Groei & Bloei Nationale Tuinweek – 11 tot en met 19 juni 2022

De Groei & Bloei Nationale Tuinweek, van 11 t/m 19 juni 2022, heeft dit jaar als thema de stads- en balkontuin. Speciaal voor iedereen met een kleine buitenruimte geeft Groei & Bloei praktische tips om een maximaal groen effect te realiseren. Daarnaast bestaan ze dit jaar 150 jaar dus tijd voor wat extra aandacht voor dit mooie initiatief. Een overzicht van activiteiten die door lokale afdelingen van de tuinvereniging worden georganiseerd is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. De Nationale Tuinweek wordt afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend (18 en 19 juni). Doe jij er aan mee?

Tips voor kleine tuintjes van Groei & Bloei

– In een stadstuin bieden klimplanten uitkomst. Een kale muur of schutting krijgt met klimop een permanent groene uitstraling en als je klimrozen, passiflora, clematis of kamperfoelie plant, geniet je ook van prachtige bloemen! Bevestig aan de muur een rooster waarlangs de planten omhoog kunnen klimmen.
– Voor wie denkt geen groene vingers te hebben, zijn vetplanten een uitkomst. Ze vragen nauwelijks verzorging en kunnen zowel op een zonnig als schaduwrijk plekje worden gezet. Er zijn ook soorten, zoals de Kalanchoë Garden, die rijk bloeien. Zelfs tijdens een hittegolf hoef je maar eens in de week water te geven.
– De makkelijkste en snelste manier om te genieten van vlinders, bijen en andere bestuivers in je stads- of balkontuintje is… met planten. Er zijn volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik (ze zijn er ook in compacte varianten), lavendel (mijn favoriet), Lantana en Verbena.

open tuinenweekend
Groei & Bloei

Groei & Bloei Nationale Tuinweek open tuinenweekend: 18 en 19 juni

In het weekend van 18 en 19 juni wordt de Nationale Tuinweek afgesloten met het Open Tuinenweekend. In heel Nederland heten ruim 1.000 leden van Groei & Bloei je van harte welkom in hun tuin. Zo ontdek je de mooiste verborgen paradijsjes van Nederland. In diverse regio’s zijn er speciale fiets- en wandelroutes langs open tuinen. Kijk voor een compleet overzicht van deelnemende tuinen op www.bezoekmijntuin.nl of www.groei.nl/opentuinenweekend.

stadstuinen
Groei & Bloei

Lees ook deze blogs

Deze blog is gebaseerd op een persbericht

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.