet. Dat bevorderde niet echt haar zin om zelf te lezen kan ik je vertellen. Dus het boek werd op de grond gesmeten. Ik nam het over en het duurde bij mij ook even voordat ik de naam bij het plaatje uit mijn hoofd wist en iets beter kon voorlezen.

Het verhaal gaat over een mysterieuze steen dat een ei blijkt te zijn van een draak. Iemand wil hem hebben om in het drakenei te kunnen kruipen en weer tot leven te komen.

Ik snap dat kinderen met oudere broertjes en zusjes die deze serie op Ketnet volgen het leuk vinden om zelf te kunnen lezen. Wij kennen de serie niet en dochterlief vond het verhaal ook niet zo leuk om zelf te lezen. Misschien volgend jaar..

Specificaties

Uitgeverij:    de Ballon

Auteur:          Elly Simoens

ISBN:             9789403207254

Prijs:              Nachtwacht de draak is voor €6,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in oktober 2018

Heksen tijdschrift POMPOEN

halloween boeken

Wij hebben nu al een aantal keer de POMPOEN binnen gekregen en ik kan hem nu heerlijk gebruiken in deze blog! POMPOEN is een voorleestijdschrijft voor kinderen van 3,5 – 7 jaar. En in deze november editie staat de heks centraal. Super leuk want ik zit met de kindjes nu volop in thema heksen! De kindvriendelijke halloween zeg maar haha.

In het voorleestijdschrift POMPOEN vind je een voorleesverhaal over de koffer van een heks van 20 pagina’s. Het is een erg leuk verhaal en goed geïllustreerd.

halloween boeken

Er staat een leuk gedicht met bijbehorend recept over pompoenen, een knutsel om zelf een vleermuis te maken en leuke weetjes over dieren die een winterslaap houden of een winterrust doen.

halloween boeken

Nog twee verhalen in het blad en een strip aan de achterkant maken deze POMPOEN Editie helemaal geschikt voor Halloween. Ach en de titel van het tijdschrijft natuurlijk ook 🙂

Het tijdschrift POMPOEN kun je 10 keer per jaar ontvangen voor €53,00 inclusief een gratis trolley van SamSam. SamSam is de cartoon die achterop staat. Of Je ontvangt 5 x POMPOEN voor maar € 28,50 + een gratis Rikki- of Anna-handpop!

Popup Carousselboek

Helemaal in smaak valt dit gave Pop Up Carrouselboek over een spookhuis! Met twee zombiebroertjes, een heks, een spook, een vampier en meer figuren kun je door dit leuke boek heen wandelen door verschillende vertrekken.

halloween boeken halloween boeken

halloween boeken

Er staat natuurlijk ook een leuk verhaal in om uit voor te lezen en die kunnen de kinderen naspelen. Het heeft in elk geval te maken met een machine die niet helemaal goed werkt en waardoor de zwarte kat roze wordt en het skelet een schattig knuffeltje. Zou dat wel goed komen? Donzie het monster schiet te hulp!

Echt een heel leuk boek die het aanschaffen meer dan waard is om elk jaar te gebruiken bij Halloween! Er zit zelfs een handig envelopje bij om de poppetjes in te bewaren!

Specificaties

Uitgeverij:    de Ballon

ISBN:              9789403207117

Prijs:              Mijn carrouselboek in het spookhuis is voor €16,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      16 pagina’s

Datum:          Verschenen in oktober 2018

PIPPO herfst

halloween boeken

Ach en voor die hele kleintjes die echt nog helemaal niks snappen van Halloween is er natuurlijk ook nog de PIPPO. En die staat dit keer helemaal in het teken van de herfst!

halloween boeken

Een verhaaltje van Pippo het aapje, van Bruintje Beer en een van Nijntje.

halloween boeken

Een mooie zoekplaat van Fien en Milo in de herfst 

halloween boeken

En een hele grote zoek en kijkplaat op het treinstation. Dit en nog veel meer aan leuke tips voor in de herfst en een kiekeboe plaat.

PIPPO bouwt voort op de woordenschat van de jongste kinderen en stimuleert zo hun taalontwikkeling.

PIPPO is een leuk voorleestijdschrift voor de allerkleinsten. Je kunt een abonnement nemen. 6 keer Pippo is €24,00 en een gratis Karel knuffelpop.

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.